doplnky
N
ie všetky druhy dole uvedených doplnkov musia byť
d
odané s robotom. Doplnky sú závislé na modelovej
variante robota.
nožové listy
nástroj na prípravu cesta
kovový šľahač s dvojitými metličkami a prevodovkou
h
rubý krájací/hrubý strúhací kotúč
tenký krájací/jemný strúhací kotúč
k
otúč na strúhanie parmezánu (ak je dodaný)
l
is na citrusové plody (ak je dodaný)
odstredivý odšťavovač (ak je dodaný)
š
pachtľa (ak je dodaný)
používanie kuchynského robota
1 Založte nádobu tak, aby symbol na nej lícoval so
symbolom na pohonnej jednotke a otáčajte ňou v
smere hodinových ručičiek , kým sa nezaistí do
potrebnej pozície .
2 Založte požadovaný doplnok na pohonný hriadeľ nádoby.
Poznámka: Odpojiteľný pohonný hriadeľ . zakladajte
len pri používaní kotúčov, lisu na citrusové plody
alebo šľahača s dvojitými metličkami a prevodovkou.
●
Pred vkladaním ingrediencií najskôr na robot založte
nádobu a požadovaný doplnok.
3 Založte veko tak, aby vrch pohonného hriadeľa/nástroja
bol v jeho strede.
●
Nepoužívajte veko na ovládanie robota, vždy na to
používajte ovládač zapnutia/vypnutia rýchlosti.
4 Zapnite robot a zvoľte si rýchlosť. (Pozrite si odporúčanú
rýchlosť v tabuľke).
●
Robot nebude fungovať, ak nádoba alebo veko
nebudú správne založené do bezpečnostných
uzáverov. Skontrolujte, či sa plniaca trubica a rukoväť
nádoby nachádzajú na pravej strane.
●
Na krátke uvedenie do chodu použite ovládač impulzného
režimu (P). Impulzy trvajú dovtedy, kým je ovládač v
príslušnej polohe.
5 Pri skladaní veka, doplnkov a nádoby postupujte v
opačnom poradí.
●
Pred zložením veka stroj vypnite a vytiahnite zástrčku
zo zásuvky.
dôležité upozornenie
●
Robot nie je vhodný na spracovanie alebo mletie zrnkovej
kávy, ani na mletie kryštálového cukru.
●
Pri pridávaní mandľovej esencie alebo iných príchutí do
zmesi sa treba vyhnúť priamemu kontaktu s plastovými
dielmi, lebo by to mohlo zanechať trvalé stopy na povrchu
týchto dielov.
používanie mixéra
1 Upevnite tesniaci krúžok do nožovej jednotky –
zabezpečte, aby bolo tesnenie správne umiestnené v
priestore so zárezmi.
●
Pokiaľ by bolo tesnenie poškodené, alebo zle uložené,
nastane presiaknutie mixovaného materiálu.
2 Mixovaciu nádobu naskrutkujte na nožovú zostavu .
P
ozrite si grafiku na spodnej strane nožovej jednotky, ktorá
znamená:
– pozícia odistenia
–
pozícia zaistenia
M
ixér nebude pracovať, pokiaľ nebude správne
založený.
3
Vložte ingrediencie do nádoby.
4
Založte veko na mixovaciu nádobu a zatlačte nadol do
zabezpečenej polohy . Založte plniacu zátku.
5 Mixér založte na pohonnú jednotku tak, aby symbol na
ň
om lícoval so symbolom na pohonnej jednotke a
otáčajte ním v smere hodinových ručičiek , kým sa
nezaistí do potrebnej pozície .
●
Z
ariadenie nebude fungovať, ak je mixér nesprávne
založený do bezpečnostného uzáveru.
6 Zvoľte rýchlosť (pozrite si tabuľku odporúčaných rýchlostí)
alebo použite ovládač impulzného režimu.
bezpečnosť
●
Tekutiny musia byť pred mixovaním ochladené na
teplotu okolia.
●
Pri manipulácii s nožmi dávajte veľký pozor a vyhnite sa
dotyku s reznými hranami nožov pri ich čistení.
●
Mixér používajte len s nasadeným vekom.
●
Používajte len mixovaciu nádobu s dodanou nožovou
sústavou.
●
Nikdy nespúšťajte prázdny mixér.
●
V záujme zachovania dlhej životnosti vášho mixéra ho
nikdy nespúšťajte na dobu dlhšiu než 60 sekúnd.
●
Tipy na miešané ovocné nápoje – nikdy nemixujte
zamrznuté ingrediencie, ktoré tvoria súvislú zamrznutú
hmotu. Najskôr ich rozdrvte na menšie kúsky pred ich
pridaním do mixovacej nádoby.
pokyny
●
Pri výrobe majonézy vložte do mixéra všetky potrebné
ingrediencie, okrem oleja. Zložte plniacu zátku. Potom
počas chodu zariadenia pridávajte pomaly olej cez otvor
vo veku.
●
Husté mixované zmesi, ako sú paštéty a omáčky, si môžu
vyžadovať oškrabávanie zo stien nádoby. Pokiaľ sa zmes
ťažko mixuje, musíte pridať viac tekutiny.
●
Drvenie ľadu – pracujte s ovládačom impulzného režimu v
krátkych impulzoch, kým sa ľad nerozdrví na požadovanú
konzistenciu.
●
Mixovanie korenín sa neodporúča, lebo by mohli poškodiť
plastové diely.
●
Zariadenie nemôže pracovať, kým mixér nie je riadne
namontovaný.
●
Pri mixovaní suchých ingrediencií rozrezaných na kúsky,
zložte plniacu zátku, potom počas chodu stroja vkladajte
dovnútra jednotlivé kúsky jeden za druhým. Držte ruku nad
otvorom. V záujme dobrých výsledkov pravidelne
vyprázdňujte nádobu.
●
Nepoužívajte mixér ako nádobu na skladovanie. Po použití
ho udržiavajte prázdny.
●
Nikdy nemixujte viac, než 1,2 litrov. Množstvo by malo byť
ešte menšie pri mixovaní penivých tekutín, ako sú
napríklad mliečne kokteily.
125