61
používanie mixéra
1
Upevnite tesniaci krúžok do nožovej jednotky – zabezpečte, aby
b
olo tesnenie správne umiestnené v priestore so zárezmi.
●
Pokiaľ by bolo tesnenie poškodené, alebo zle uložené, vznikne
p
resakovanie mixovaného materiálu.
2
Podržte dolnú časť nožovej jednotky a založte nože do mixovacej
nádoby – otáčajte proti smeru hodinových ručičiek, kým sa nezaistí .
3 Vložte ingrediencie do nádoby.
4
Založte veko na mixovaciu nádobu a zatlačte nadol do zabezpečenej
polohy . Založte plniacu zátku.
●
Pred založením mixéra na pohonnú jednotku skontrolujte, či je
o
vládač rýchlosti v polohe 0 a svetelná kontrolka automatického
režimu je vypnutá. Ak ovládač rýchlosti nie je v polohe 0 alebo je
zvolený automatický režim, mixér sa spustí, hneď ako ho založíte.
5
Založte mixér na pohonnú jednotku s rukoväťou na pravej strane a
otáčajte v smere hodinových ručičiek, aby sa zaistil .
●
Zariadenie nebude fungovať, ak je mixér nesprávne založený do
b
ezpečnostného uzáveru.
6 Použite tlačidlo automatického režimu alebo zvoľte rýchlosť (pozrite si
tabuľku odporúčaných rýchlostí) alebo použite ovládač impulzov.
b
ezpečnosť
●
T
ekutiny musia byť pred mixovaním ochladené na teplotu okolia.
●
Pri manipulácii s nožmi dávajte veľký pozor a vyhnite sa dotyku s reznými
h
ranami nožov pri ich čistení.
●
M
ixér používajte len s nasadeným vekom.
●
P
oužívajte len mixovaciu nádobu s dodanou nožovou sústavou.
●
Nikdy nespúšťajte prázdny mixér.
●
V záujme zachovania dlhej životnosti vášho mixéra ho nenechávajte
nepretržite spustený dlhšie ako 60 sekúnd.
●
Zjemnenie ingrediencií – nikdy nemixujte zamrznuté ingrediencie, ktoré
tvoria súvislú zamrznutú hmotu. Najskôr ich rozdrvte na menšie kúsky
pred ich pridaním do mixovacej nádoby.
pokyny
●
Pri výrobe majonézy vložte do mixéra všetky potrebné ingrediencie,
okrem oleja. Zložte plniacu zátku. Potom počas chodu zariadenia
pridávajte pomaly olej cez otvor vo veku.
●
Husté mixované zmesi, ako sú paštéty a omáčky, si môžu vyžadovať
oškrabávanie zo stien nádoby. Pokiaľ sa zmes ťažko mixuje, musíte
pridať viac tekutiny.
●
Drvenie ľadu – mixér pracuje v krátkych impulzoch, kým sa ľad nerozdrví
na požadovanú konzistenciu.
●
Zariadenie nemôže pracovať, kým mixér nie je riadne namontovaný.
●
Pri mixovaní suchých ingrediencií rozrezaných na kúsky, zložte plniacu
zátku, potom počas chodu stroja vkladajte dovnútra jednotlivé kúsky jeden
za druhým. Držte ruku nad otvorom. V záujme dobrých výsledkov
pravidelne vyprázdňujte nádobu.
●
Nepoužívajte mixér ako nádobu na skladovanie. Po použití ho udržiavajte
prázdny.
●
Nikdy nemixujte viac, než 1.5 litrov. Ešte menej treba pri mixovaní
penivých tekutín, ako sú napríklad mliečne kokteily.
multifunkčný mlynček (pokiaľ je v dodávke)
Mlynček používajte na spracovanie suchých ingrediencií ako orechy a
kávové zrná. Hodí sa tiež na spracovanie rôzneho korenia ako čierne
korenie, kardamóm, rasca, koriander, fenikel, čerstvý koreň zázvoru,
čerstvé čili papričky a celé klinčeky.
používanie multifunkčného mlynčeka
1 Vložte vaše ingrediencie do nádoby. Nádobu nenapĺňajte viac ako do
polovice.
2 Upevnite tesniaci krúžok do nožovej jednotky .
3 Podržte dolnú časť nožovej jednotky a založte nože do nádoby mixéra –
otáčajte ju proti smeru hodinových ručičiek, kým sa nezaistí .
4 Umiestnite mlynček na pohonnú jednotku a otáčajte ho v smere
hodinových ručičiek, kým sa nezaistí .
5 Použite tlačidlo automatického režimu alebo zvoľte rýchlosť (pozrite si
tabuľku odporúčaných rýchlostí).
b
ezpečnosť
●
N
ikdy neupevňujte nožovú jednotku na zariadenie bez príslušnej nádoby.
●
Nikdy neodskrutkujte nádobu, kým je mlynček založený na zariadení.
●
N
edotýkajte sa ostrých hrán nožov. Nožovú jednotku držte mimo dosahu
d
etí.
●
Nikdy neskladajte mlynček, kým nože úplne nezastanú.
●
V
záujme zachovania dlhej životnosti vášho mlynčeka ho nenechávajte
n
epretržite spustený dlhšie ako 60 sekúnd. Keď dosiahnete požadovanú
konzistenciu, zariadenie hneď vypnite.
●
Z
ariadenie nebude fungovať, ak mlynček nie je správne založený.
●
V
mlynčeku nespracovávajte koreň kurkumy, je totiž príliš tuhý a mohol by
poškodiť nože.
pokyny
●
N
a dosiahnutie optimálneho výkonu pri spracovaní korenia odporúčame,
a
by ste v mlynčeku naraz nespracovávali viac ako 100 g.
●
Celé korenie si svoju chuť udrží omnoho dlhšie ako mleté korenie, takže
j
e lepšie vždy pomlieť menšie množstvo čerstvého korenia.
●
N
a dosiahnutie čo najlepšej chuti a čo najväčšieho množstva
esenciálnych olejov je lepšie pred mletím celé korenie opražiť.
●
Z
ázvor pred spracovaním nakrájajte na malé kúsky.
●
P
ri krájaní byliniek odporúčame na dosiahnutie čo najlepšieho výsledku
použiť ako doplnok nádobu mini.
používanie príslušenstva
nože/ nástroj na
prípravu cesta
Nože patria medzi najuniverzálnejšie príslušenstvo. Doba spracovania
určuje dosiahnutú štruktúru. Na dosiahnutie hrubšej štruktúry používajte
ovládač impulzov.
Nože môžete použiť pri príprave cesta na koláče, sekaní surového a
vareného mäsa, zeleniny, orechov, pri príprave paštét, omáčok,
kašovitých polievok a tiež pri strúhaní pečiva a chleba na strúhanku.
Nástroj na cesto používajte na miesenie kysnutého cesta.
pokyny
nože
●
Potraviny, ako sú mäso, chlieb, zelenina, pred spracovaním najskôr
narežte na kocky s veľkosťou približne 2 cm.
●
Pečivo treba najskôr nalámať na kúsky a potom vkladať do plniacej
trubice počas prevádzky stroja.
●
Pri príprave cesta používajte tuk priamo z chladničky nakrájaný na kocky
s veľkosťou približne 2 cm.
●
Dávajte pozor, aby ste nemixovali príliš dlho.
nástroj na prípravu cesta
●
Do nádoby vložte suché ingrediencie a tekutinu pridávajte cez plniacu
trubicu počas prevádzky zariadenia. Zariadenie nechajte bežať, kým sa
nevytvorí hladká elastická guľa z cesta, čo môže trvať 45 – 60 sekúnd.
●
Opakované premiesenie môžete urobiť len rukami. Opakované
premiesenie v nádobe sa neodporúča, pretože to môže spôsobiť
nestabilitu robota.
60