Obsah
Tabuľky varenia 3
Automatické programy 24
Bravčové/Teľacie 25
Hovädzie/Zverina/Jahňa 27
Hydina 30
Ryby 32
Koláč 35
Dezerty 41
Pizza/Pirohy/Chlieb 43
Dusené/Zapekané Jedlá 48
Prílohy 51
Polotovary 53
Vyhradzujeme si právo na zmeny bez predchádzajúceho upozornenia.
Tabuľky varenia
Tipy pre špeciálne funkcie ohrevu rúry
Uchovať Teplé
Táto funkcia vám umožňuje uchovať jedlo
teplé. Teplota sa automaticky nastaví na 80
°C.
Ohrev Tanierov
Táto funkcia vám umožňuje nahriať taniere
a riad pred podávaním. Teplota sa
automaticky nastaví na 70 °C.
Na drôtený rošt rovnomerne umiestnite
taniere a riad nad seba. Použite prvú
úroveň v rúre. Po polovici času ohriatia
vymeňte ich miesta.
Rozmrazovanie
Jedlo vyberte z obalu a položte ho na
tanier. Jedlo nezakrývajte, môže sa tým
predĺžiť čas rozmrazovania. Použite prvú
úroveň v rúre.
Pečenie s parou
Používajte len riad odolný voči teplu a
korózii alebo pochrómovaný oceľový riad.
Keď pečiete na viac ako jednej úrovni,
uistite sa, že je dostatočná vzdialenosť
medzi úrovňami, aby mohla para
cirkulovať.
Začnite piecť so studenou rúrou, pokiaľ nie
je v tabuľke nižšie odporúčaný predohrev.
Tabuľka varenia v pare
Čas (min) Voda v nádržke na
vodu (ml)
15 - 20 300
30 - 40 600
50 - 60 800
Vlhká Para
VAROVANIE! Rúru neotvárajte,
keď je táto funkcia aktívna. Hrozí
riziko popálenia.
Funkcia je vhodná pre všetky typy pokrmov,
čerstvé a mrazené. Môžete ju použiť na
tepelnú úpravu, zohrievanie,
rozmrazovanie, varenie vo vodnom kúpeli
alebo blanšírovanie zeleniny, mäsa, rýb,
cestovín, ryže, kukurice, krupice a vajec.
Môžete pripraviť naraz celé jedlo. Aby sa
každý pokrm pripravil správne, zvoľte také
pokrmy, ktoré majú takmer rovnaký čas
prípravy. Prilejte najväčšie množstvo vody,
aké je potrebné na prípravu niektorého z
SLOVENSKY
3