Whirlpool AKP 234/01 IX Program Chart

  • Prečítal som si používateľskú príručku pre rúru AKP 234. Som pripravený odpovedať na vaše otázky o funkciách, nastavení a používaní tejto rúry. Manuál obsahuje podrobné pokyny na rôzne funkcie pečenia, grilovania a programovanie časovača. Opýtajte sa ma na čokoľvek!
  • Ako môžem nastaviť časovač na rúre?
    Akú funkciu rúry mám použiť na pečenie koláčov?
    Čo mám robiť, ak sa rúra automaticky vypne?
AKP 234
POPIS VÝROBKU
SK
5019 310 56014
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný článok
4. Ohrevný článok grilu
5. Zadné osvetlenie
6. Ventilátor
7. Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
8. Dvierka rúry*
*
Dôležité upozornenie:
V prevádzke servisu si
môžete vyžiadat' doplnkovú súpravu, ktorá sa
skladá zo skleneného panelu na dvierka rúry a
príslušných častí pre montáž. Použitie tejto
súpravy znižuje teplotu vonkajšieho povrchu
dvierok rúry a odporúča sa, ak máte deti.
Kód č. 4819 310 39186.
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík pre výber funkcie
2. Analógové hodiny
3. Ovládací gombík termostatu
4. Červená kontrolka termostatu
ANALÓGOVÉ HODINY
Analógové hodiny umožňujú:
1) Vizualizovat' presný čas. Aby ste nastavili presný čas, stlačte tlačidlo
(B)
a otočte ho smerom vľavo, aby ste nastavili čas.
2) Naprogramovanie začiatku varenia. Maximálna naprogramovateľná doba do
začiatku varenia je 12 hodín.
3) Naprogramovanie doby varenia. Dĺžka varenia umožňuje činnost' rúry (pri
akejkoľvek funkcii) počas určeného času, na konci ktorého sa rúra automaticky
vypne. Minimálna naprogramovateľná doba varenia je 5 minút a maximálna je
180 minút.
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
2 rošty: Nádoba na odkvapkávanie:
AKTIVÁCIA RÚRY
MANUÁLNE VARENIE (bez programovania začiatku a doby varenia)
1. Otočte ovládací gombík termostatu (B) smerom vľavo (bez stlačenia), kým sa neobjaví symbol v okienku (C).
2. Stlačte tlačidlo (A) a otočte ho smerom avo, kým trojuholník (D) nebude v polohe indikovanej hodiny (ručičky hodín).
V správnej polohe počujete kliknutie.
3. Otočte ovládací gombík funkcie do polohy želanej funkcie.
Zapne sa vnútorné osvetlenie rúry.
4. Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo do polohy želanej teploty.
Rozsvieti sa červená kontrolka termostatu.
5. Na konci varenia otočte ovládacie gombíky (pre výber funkcie a termostatu) do polohy OFF-0, alebo
(v závislosti od modelu).
MANUÁLNE VARENIE (s naprogramovaním začiatku a bez programovania doby varenia)
1. Otočte ovládací gombík termostatu (B) smerom vľavo (bez stlačenia), kým sa neobjaví symbol v okienku (C).
2. Stlačte tlačidlo (A) a otočte ho smerom vľavo, kým nebude trojuholník (D) zodpovedat' polohe hodiny, kedy chcete,
aby začal proces varenia
(napr. na obrázku zobrazené 11.30)
. V správnej polohe začujete kliknutie.
3. Otočte ovládací gombík funkcie do polohy želanej funkcie.
Zapne sa vnútorné osvetlenie rúry.
4. Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo do polohy želanej teploty.
Rozsvieti sa červená kontrolka termostatu.
5. Na konci varenia otočte ovládacie gombíky (pre výber funkcie a termostatu) do polohy OFF-0, alebo
(v závislosti od modelu).
PROGRAMOVANÉ VARENIE (s naprogramovaním začiatku a doby varenia)
1. Otočte ovládací gombík termostatu (B) smerom vľavo (bez stlačenia), kým sa neobjaví v okienku (C)
doba varenia (5 -180 min.).
2. Stlačte tlačidlo (A) a otočte ho smerom vľavo, kým trojuholník (D) nebude v polohe zodpovedajúcej hodine, kedy
chcete, aby začal proces varenia
(napr. na obrázku zobrazené 11.30)
. V správnej polohe počujete kliknutie.
3. Otočte ovládací gombík funkcie do polohy želanej funkcie.
Zapne sa vnútorné osvetlenie rúry.
4. Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo do polohy želanej teploty.
Rozsvieti sa červená kontrolka termostatu.
5. Na konci varenia zaznie zvukové znamenie a rúra sa vypne automaticky. Aby ste zvukové znamenie zrušili, otočte
tlačidlo (B) smerom avo (bez stlačenia), kým sa neobjaví symbol v okienku.
6. Ak po ukončení varenia ešte chcete predĺžit' vopred naprogramované varenie, postupujte podľa horeuvedených
pokynov pre programovanie alebo podľa pokynov pre manuálne varenie.
PROGRAMOVANÉ VARENIE (s naprogramovaním doby varenia a bez programovania začiatku varenia)
1. Otočte ovládací gombík termostatu (B) smerom vľavo (bez stlačenia), kým sa neobjaví v okienku (C)
doba varenia (5 -180 min).
2. Stlačte tlačidlo (A) a otočte ho smerom avo, kým trojuholník (D) nebude v polohe indikovanej hodiny (ručičky hodín).
V správnej polohe počujete kliknutie.
3. Otočte ovládací gombík funkcie do polohy želanej funkcie.
Zapne sa vnútorné osvetlenie rúry.
4. Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo do polohy želanej teploty.
Rozsvieti sa červená kontrolka termostatu.
5. Na konci varenia zaznie zvukové znamenie a rúra sa vypne automaticky. Aby ste zvukové znamenie zrušili, otočte
tlačidlo (B) smerom avo (bez stlačenia), kým sa neobjaví symbol v okienku.
6. Ak po ukončení varenia ešte chcete predĺžit' vopred naprogramované varenie, postupujte podľa horeuvedených
pokynov pre programovanie alebo podľa pokynov pre manuálne varenie.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
- Vypnutá rúra
0
Osvetlenie
rúry
Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry
STATICKÁ
Príprava akéhokoľvek jedla.
Rúru predohrejte na želanú teplotu varenia a vložte potraviny do vnútra hneď po
zhasnutí červenej kontrolky termostatu.
Odporúčame Vám používat' druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
S NÚTENÝM OBEHOM
VZDUCHU
Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
Ak je to potrebné, odporúčame zmenit' polohu jedál, aby boli jedlá uvarené
rovnomernejšie. Nie je nutné rúru predohriat' (s výnimkou pizze a posúcha).
GRIL
Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapečenie chleba.
Rúru predohrejte počas 5 min. Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené. V
prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v prvej
polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat'. Počas
prípravy mäso obracajte.
TURBOGRIL
(GRIL + VENTILÁTOR)
Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá).
Počas grilovania musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade, že pripravujete mäso, nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v
prvej polohe, trochu vody, znížite tak množstvo dymu a predídete vystrekovaniu tuku.
Počas prípravy mäso obracajte.
ROZMRAZOVANIE
Na rozmrazovanie potravín na izbovú teplotu.
Potraviny nechajte v pôvodnom obale, aby sa nevysušili.
TABUĽKY VARENIA
TABUĽKA GRILOVANIA
Poznámka:
Doby varenia a teploty sú iba približné.
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
od spodu
Teplota
(°C)
Dĺžka
varenia
min
MÄSO
Jahňa, kozľa,
baranina
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Tacie, hovädzie,
bravčové
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kurča,
králik,
kačica
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Morka
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Hus
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
RYBY
(1 kg)
Ostriež, okúň,
tuniak, losos, treska
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
RYBY
(<1 kg - filé)
Mečúň, tuniak
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
ZELENINA
Paprika, paradajky,
pečené zemiaky
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
KOLÁČE,
ZÁKUSKY A POD.
Kysnuté koláče
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Plnené koláče
s tvarohom
X 2
190 60 - 90
- 2
180 60 - 90
Linecké koče
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Záviny, palacinky
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Sušienky, bábovky,
zákusky
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Odpaľované cesto,
rolády
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Slané torty, plnené
ovocné torty napr. s
ananásom,
broskyňami
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne, zapekané
zemiaky, plnená
cestovina,
zapečená cestovina
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Chlieb
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Zákusky z
lístkového cesta
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Suflé
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
od spodu
Teplota
(°C)
Dĺžka
varenia
min
Toast X 3-4 200-225 10 - 15
Rebierka X 3-4 200-225 30 - 40
Kotlety X 3-4 200-225 30 - 40
Klobásky X 3 200-225 30 - 40
Roštenka X 3 200-225 30 - 40
Ryby (filé) X 3 200-225 30 - 40
Kuracie stehná X 3 200-225 40 - 50
Špízy X 3 200-225 40 - 50
Rebierka X 3 200-225 40 - 50
1/2 kurčat'a X 3 200-225 40 - 50
1/2 kurčat'a - 3 200-225 40 - 50
Kurča vcelku - 2-3 200-225 60 - 70
Pečené mäso,
bravčové,
hovädzie
- 2-3 200-225 60 - 80
Kačica - 1-2 200-225 60 - 80
Jahňacie stehno - 1-2 200-225 80 - 100
Roast beef - 2 200-225 60 - 70
Pečené zemiaky - 2-3 200-225 40 - 50
Ryby napr.
okúň, pstruh
- 3 190-200 40 - 50
/