43
C PRÍPRAVA
1 Pohonnú jednotku položte na pevný a rovný povrch.
2 Misu zasuňte na stredový kolík.
3 Výbežky pod misou nasmerujte do otvorov na dne misy.
4 Otočte misou asi 15 mm v smere hodinových ručičiek, aby ste ju ukotvili na mieste.
5 Nástavec s nožmi zasuňte na stredový kolík v strede misy.
6 Otáčajte tým, kým nespadne na spodok misy.
C SPRACOVANIE POTRAVÍN
7 Vložte do misy suroviny.
8 Nespracúvajte tvrdé potraviny – tj. čokoľvek, čo sa nedá ľahko pokrájať kuchynským nožom.
9 Nesekajte veľké kusy – maximálne kocky s hranou 18mm.
10 Založte veko na misu, a otočte ho v smere hodinových ručičiek, aby ste ho ukotvili do
uzavretej polohy. To odomkne spínač.
11 Vložte zástrčku do zásuvky na stene.
12 Stlačením spínača motor zapnete, pustením ho vypnete.
C HOTOVÉ?
13 Odpojte prístroj z elektrickej siete.
14 Otočte vekom proti smeru hodinových ručičiek, čím ho uvoľníte.
15 Odoberte veko z misy.
16 Chyťte plastovú časť nástavca s nožmi, otočte ju tak, aby ste ju uvoľnili z okrajov stredového
kolíka, a dvihnite ju von z misy.
17 Misu uvoľníte otočením proti smeru hodinových ručičiek.
18 Dvihnite misu z pohonnej jednotky.
C STAROSTLIVOSŤ A ÚDRŽBA
19 Vytiahnite zo zásuvky pred rozoberaním a/alebo čistením.
20 Vonkajší povrch spotrebiča vyčistite vlhkou handričkou.
21 Odnímateľné časti umývajte ručne.
22 Vnútro nástavca s nožmi vyčistite špáradlom.
W
OCHRANA ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA
Aby nedošlo k ohrozeniu zdravia a životného prostredia vplyvom nebezpečných látok v
elektrických a elektronických produktoch, nesmú byť spotrebiče označené týmto symbolom
likvidované s netriedeným komunálnym odpadom. Je nutné ich triediť, znova použiť alebo
recyklovať.
recepty
h = za hrsť
c = strúčik (ov)
g = gramov
m = mililitrov
T = polievková lyžica (15ml)
t = čajová lyžička (5ml)
koriandrové pesto
2 h koriandrové lístky 2 c cesnak
60 g píniové oriešky 125 m olivový olej
60 g parmezán, nastrúhaný
Pomixujte koriander, cesnak, píniové oriešky a polovicu oleja do hladkej hmoty. Preložte do
veľkej misy. Vmiešajte do hmoty parmezán. Pridajte olej a upravte konzistenciu: Na namáčanie:
hustá Na polevu: stredne hustá Na omáčku na cestoviny: riedka
pokyny (Slovenčina)