Whirlpool AKP 311 IX Program Chart

Typ
Program Chart
AKP 311
POPIS VÝROBKU
SK
5019 310 56306
1.
Ovládací panel
2.
Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3.
Vrchný ohrevný článok
4.
Ohrevný článok grilu
5.
Zadné osvetlenie
6.
Ventilátor
7.
Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
8.
Dvierka rúry*
*Dôležité upozornenie:
V prevádzke servisu si
môžete vyžiadat' doplnkovú súpravu, ktorá sa
skladá zo skleneného panelu na dvierka rúry a
príslušných častí pre montáž. Použitie tejto
súpravy znižuje teplotu vonkajšieho povrchu
dvierok rúry a odporúča sa, ak máte deti.
Kód č.
4819 310 39186
.
Pozn.:
Rúry s hliníkovou úpravou sú vybavené
ochladzovanými dvierkami.
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík pre výber funkcie
2. Ovládací gombík termostatu
3. Červená kontrolka termostatu
4. Ovládacie gombíky varnej dosky
5. Žltá kontrolka varnej dosky
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Rošt:
Hliníkový plech na
pečenie zákuskov:
AKO ZAPNÚŤ RÚRU
Otočte ovládací gombík pre výber funkcie do polohy želanej funkcie.
Zapne sa osvetlenie rúry.
Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo na želanú teplotu. Rozsvieti sa červená
kontrolka termostatu, ktorá sa vypne po dosiahnutí nastavenej teploty.
Na konci varenia:
Otočte ovládacie gombíky do polohy
“0”
.
AKO ZAPNÚŤ VARNÚ DOSKU
Na ovládacom paneli rúry sú 4 ovládacie gombíky (od 0 po 6), ktorými sa ovláda
činnost' varnej dosky.
Zapnutie elektrických platničiek:
Otočte ovládací gombík želanej varnej zóny smerom vpravo do želanej
polohy (pozrite návod na použitie varnej dosky).
Žltá kontrolka činnosti varnej dosky sa zapne.
Dôležité upozornenie:
Pri prvom použití platničiek otočte ovládacie gombíky do polohy 6 a nechajte ich v činnosti
približne 3 minúty, aby sa odstránil pach, pričom na každú položte hrniec s vhodným priemerom,
naplnený do polovice vodou.
Platničky nezapínajte, ak na nich nie sú položené hrnce.
Odporúčame Vám používat' pomôcky s plochým a hrubým dnom, špeciálne odporúčané pre
elektrické platničky.
Priemer dna hrnca musí byt' rovnaký alebo o trochu väčší ako je priemer elektrickej platničky.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 VYPNUTÁ RÚRA
-
OSVETLENIE
Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry
STATICKÁ
Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
Rúru predohrejte na želanú teplotu varenia a vložte potraviny do vnútra hneď po
zhasnutí červenej kontrolky termostatu.
Odporúčame Vám používat' druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
STATICKÁ +
VENTILÁTOR
Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
Ak je to potrebné, odporúčame zmenit' polohu jedál, aby boli jedlá uvarené
rovnomernejšie.
Nie je nutné rúru predohriat' (s výnimkou pizze a posúcha).
GRIL
Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapečenie
chleba.
Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v prvej
polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
Odporúčame otočit' potraviny počas prípravy.
TURBOGRIL
Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá).
Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v prvej
polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
Počas prípravy mäso obracajte.
ROZMRAZOVANIE
Na rozmrazovanie potravín na izbovú teplotu.
Potraviny nechajte v pôvodnom obale, aby sa nevysušili.
TABUĽKY VARENIA TABUĽKA GRILOVANIA
Poznámka:
Doby varenia a teploty sú iba približné.
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
od spodu
Teplota
(°C)
Dĺžka
varenia
min
MÄSO
Jahňa, kozľa,
baranina
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Tacie, hovädzie,
bravčo
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kurča,
králik,
kačica
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Morka
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Hus
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
RYBY
(1 kg)
Ostriež, okúň,
tuniak, losos,
treska
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
RYBY
(<1 kg - filé)
Mečúň, tuniak
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
ZELENINA
Paprika,
paradajky,
pečené zemiaky
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
KOLÁČE,
ZÁKUSKY A
POD.
Kysnuté koláče
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Plnené koláče
s tvarohom
X 2
190 60 - 90
X 2
180 60 - 90
Linecké koláče
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Záviny, palacinky
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Sušienky,
bábovky, zákusky
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Odpaľované
cesto, rolády
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Slané torty,
plnené ovocné
torty napr. s
ananásom,
broskyňami
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne,
zapekané
zemiaky, plnená
cestovina,
zapečená
cestovina
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Chlieb
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Zákusky z
lístkového cesta
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Suflé
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
od spodu
Teplota
(°C)
Dĺžka
varenia
min
Toasty X 3-4 200-225 10 - 15
Rebierka X 3-4 200-225 30 - 40
Kotlety X 3-4 200-225 30 - 40
Klobásky X 3 200-225 30 - 40
Roštenka X 3 200-225 30 - 40
Ryby (filé) X 3 200-225 30 - 40
Kuracie stehná X 3 200-225 40 - 50
Špízy X 3 200-225 40 - 50
Rebierka X 3 200-225 40 - 50
1/2 kurčat'a X 3 200-225 40 - 50
1/2 kurčat'a - 3 200-225 40 - 50
Kurča vcelku - 2-3 200-225 60 - 70
Pečené mäso,
bravčové,
hovädzie
- 2-3 200-225 60 - 80
Kačica - 1-2 200-225 60 - 80
Jahňacie stehno - 1-2 200-225 80 - 100
Roast beef - 2 200-225 60 - 70
Pečené zemiaky - 2-3 200-225 40 - 50
Ryby napr.
okúň, pstruh
- 3 190-200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 311 IX Program Chart

Typ
Program Chart