101
nasledujúce grafické symboly
na spodnej strane nožovej
jednotky:
otvoriť
zatvoriť
3 Vložte ingrediencie do
nádoby.
4 Vložte plniacu zátku do veka.
5 Založte veko na nádobu
a otáčajte ho v smere
hodinových ručičiek, kým sa
nezaistí.
6 Položte mixér na pohonnú
jednotku a otočením v smere
hodinových ručičiek ho
uzamknite
.
O
Zariadenie nemôže pracovať,
kým mixér nie je riadne
namontovaný.
7 Zvoľte rýchlosť (pozrite
si tabuľku odporúčaného
použitia).
Rady a tipy
O
Pri mixovaní suchých zložiek ich porežte na kúsky, zložte plniacu
zátku a potom za chodu prístroja ich po jednom vhadzujte dnu.
Rukou zakryte otvor. V záujme dosiahnutia najlepších výsledkov
nádobu pravidelne vyprázdňujte.
O
Mixovanie korenín sa neodporúča, lebo by mohli poškodiť
plastové diely.
O
Pri výrobe majonézy vložte do mixéra všetky potrebné
ingrediencie okrem oleja. Zložte plniacu zátku. Potom počas
chodu zariadenia pridávajte pomaly olej cez otvor vo veku.
O
Husté mixované zmesi, ako sú paštéty a podobne, si môžu
vyžadovať oškrabávanie zo stien nádoby. Pokiaľ sa zmes ťažko
mixuje, musíte pridať viac tekutiny.
Odporúčané použitie pre mixér
Neuvádzajte toto zariadenie do chodu bez prerušenia na dlhšie,
než sú časy uvedené nižšie. Neprestajné spracovávanie trvajúce
dlhší čas ho totiž môže poškodiť.
Dbajte o to, aby hladina zmesi nepresahovala značenie
maximálnej kapacity uvedenej na pohári.
Dbajte o to, aby hladina zmesi siahala aspoň po značenie
minimálnej kapacity na pohári.
Použitie/ druhy ingrediencií
(Sek-
únd)
1
Šľahané mlieko 10 - 15 1 litrov
Ľahké zmesi, napríklad šľahané cesto,
mliečne kokteily, šľahané vajcia
15 - 30 1 litrov
2 - 3
Polievky a nápoje
Hustejšie zmesi, ako napríklad
paštéty
15 - 30 1.5 litre
Majonéza 60 3 vajec +
450 ml
oleja
Miešané ovocné nápoje
Najskôr vložte čerstvé ovocie a tekuté
ingrediencie (vrátane jogurtu, mlieka
a ovocných džúsov).Potom pridajte
ľad, alebo mrazené ingrediencie
(vrátane mrazeného ovocia, ľadu,
alebo zmrzliny)
30 - 60 800ml
tekutiny