AKP 235 WH

Whirlpool AKP 235 WH, AKP 235 NB Program Chart

  • Prečítal som si návod na použitie pre rúru Whirlpool AKP 235. Som pripravený odpovedať na vaše otázky týkajúce sa jej funkcií, používania, údržby a riešenia problémov. Návod obsahuje informácie o rôznych funkciách pečenia, grilovaní, nastavení termostatu a časovača, ako aj tipy na rozmrazovanie potravín.
  • Ako zapnem rúru?
    Aká je funkcia turbo grilu?
    Ako dlho trvá predhriatie rúry pre grilovanie?
    Na čo slúži nádoba na odkvapkávanie?
    Ako dlho môžem nastaviť časovač?
AKP 235 POPIS VÝROBKU
SK
5019 310 56479
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný článok
4. Ohrevný článok grilu
5. Zadné osvetlenie
6. Ventilátor
7. Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
8. Dvierka rúry
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík pre výber funkcie
2. Časomiera
3. Ovládací gombík termostatov
4. Červená kontrolka termostatu.
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Rošt:
Nádoba na
odkvapkávanie:
AKO ZAPNÚ RÚRU
Otočte ovládací gombík pre výber funkcie do polohy želanej funkcie.
Zapne sa osvetlenie rúry.
Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo na želanú teplotu. Rozsvieti sa červená
kontrolka termostatu, ktorá sa vypne po dosiahnutí nastavenej teploty.
Na konci varenia:
Otočte ovládacie gombíky do polohy “0”.
ČASOMIERA
Časomiera umožňuje nastavenie doby v rozmedzí od 1 po 60 minút. Pri nastavení časomiery
odporúčame otočit' ovládací gombík o jednu úplnú otáčku smerom vpravo a vrátit' ho do polohy
želaného času. Po vypršaní vopred nastaveného času zaznie zvukové znamenie.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 VYPNUTÁ RÚRA
-
OSVETLENIE
Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry
STATICKÁ
Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
Rúru predohrejte na želanú teplotu varenia a vložte potraviny do vnútra hneď po
zhasnutí červenej kontrolky termostatu.
Odporúčame Vám používat' druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
S VENTILÁTOROM
Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
Ak je to potrebné, odporúčame zmenit' polohu jedál, aby boli jedlá uvarené
rovnomernejšie.
Nie je nutné rúru predohriat' (s výnimkou pizze a posúcha).
GRIL
Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapečenie
chleba.
Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v prvej
polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
Odporúčame otočit' potraviny počas prípravy.
TURBOGRIL
Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá).
Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v
prvej polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
Počas prípravy mäso obracajte.
ROZMRAZOVANIE
Na rozmrazovanie potravín na izbovú teplotu.
Potraviny nechajte v pôvodnom obale, aby sa nevysušili.
TABUĽKA GRILOVANIA
Poznámka: Doby varenia a teploty sú iba približné.
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
od spodu
Teplota
(°C)
Dĺžka varenia
min
Toa st y X 3-4 200-225 10 - 15
Rebierka X 3-4 200-225 30 - 40
Kotlety X 3-4 200-225 30 - 40
Klobásky X 3 200-225 30 - 40
Roštenka X 3 200-225 30 - 40
Ryby (filé) X 3 200-225 30 - 40
Kuracie stehná X 3 200-225 40 - 50
Špízy X 3 200-225 40 - 50
Rebierka X 3 200-225 40 - 50
1/2 kurčat'a X 3 200-225 40 - 50
1/2 kurčat'a - 3 200-225 40 - 50
Kurča vcelku - 2-3 200-225 60 - 70
Pečené mäso,
bravčo, hovädzie
- 2-3 200-225 60 - 80
Kačica - 1-2 200-225 60 - 80
Jahňacie stehno - 1-2 200-225 80 - 100
Roast beef - 2 200-225 60 - 70
Pečené zemiaky - 2-3 200-225 40 - 50
Ryby napr. okúň, pstruh - 3 190-200 40 - 50
TABUĽKY VARENIA
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
od spodu
Teplota
(°C)
Dĺžka varenia
min
MÄSO
Jahňa, kozľa, baranina
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Tacie, hovädzie, bravčové
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kurča,
králik,
kačica
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Morka
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Hus
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
RYBY (1 kg)
Ostriež, okúň, tuniak, losos, treska
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
RYBY
(<1 kg - filé)
Mečúň, tuniak
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
ZELENINA
Paprika, paradajky, pečené zemiaky
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
KOLÁČE, ZÁKUSKY A POD.
Kysnuté koláče
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Plnené koláče
s tvarohom
X 2
190 60 - 90
X 2
180 60 - 90
Linecké koláče
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Záviny, palacinky
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Sušienky, bábovky, zákusky
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Odpaľované cesto, rolády
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Slané torty, plnené ovocné torty
napr. s ananásom, broskyňami
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne, zapekané zemiaky, plnená
cestovina, zapečená cestovina
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Chlieb
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Zákusky z lístkového cesta
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Suflé
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
/