6
• Upozornenie: Hrozí nebezpečenstvo popálenia! Počas prevádzky spotrebiča
sa rúra zohreje!
• Ak pri príprave pokrmu v rúre používate prísady s obsahom alkoholu, môže
vo vnútri rúr
y
vzniknúť zápalná zmes alkoholu a vzduchu. V tomto prípade
otvárajte dvierka opatrne. V blízkosti sporáka nemanipulujte s otvoreným
ohňom, iskrou alebo žeravými predmetmi.
Ako predísť škodám na spotrebiči
• Varné pole nepoužívajte ako odkladaciu alebo pracovnú dosku.
• Varné zóny nezapínajte bez varnej nádoby alebo s prázdnou varnou
nádobou.
• Dbajte na to, aby sa na varné pole nedostali tekutiny s obsahom kyselín, ako
je napr. ocot, citrónová šťava a prostriedky na vodný kameň, pretože môžu
spôsobiť matné škvrny.
• Varné pole sa môže poškodiť pádom
špicatých tvrdých
predmetov.
• Dbajte na to, aby sa varné pole nedostali
látky, ktoré by sa mohli roztopiť,
napr. plasty, alobal alebo fólie do rúry.
• Rúru nevyklad
ajte alobalom a na dno rúry neklaďte plech na pečenie alebo
varnú nádobu. V opačnom prípade môže nahromadené teplo poškodiť smalt
rúry.
• Šťava z ovocia zanecháva škvrny,
ktoré sa nedajú odstrániť. Pri príprave
vlhk
ých koláčov preto používajte hlbší plech.
• Otvorené dvierka rúry ne
zaťažujte.
• Nikdy nelejte vodu priamo na povrch horúcej rúry, pretože môžete
poškodiť
smalt rúry alebo spôsobiť zmenu zafarbenia.
• Pri neopatrnom zaobchádzaní predovšet
kým v oblasti hrán sa môžu sklené
dvierka rúry poškodiť.
• V rúre neskladujte hor
ľavé látky. Pri zapnutí by sa mohli vznietiť.
• V rúre neskladujte vlhké potraviny. Sma
lt by sa mohol poškodiť.