11Obsluha rúry na peèenie
Rýchle zohriatie
Po vo¾be funkcie rúry na peèenie možno použitím prídavnej funkcie Rýchle
zohriatie predohriat’ prázdnu rúru na peèenie za relatívne kratší èas.
1 Pozor: Peèené potraviny vložte do rúry na peèenie až potom, keï sa Rýchle
zohriatie skonèí a rúra na peèenie pracuje s požadovanou funkciou.
1. Nastavte požadovanú funkciu rúry na peèenie (napr. Tradicne peèenie ).
Pod¾a potreby zmeòte navrhnutú teplotu.
2. Stlaète tlaèidlo Rýchle zohriatie . Svieti segment ved¾a symbolu .
Postupne prebleskujúce segmenty ukazujú, že Rýchle zohriatie je aktivované.
Po dosiahnutí nastavenej teploty svietia segmenty indikácie ohrevu a segment
ved¾a symbolu zhasína. Rozoznie sa signál.
Rúra na peèenie teraz pokraèuje s prednastavenou funkciou a teplotou. Teraz
môžete vložit’ do rúry peèené potraviny.
3 Prídavnú funkciu Rýchle zohriatie možno zapnút’ s funkciami rúry na peèenie
Horúci vzduch , Pizza , Tradicne peèenie a Infrapeèenie .
Funkcie rúry na peèenie
Rúra na peèenie má nasledujúce funkcie:
Funkcia rúry na peèenie: Použitie
Horúci vzduch Na peèenie cesta až na troch úrovniach naraz.
Nastavujte o 20-40 °C nižšie teploty rúry na peèenie ako
pri hornom/spodnom ohreve.
Pizza Na peèenie múènych jedál na jednej úrovni, ktoré si
vyžadujú intenzívnejšie zhnednutie a krehkost’
spodku.
Nastavte o 20-40 °C nižšie teploty rúry na peèenie ako
pri hornom/spodnom ohreve.
Tradicne peèenie Na peèenie cesta a mása na na jednej úrovni.
Infrapeèenie Pri peèení väèších kúskov mäsa alebo hydiny na jednej
úrovni.
Táto funkcia je vhodná aj na gratinovanie a zapekanie.
Velky gril Na grilovanie plochých kúskov potravín vo väèších
množstvách a na prípravu toustov.
Maly gril Na grilovanie plochých kúskov potravín, ktoré sú
uložené v strede roštu a na prípravu toustov.
Rozmrazovanie Na rozmrazovanie napr. torty, masla, chleba, ovocia
alebo iných mrazených potravín.
Dolny ohrev Na dopeèenie koláèov s krehkým spodkom.
Pyrolýza Na pyrolytické samoèistenie rúry na peèenie. Pritom sa v
rúre na peèenie spália zvyšky neèistôt, ktoré možno po
ochladení rúry na peèenie utriet’. Rúra na peèenie sa
rozohreje pribl. na 500 °C.