IKEA KULINACSX Recipe book

Typ
Recipe book
KULINARISK
Kniha receptov
SK
Obsah
Tabuľky varenia 3
Automatické programy 24
Bravčové/Teľacie 25
Hovädzie/Zverina/Jahňa 27
Hydina 30
Ryby 32
Koláč 35
Dezerty 41
Pizza/Pirohy/Chlieb 43
Dusené/Zapekané Jedlá 48
Prílohy 51
Polotovary 53
Vyhradzujeme si právo na zmeny bez predchádzajúceho upozornenia.
Tabuľky varenia
Tipy pre špeciálne funkcie ohrevu rúry
Uchovať Teplé
Táto funkcia vám umožňuje uchovať jedlo
teplé. Teplota sa automaticky nastaví na 80
°C.
Ohrev Tanierov
Táto funkcia vám umožňuje nahriať taniere
a riad pred podávaním. Teplota sa
automaticky nastaví na 70 °C.
Na drôtený rošt rovnomerne umiestnite
taniere a riad nad seba. Použite prvú
úroveň v rúre. Po polovici času ohriatia
vymeňte ich miesta.
Rozmrazovanie
Jedlo vyberte z obalu a položte ho na
tanier. Jedlo nezakrývajte, môže sa tým
predĺžiť čas rozmrazovania. Použite prvú
úroveň v rúre.
Pečenie s parou
Používajte len riad odolný voči teplu a
korózii alebo pochrómovaný oceľový riad.
Keď pečiete na viac ako jednej úrovni,
uistite sa, že je dostatočná vzdialenosť
medzi úrovňami, aby mohla para
cirkulovať.
Začnite piecť so studenou rúrou, pokiaľ nie
je v tabuľke nižšie odporúčaný predohrev.
Tabuľka varenia v pare
Čas (min) Voda v nádržke na
vodu (ml)
15 - 20 300
30 - 40 600
50 - 60 800
Vlhká Para
VAROVANIE! Rúru neotvárajte,
keď je táto funkcia aktívna. Hrozí
riziko popálenia.
Funkcia je vhodná pre všetky typy pokrmov,
čerstvé a mrazené. Môžete ju použiť na
tepelnú úpravu, zohrievanie,
rozmrazovanie, varenie vo vodnom kúpeli
alebo blanšírovanie zeleniny, mäsa, rýb,
cestovín, ryže, kukurice, krupice a vajec.
Môžete pripraviť naraz celé jedlo. Aby sa
každý pokrm pripravil správne, zvoľte také
pokrmy, ktoré majú takmer rovnaký čas
prípravy. Prilejte najväčšie množstvo vody,
aké je potrebné na prípravu niektorého z
SLOVENSKY
3
pokrmov. Pokrmy dajte do správneho riadu
a umiestnite na rošty rúry. Medzeru medzi
riadom upravte tak, aby mohla cirkulovať
para.
Sterilizácia pomocou funkcie: Vlhká Para
Pomocou tejto funkcie môžete
sterilizovať nádoby (napr. detské fľašky).
Čisté nádoby umiestnite do stredu roštu
zasunutého do 1. úrovne. Uistite sa, že
otvory nádob sú orientované smerom
nadol v miernom uhle.
Zásuvku na vodu naplňte maximálnym
množstvom vody a nastavte čas 40
minút.
Zelenina
Pokrm Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rúre Voda v nádržke
na vodu (ml)
Artičoky 96 50 - 60 1 800
Baklažán 96 15 - 25 1 450
Karfiol, vcelku 96 35 - 45 1 600
Karfiol, ružičky 96 25 - 30 1 500
Brokolica, celá 96 30- 40 1 550
Brokolica, ružič-
ky
96 20 - 25 1 400
Huby nakrájané
na plátky
96 15 - 20 1 400
Hrášok 96 20 - 25 1 450
Fenikel 96 35 - 45 1 600
Mrkva 96 35 - 45 1 600
Kaleráb, prúžky 96 30 - 40 1 550
Paprika, prúžky 96 15 - 20 1 400
Pór, krúžky 96 25 - 35 1 500
Zelené fazuľky 96 35 - 45 1 550
Valeriánka poľ-
ná, ružičky
96 20 - 25 1 450
Ružičkový kel 96 30 - 40 1 550
Červená Repa 96 70 - 90 1 800 + 400
SLOVENSKY 4
Pokrm Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rúre Voda v nádržke
na vodu (ml)
Hadomor špa-
nielsky
96 35 - 45 1 600
Zeler, kocky 96 20 - 30 1 500
Špargľa, zelená 96 25 - 35 1 500
Špargľa, biela 96 35 - 45 1 600
Špenát, čerstvý 96 15 1 350
Lúpané para-
dajky
96 15 1 350
Biela fazuľa 96 25 - 35 1 500
Kel 96 20 - 25 1 400
Cukina, plátky 96 15 1 350
Prílohy
Pokrm Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rúre Voda v nádržke
na vodu (ml)
Kysnuté knedle 96 30 - 40 1 600
Zemiakové
knedle
96 35 - 45 1 600
Nešúpané ze-
miaky, stredné
96 45 - 55 1 750
Ryža (pomer vo-
dy a ryže 1,5 :
1)
96 35 - 40 1 600
Varené zemia-
ky, na 1/4
96 35 - 40 1 600
Žemľová kned-
ľa
96 35 - 45 1 600
Čerstvé taglia-
telle
96 20 - 25 1 450
SLOVENSKY 5
Pokrm Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rúre Voda v nádržke
na vodu (ml)
Polenta (pomer
vody k polente
3: 1)
96 40 - 45 1 750
Ryby
Pokrm Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rúre Voda v nádržke
na vodu (ml)
Pstruh, asi 250 g 85 30 - 40 1 550
Garnáty, čerstvé 85 20 - 25 1 450
Garnáty, mra-
zené
85 30 - 40 1 550
Lososové filety 85 25 - 35 1 500
Pstruh obyčajný,
asi 1 000 g
85 40 - 45 1 600
Mušle 96 20 - 30 1 500
Fileta z halibuta 80 15 1 350
Mäso
Pokrm Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rúre Voda v nádržke
na vodu (ml)
Varená šunka
1 000 g
96 55 - 65 1 800 + 150
Pošírované ku-
racie prsia
90 25 - 35 1 500
Kurča, pošírova-
né, 1 000 - 1
200 g
96 60 - 70 1 800 + 150
Teľacia rošten-
ka/bravčové
bedro bez nohy,
800 - 1 000 g
90 80 - 90 1 800 + 300
SLOVENSKY 6
Pokrm Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rúre Voda v nádržke
na vodu (ml)
Údené mäso
(údené bravčo-
vé karé), pošíro-
vané
90 70 - 90 1 800 + 300
Tafelspitz - va-
rené hovädzie
mäso
96 110 - 120 1 800 + 700
Klobásy Chipo-
lata
80 15 - 20 1 400
Vajcia
Pokrm Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rúre Voda v nádržke
na vodu (ml)
Vajcia varené
namäkko
96 10 - 12 1 400
Vajcia varené
stredne
96 13 - 16 1 450
Vajcia varené
natvrdo
96 18 - 21 1 500
Teplovzdušné Pečenie a následne Vlhká
Para
Keď funkcie vhodne skombinujete, môžete
piecť naraz mäso, zeleninu a prílohy.
Všetky pokrmy budú pripravené na
podávanie v rovnakom čase.
Na prvotné opečenie pokrmu použite
funkciu: Teplovzdušné Pečenie .
Pripravenú zeleninu a prílohy vložte do
riadu vhodného do rúry. Následne ich
vložte do rúry k mäsu.
Rúru ochlaďte na teplotu približne 80 °C.
Ak chcete spotrebič ochladiť rýchlejšie,
otvorte dvierka rúry do prvej polohy na
približne 15 minút.
Zapnite funkciu: Vlhká Para. Varte spolu,
až kým nebude hotové.
Maximálne množstvo vody je
650 ml.
Vlhkosť Vysoká
Pridajte približne 300 ml vody.
Použite druhú úroveň v rúre.
Pokrm Te-
plota
(°C)
Čas
(min)
Puding/nákyp v malých for-
mách
90 35 -
40
Pečené vajcia 90 30 -
40
SLOVENSKY 7
Pokrm Te-
plota
(°C)
Čas
(min)
Terina 90 40 -
50
Tenké rybie filety 85 15 -
25
Hrubé rybie filety 90 25 -
35
Malá ryba do 0,35 kg 90 25 -
35
Celá ryba do 1 kg 90 35 -
45
Zohrievanie
Pokrm Te-
plota
(°C)
Čas
(min)
Knedle 85 25 -
35
Pokrm Te-
plota
(°C)
Čas
(min)
Cestoviny 85 20 -
25
Ryža 85 20 -
25
Jedlá na tanieri 85 20 -
25
Vlhkosť Nízka
Pridajte približne 300 ml vody.
Pokrm Množstvo Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rúre
Bravčové peče-
1 kg 160 - 180 90 - 100 1
Hovädzia ro-
štenka
1 kg 180 - 200 60 - 90 1
Teľacie pečené 1 kg 180 80 - 90 1
Sekaná, nevare-
0,5 kg 180 30 - 40 1
Údené bravčové
karé (namáčajte
2 hodiny)
0,6 – 1 kg 160 - 180 60 - 70 1
Kurča 1 kg 180 - 200 50 - 60 1
Kačka 1,5 – 2 kg 180 70 - 90 1
SLOVENSKY 8
Pokrm Množstvo Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rúre
Zapečené ze-
miaky
- 160 - 170 50 - 60 1
Cestovinový ná-
kyp
- 190 40 - 50 1
Lasagne - 180 45 - 55 1
Rôzne druhy
chleba
0,5 – 1 kg 180 - 190 45 - 60 1
Pečivo 40 – 60 g 180 - 210 30 - 40 2
Predpečené pe-
čivo
- 200 20 - 30 2
Predpečené ba-
gety
40 – 50 g 200 20 - 30 2
Predpečené ba-
gety, zmrazené
40 – 50 g 200 25 - 35 2
Pečenie nemäsových pokrmov
Po prvýkrát použite nižšiu teplotu.
Ak pečiete koláče na viacerých
úrovniach, čas pečenia môžete predĺžiť
o 10 až 15 minút.
Koláče a pečivo sa pri rôznych úrovniach
neopečú vždy rovnako dohneda. Ak sa
vyskytne nerovnomerné zhnednutie, nie
je potrebné zmeniť nastavenie teploty.
Rozdiely sa stratia počas pečenia.
Plechy v rúre sa môžu počas pečenia
vykriviť. Keď plechy znova vychladnú,
deformácia zmizne.
Tipy na pečenie
Výsledok pečenia Možné príčiny Riešenie
Spodok koláča nie je
dostatočne prepečený.
Úroveň roštu/plechu nie je
správna.
Koláč vložte do nižšej úrovne v
rúre.
SLOVENSKY 9
Výsledok pečenia Možné príčiny Riešenie
Koláč je nízky a vlhký,
zvlnený alebo sú na
ňom vlhké pásy.
Teplota rúry je príliš vysoká. Pri ďalšom pečení nastavte o nie-
čo nižšiu teplotu v rúre.
Príliš krátky čas pečenia. Nastavte dlhší čas pečenia. Čas
pečenia nie je možné skrátiť na-
stavením vyšších teplôt.
V ceste je príliš veľa tekuti-
ny.
Použite menej tekutiny. Dávajte
pozor na časy miesenia, predov-
šetkým pri použití kuchynských
spotrebičov.
Koláč je príliš suchý. Teplota rúry je príliš nízka. Pri ďalšom pečení nastavte vyššiu
teplotu v rúre.
Príliš dlhý čas pečenia. Pri ďalšom pečení nastavte kratší
čas pečenia.
Koláč zhnedol nerovno-
merne.
Teplota v rúre je príliš vyso-
ká a čas pečenia je príliš
krátky.
Nastavte nižšiu teplotu pečenia v
rúre a predĺžte čas pečenia.
Zmes nie je rovnomerne
rozložená.
Zmes cesta rozotrite po plechu
rovnomerne.
Koláč sa za nastavený
čas neupečie.
Teplota rúry je príliš nízka. Pri ďalšom pečení nastavte o nie-
čo vyššiu teplotu v rúre.
Pečenie múčnych pokrmov na jednej úrovni
Pečenie vo formách
Pokrm Funkcia Teplota
(°C)
Čas (min) Úroveň v rúre
Bábovka alebo brioška Teplovzdušné
Pečenie
150 - 160 50 - 70 1
Koláč Madeira/ovocné
koláče
Teplovzdušné
Pečenie
140 - 160 70 - 90 1
Sponge cake / Piškótový
koláč
Teplovzdušné
Pečenie
140 - 150 35 - 50 1
Sponge cake / Piškótový
koláč
Tradičné peče-
nie
160 35 - 50 1
SLOVENSKY 10
Pokrm Funkcia Teplota
(°C)
Čas (min) Úroveň v rúre
Korpus z krehkého ce-
sta
1)
Teplovzdušné
Pečenie
170 - 180 10 - 25 2
Korpus z piškótového
cesta
Teplovzdušné
Pečenie
150 - 170 20 - 25 2
Apple pie / Jablkový
koláč (2 formy, priemer
20 cm, rozmiestnené po
uhlopriečke)
Teplovzdušné
Pečenie
160 70 - 90 2
Apple pie / Jablkový
koláč (2 formy, priemer
20 cm, rozmiestnené po
uhlopriečke)
Tradičné peče-
nie
180 70 - 90 1
Tvarohový koláč, plech
2)
Tradičné peče-
nie
160 - 170 70 - 90 2
1)
Rúru predhrejte.
2)
Použite hlboký pekáč.
Koláče/pečivo/žemličky na plechoch
Pokrm Funkcia Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rúre
Pletenec/veniec z kys-
nutého cesta
Tradičné peče-
nie
170 - 190 30 - 40 1
Vianočka
1)
Tradičné peče-
nie
160 - 180 50 - 70 1
Chlieb (ražný chlieb)
1)
Tradičné peče-
nie
1
najprv 230 20
potom 160 - 180 30 - 60
Veterníky/odpaľované
cesto
1)
Tradičné peče-
nie
190 - 210 20 - 35 2
Piškótová roláda
1)
Tradičné peče-
nie
180 - 200 10 - 20 2
Koláč posypaný mrve-
ničkou (suchý)
Teplovzdušné
Pečenie
150 - 160 20 - 40 2
SLOVENSKY 11
Pokrm Funkcia Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rúre
Mandľový maslový ko-
láč/cukrové koláče
1)
Tradičné peče-
nie
190 - 210 20 - 30 2
Ovocné koláče (z kysnu-
tého/piškótového ce-
sta)
2)
Teplovzdušné
Pečenie
150 - 160 35 - 55 2
Ovocné koláče (z kysnu-
tého/piškótového ce-
sta)
2)
Tradičné peče-
nie
170 35 - 55 2
Ovocné koláče z kreh-
kého cesta
Teplovzdušné
Pečenie
160 - 170 40 - 80 2
Kysnutý koláč s jemnou
plnkou (napr. tvaroho-
vou, smotanovou, pudin-
govou)
1)
Tradičné peče-
nie
160 - 180 40 - 80 2
1)
Rúru predhrejte.
2)
Použite hlboký pekáč.
Sušienky
Pokrm Funkcia Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rúre
Sušienky z krehkého ce-
sta
Teplovzdušné
Pečenie
150 - 160 10 - 20 2
Short bread / Linecké
koláčiky/ploché pečivo
Teplovzdušné
Pečenie
140 20 - 35 2
Short bread / Linecké
koláčiky/ Ploché peči-
vo
1)
Tradičné peče-
nie
160 20 - 30 2
Pečivo z piškótového ce-
sta
Teplovzdušné
Pečenie
150 - 160 15 - 20 2
Bielkové pečivo, sneho-
vé pusinky
Teplovzdušné
Pečenie
80 - 100 120 - 150 2
Mandľové sušienky Teplovzdušné
Pečenie
100 - 120 30 - 50 2
Pečivo z kysnutého cesta Teplovzdušné
Pečenie
150 - 160 20 - 40 2
SLOVENSKY 12
Pokrm Funkcia Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rúre
Pečivo z lístkového ce-
sta
1)
Teplovzdušné
Pečenie
170 - 180 20 - 30 2
Pečivo
1)
Teplovzdušné
Pečenie
160 10 - 25 2
Pečivo
1)
Tradičné peče-
nie
190 - 210 10 - 25 2
Small cakes / Drobné
pečivo
1)
Teplovzdušné
Pečenie
160 20 - 35 2
Small cakes / Drobné
pečivo
1)
Tradičné peče-
nie
170 20 - 35 2
1)
Rúru predhrejte.
Pečenie zapekaných a gratinovaných pokrmov
Pokrm Funkcia Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rúre
Cestovinový ná-
kyp
Tradičné peče-
nie
180 - 200 45 - 60 1
Lasagne Tradičné peče-
nie
180 - 200 25 - 40 1
Gratinovaná ze-
lenina
1)
Turbo Gril 160 - 170 15 - 30 1
Bagety s rozto-
peným syrom
Teplovzdušné
Pečenie
160 - 170 15 - 30 1
Mliečna ryža Tradičné peče-
nie
180 - 200 40 - 60 1
Zapečené ryby Tradičné peče-
nie
180 - 200 30 - 60 1
Plnená zelenina Teplovzdušné
Pečenie
160 - 170 30 - 60 1
1)
Rúru predhrejte.
Viacúrovňové pečenie
Túto funkciu používajte: Teplovzdušné
Pečenie.
SLOVENSKY 13
Koláče/pečivo/žemličky na plechoch
Pokrm Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rúre
Veterníky/odpaľované
cesto
1)
160 - 180 25 - 45 1 / 4
Suchý koláč s mrvenič-
kou
150 - 160 30 - 45 1 / 4
1)
Rúru predhrejte.
Koláče/malé koláčiky/pečivo na plechoch
Pokrm Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rú-
re
Sušienky z krehkého
cesta
150 - 160 20 - 40 1 /4
Short bread / Linecké
koláčiky/ploché peči-
vo
140 25 - 45 1 / 4
Pečivo z piškótového
cesta
160 - 170 25 - 40 1 / 4
Bielkové pečivo, sne-
hové pusinky
80 - 100 130 - 170 1 / 4
Mandľové sušienky 100 - 120 40 - 80 1 / 4
Pečivo z kysnutého
cesta
160 - 170 30 - 60 1 / 4
Pomalé Pečenie
Táto funkcia slúži na prípravu jemných,
chudých kúskov mäsa a rýb. Túto funkciu
nemôžete použiť pre niektoré recepty ako
napr. dusené mäso alebo mastné bravčové
pečené. Funkciu Teplotná sonda môžete
použiť na zaistenie správnej teploty vnútri
mäsa.
VAROVANIE! Pozrite si kapitolu
„Tipy a rady“.
Počas prvých 10 minút môžete nastaviť
teplotu rúry v rozsahu od 80 °C do 150 °C.
Predvolená teplota je 90 °C. Po nastavení
teploty bude rúra ďalej piecť pri 80 °C. Pri
príprave hydiny nepoužívajte túto funkciu.
Pri použití tejto funkcie
pripravujte vždy pokrm bez
pokrievky.
1. Mäso prudko opečte na pekáči na
varnom paneli pri vysokej teplote – asi 1
až 2 minúty zo všetkých strán.
2. Mäso vložte do horúceho pekáča a
vložte ho na drôtený rošt v rúre.
3. Do mäsa zastrčte teplotnú sondu.
4. Zvoľte funkciu: Pomalé Pečenie a
nastavte správnu koncovú teplotu.
SLOVENSKY 14
Pokrm Množstvo (kg) Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rúre
Hovädzia roštenka 1 - 1.5 150 120 - 150 1
Hovädzie filety 1 - 1.5 150 90 - 110 1
Pečené teľacie 1 - 1.5 150 120 - 150 1
Steak 0.2 - 0.3 120 20 - 40 1
Pizza
Pokrm Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rúre
Pizza (tenká)
1)
200 - 230 15 - 20 2
Pizza (s bohatým ob-
ložením)
2)
180 - 200 20 - 30 2
Švajčiarske pečivo
Wähe
180 - 200 40 - 55 1
Špenátový koláč 160 - 180 45 - 60 1
Slaný lotrinský koláč 170 - 190 45 - 55 1
Švajčiarska torta 170 - 190 45 - 55 1
Tvarohová torta/
koláč
140 - 160 60 - 90 1
Jablkový koláč, ob-
ložený
150 - 170 50 - 60 1
Zeleninový koláč 160 - 180 50 - 60 1
Nízky chlieb
1)
230 10 - 20 2
Koláč z lístkového
cesta
1)
160 - 180 45 - 55 2
Slaný koláč
1)
230 12 - 20 2
Pirohy (ruská verzia
calzone)
1)
180 - 200 15 - 25 2
1)
Rúru predhrejte.
2)
Použite hlboký pekáč.
Pečenie mäsa
Použite teplovzdorný riad do rúr.
SLOVENSKY 15
Veľké kusy mäsa pečte priamo na plechu
na pečenie alebo na drôtenom rošte
umiestnenom nad plechom.
Na plech na pečenie nalejte malé množstvo
vody, aby ste predišli horeniu mäsových
štiav alebo tuku.
Mäso s kožou môžete piecť v pekáči bez
pokrievky.
Pečené mäso po uplynutí 1/2 až 2/3 doby
pečenia obráťte.
Aby bolo mäso šťavnatejšie:
chudé mäso pečte v pekáči s pokrievkou
alebo vo vrecku na pečenie.
pečte mäso a rybu vo veľkých kusoch (1
kg alebo viac).
veľké kusy pečeného mäsa a hydinu
niekoľkokrát podlejte počas pečenia
vlastnou šťavou.
Tabuľky pečenia mäsa
Hovädzie
Pokrm Funkcia Množstvo Teplota
(°C)
Čas (min) Úroveň v rú-
re
Dusené mä-
so v pekáči
Tradičné pečenie 1 – 1,5 kg 230 120 - 150 1
Hovädzie
pečené ale-
bo hovädzie
filety: ne-
prepečené
1)
Turbo Gril na cm
hrúbky
190 - 200 5 – 6 na cm
hrúbky
1
Hovädzie
pečené ale-
bo hovädzie
filety: stred-
ne prepeče-
Turbo Gril na cm
hrúbky
180 - 190 6 – 8 na cm
hrúbky
1
Hovädzie
pečené ale-
bo hovädzie
filety: pre-
pečený
Turbo Gril na cm
hrúbky
170 - 180 8 – 10 na cm
hrúbky
1
1)
Rúru predhrejte.
SLOVENSKY 16
Bravčové
Pokrm Funkcia Množstvo Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rú-
re
Pliecko, krko-
vička, stehno
Turbo Gril 1 – 1,5 kg 160 - 180 90 - 120 1
Kotleta, re-
bierka
Turbo Gril 1 – 1,5 kg 170 - 180 60 - 90 1
Sekaná Turbo Gril 750 g – 1 kg 160 - 170 50 - 60 1
Bravčové ko-
leno (pred-
varené)
Turbo Gril 750 g – 1 kg 150 - 170 90 - 120 1
Teľacie
Pokrm Funkcia Množstvo Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rú-
re
Teľacie pe-
čené
Turbo Gril 1 kg 160 - 180 120 - 150 1
Teľacie kole-
no
Turbo Gril 1,5 – 2 kg 160 - 180 120 - 150 1
Jahňacie
Pokrm Funkcia Množstvo Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rú-
re
Jahňacie steh-
no, pečené
jahňacie
Turbo
Gril
1 – 1,5 kg 150 - 180 100 - 120 1
Jahňací chrb-
át
Turbo
Gril
1 – 1,5 kg 160 - 180 40 - 60 1
Zverina
Pokrm Funkcia Množstvo Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rú-
re
Zajačí chrbát,
noha zajaca
1)
Tradičné
pečenie
až do 1 kg 230 30 - 40 1
Srnčí/jelení
chrbát
Tradičné
pečenie
1,5 – 2 kg 210 - 220 35 - 40 1
SLOVENSKY 17
Pokrm Funkcia Množstvo Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rú-
re
Srnčie stehno Tradičné
pečenie
1,5 – 2 kg 180 - 200 60 - 90 1
1)
Rúru predhrejte.
Hydina
Pokrm Funkcia Množstvo Teplota
(°C)
Čas (min) Úroveň v rú-
re
Mladé kurča Turbo Gril Porcia 200 –
250 g
200 - 220 30 - 50 1
Kurča, polovi-
ca
Turbo Gril Porcia 400 –
500 g
190 - 210 35 - 50 1
Porciovaná
hydina
Turbo Gril 1 – 1,5 kg 190 - 210 50 - 70 1
Kačka Turbo Gril 1,5 – 2 kg 180 - 200 80 - 100 1
Ryba (v pare)
Pokrm Funkcia Množstvo Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rú-
re
Celá ryba do
1 kg
Tradičné
pečenie
1 – 1,5 kg 210 - 220 45 - 60 1
Gril
Grilujte vždy s maximálnou teplotou.
Rošt zasuňte do úrovne rúry odporúčanej
v tabuľke grilovania.
Pekáč vždy zasuňte do prvej úrovne rúry,
aby zachytával tuk.
Grilujte iba ploché kúsky mäsa alebo
ryby.
Prázdnu rúru vždy predhrievajte
pomocou funkcií grilu 5 minút.
UPOZORNENIE! Grilujte vždy pri
zatvorených dvierkach rúry.
Gril
Pokrm Teplota (°C) Čas grilovania (min.) Úroveň v rúre
1. strana 2. strana
Hovädzie peče-
né, stredne pre-
pečené
210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
SLOVENSKY 18
Pokrm Teplota (°C) Čas grilovania (min.) Úroveň v rúre
1. strana 2. strana
Hovädzie filety,
stredne prepe-
čené
230 20 - 30 20 - 30 1
Bravčový chrbát 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Teľací chrbát 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Jahňací chrbát 210 - 230 25 - 35 20 - 35 1
Celá ryba, 500
– 1 000 g
210 - 230 15 - 30 15 - 30 1
Rýchly Gril
Pokrm Čas grilovania (min.) Úroveň v rúre
1. strana 2. strana
Burgers / Fašírky 9 - 13 8 - 10 3
Bravčová fileta 10 - 12 6 - 10 3
Klobásy 10 - 12 6 - 8 3
Hovädzie a teľacie
steaky
7 - 10 6 - 8 3
Toast / Hrianky 1 - 3 1 - 3 3
Obložené hrianky 6 - 8 - 3
Mrazené Pokrmy
Z pokrmu odstráňte obal. Pokrm položte
na tanier.
Nezakrývajte ho taniermi ani miskami.
Mohlo by dôjsť k predĺženiu času
rozmrazovania.
Pokrm Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rúre
Pizza, mrazená 200 - 220 15 - 25 2
Americká pizza, mra-
zená
190 - 210 20 - 25 2
Pizza, chladená 210 - 230 13 - 25 2
Malé pizze, mrazené 180 - 200 15 - 30 2
Hranolčeky, tenké 200 - 220 20 - 30 2
SLOVENSKY 19
Pokrm Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rúre
Hranolčeky, hrubé 200 - 220 25 - 35 2
Americké Zemiaky,
Krokety
220 - 230 20 - 35 2
Opečené Zemiakové
Pyré
210 - 230 20 - 30 2
Lasagne/cannelloni,
čerstvé
170 - 190 35 - 45 2
Lasagne/cannelloni,
zmraz.
160 - 180 40 - 60 2
Syr pečený v rúre 170 - 190 20 - 30 2
Kuracie Krídla 190 - 210 20 - 30 2
Mrazené hotové jedlá
Pokrm Funkcia Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rúre
Mrazená pizza Tradičné pečenie podľa po-
kynov vý-
robcu
podľa pokynov
výrobcu
2
Zemiakové lu-
pienky
1)
(300 –
600 g)
Tradičné pečenie
alebo Turbo Gril
200 - 220 podľa pokynov
výrobcu
2
Bagety Tradičné pečenie podľa po-
kynov vý-
robcu
podľa pokynov
výrobcu
2
Biskupský chlebí-
ček
Tradičné pečenie podľa po-
kynov vý-
robcu
podľa pokynov
výrobcu
2
1)
Hranolky podľa potreby 2- až 3-krát obráťte.
Rozmrazovanie
Jedlo vyberte z obalu a položte ho na
tanier.
V rúre použite prvú úroveň zdola.
Jedlo nezakrývajte miskou ani tanierom,
pretože by sa tým mohol predĺžiť čas
rozmrazovania.
SLOVENSKY 20
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56

IKEA KULINACSX Recipe book

Typ
Recipe book