9 SK
Slovensky
Dôležité pokyny pre používateľa
Používanie a vybavenie
spotrebiča
1. Používajte mikrovlnnú rúru len na
prípravu potravín. Tento spotrebič je
určený na rozmrazovanie, ohrievanie
a varenie potravín v súlade s návodom
na obsluhu. V žiadnom prípade v ňom
nezahrievajte chemikálie alebo iné
výrobky.
2. Neskladujte v mikrovlnnej rúre žiadne
predmety, keď ju nepoužívate (pre
prípad, že by došlo k nechcenému
zapnutiu).
3. Neuvádzajte do prevádzky mikrovlnnú
rúru bez potravín. Mohlo by dôjsť k
poškodeniu spotrebiča.
4. Ak sa v mikrovlnnej rúre objaví dym
alebo plamene, stlačte tlačidlo Stop/
Pauza a nechajte dvierka zatvorené,
udusíte tak prípadný oheň. Vytiahnite
zástrčku napájacieho kábla zo zásuvky
alebo vypnite prívod elektrického prúdu v
poistkovej skrini.
5. Pred prvým použitím skontrolujte, či je
riad vhodný na použitie v mikrovlnnej
rúre.
6. Mikrovlnná rúra slúži na ohrievanie
potravín a nápojov. Buďte opatrní,
keď ohrievate potraviny s nízkym
obsahom vlhkosti, napr. chlebové
výrobky, čokoládu, sušienky a pečivo.
Môžu sa rýchlo spáliť, vysušiť sa alebo
vzplanúť, ak ich ohrievate veľmi dlho.
Neodporúčame Vám ohrievať potraviny
s malým množstvom vlhkosti, napr.
pukance alebo papadam. Sušenie
potravín, novín alebo oblečenia a
nahrievanie vankúšov, domácej obuvi,
špongií, vlhkých utierok, látkových
vreciek s obilninami, ohrievacích iaš
a podobných výrobkov môže viesť k
zraneniu, vznieteniu alebo požiaru.
Prevádzka chladiaceho
ventilátora
Môže sa stať, že po vypnutí spotrebiča ešte
niekoľko minút dobieha chladiaci ventilátor,
aby sa ochladili elektrické komponenty. Je to
úplne normálny jav. Môžete vybrať potraviny
z mikrovlnnej rúry aj pri pracujúcom
chladiacom ventilátore. Spotrebič môžete aj
naďalej používať.
Dôležité!
Pri prekročení odporúčanej doby
tepelnej úpravy sa potraviny môžu
spáliť, spôsobiť požiar a poškodiť
tak varný priestor.
Osvetlenie varného priestoru
Ak je nutné vymeniť vstavané osvetlenie
varného priestoru, kontaktujte svojho
predajcu.
Čas tepelnej úpravy
1. Čas tepelnej úpravy závisí od vlastností
a množstve vložených potravín,
počiatočnej teploty a druhu použitého
riadu.
2. Nastavte najskôr kratší čas tepelnej
úpravy, predídete tak prevareniu pokrmu.
Ak potraviny ešte nedosiahli požadovaný
stav, čo sa týka rozmrazovania,
ohrievania alebo varenia, vždy môžete
čas tepelnej úpravy predĺžiť.
Malé množstvo potravín
Veľmi malé množstvo potravín alebo
pokrmov s malým množstvom vlhkosti
sa môže rýchlo vysušiť, ak sa varí veľmi
dlho. Ak dôjde k požiaru, nechajte dvierka
mikrovlnnej rúry zatvorené, vypnite spotrebič
a vytiahnite zástrčku napájacieho kábla zo
zásuvky.