5019 310 56309
AKP 241
POPIS SPOTREBIČA
SK
1.
Ovládací panel
2.
Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3.
Vrchný ohrevný článok
4.
Ohrevný článok grilu
5.
Zadné osvetlenie
6.
Okrúhly ohrevný článok (nevidno ho)
7.
Ventilátor
8.
Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
9.
Dvierka rúry
*
*Dôležité upozornenie:
V prevádzke servisu
môžete vyžiadat' doplnkovú súpravu, ktorá sa
skladá zo skleneného panelu na dvierka rúry a
príslušných montážnych dielcov. Použitie tejto
súpravy umožňuje znížit' vonkajšiu teplotu
povrchu dvierok rúry a odporúča sa, ak sú v
domácnosti deti. Kód č.
4819 310 39186
.
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík pre voľbu funkcií
2. Ovládací gombík termostatu
3. Červená kontrolka termostatu
4. Programátor so 6 tlačidlami
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Rošt:
Nádoba na odkvapkávanie:
AKO ZAPNÚŤ RÚRU
• Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želanú funkciu.
Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
• Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo na želanú teplotu. Rozsvieti sa červená
kontrolka termostatu, ktorá zhasne po dosiahnutí nastavenej teploty.
Po ukončení prípravy jedla:
• Otočte ovládacie gombíky do polohy
“0”
.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 Vypnutá rúra
-
OSVETLENIE
• Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
STATICKÁ
• Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
• Rúru predohrejte na želanú teplotu a vložte potraviny do vnútra ihneď
potom, ako zhasne červená kontrolka termostatu.
• Odporúčame Vám používat' druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
S VENTILÁTOROM
• Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
• Ak je to potrebné, odporúčame zmenit' polohu jedál, aby boli jedlá
uvarené rovnomernejšie.
• Nie je potrebné predohrievat' rúru (s výnimkou prípravy pizze a
posúchov).
GRIL
• Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na
zapečenie chleba.
• Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
• Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie,
umiestnenej v prvej polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a
tuk nebude vystrekovat'.
• Odporúčame otočit' potraviny počas prípravy.
TURBOGRIL
• Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá).
• Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie,
umiestnenej v prvej polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu
a tuk nebude vystrekovat'.
• Mäso počas prípravy obrát'te.
ROZMRAZOVANIE
• Na rozmrazenie potravín na teplotu prostredia.
• Potraviny nechajte v obale, aby ste predišli ich vysušeniu.
TURBOVENTILÁTOR
• Na prípravu jedla na jednej úrovni (napr.: ovocie, torty, bábovky,
zelenina, pizza, hydina).
NÚTENÝ OBEH
TEPLÉHO VZDUCHU
• Na varenie jedál, ktoré vyžadujú rovnakú teplotu v rúre, bez
predohrevu, na jednej alebo viacerých úrovniach (napr.: ryby,
zelenina, koláč) bez prenosu vône z jedného jedla na druhé
SPODNÝ OHREVNÝ
ČLÁNOK
• Na ukončenie pečenia ovocných alebo tvarohových tort, na zahustenie
omáčky.
• Túto funkciu používajte počas posledných 10/15 minút prípravy jedál.