●
P
ohybujte nožmi v obsahu nádoby
a aby ste zmes spojili, môžete ju
r
oztláčať alebo premiešavať.
●
T
ento ručný mixér nie je vhodný
na drvenie ľadu.
●
A
k sa mixér zablokuje, pred
č
istením ho odpojte zo siete.
4 Po skončení miešania uvoľnite
v
ypínač alebo tlačidlo turbo.
Odpojte a stlačením uvoľňovacích
tlačidiel odpojte rukoväť mixéra
od rukoväte s elektromotorom.
používanie šľahača
●
Slúži na šľahanie ľahkých prísad
ako vaječné bielka, šľahačka a
instantné dezerty.
●
Nešľahajte ním husté zmesi, ako je
margarín alebo cukor - môžete
poškodiť šľahač.
1 Zatlačte drôtenú metličku do
objímky šľahača .
2 Nasaďte elektrickú rukoväť na
prstenec šľahača. Zatlačte, aby
rukoväť pevne dosadla.
3 Vložte potraviny do nádoby.
●
Nešľahajte viac ako 4 vaječné
bielka alebo 400 ml smotany.
4 Zapojte. Aby sa zabránilo
rozstrekovaniu, zvoľte 1. stupeň
otáčok a potom stlačte vypínač. Na
šľahanie pri vyšších otáčkach
zvoľte vyššie otáčky a stlačte
tlačidlo turbo. Metličkou na šľahanie
pohybujte smerom doprava.
●
Nedovoľte, aby sa tekutina dostala
nad drôtiky šľahacej metličky.
5 Po skončení miešania uvoľnite
vypínač alebo tlačidlo, odpojte zo
siete a zostavu rozoberte.
spôsob používania sekáča (ak je
dodaný)
●
Sekať môžete mäso, zeleninu,
bylinky, chlieb, sušienky a orechy.
●
Sekať sa nesmú tvrdé potraviny
ako kávové zrná, kocky ľadu,
korenie alebo čokoláda – mohli by
ste tým poškodiť čepele.
1 Odstráňte všetky kosti a mäso
nakrájajte kocky veľké 1 – 2 cm
(1/2-1”).
2
Na spodok misky sekáča založte
gumenú kruhovú základňu. (Tá
z
abraňuje tomu, aby sa miska
š
mýkala po pracovnom povrchu.)
3 Na čap v miske založte čepeľ
s
ekáča .
4
Do misky vložte potravinu.
5 Na sekáč založte vrchnák, otočte a
z
aistite .
6 Na kryt sekáča založte rukoväť s
elektromotorom – zatlačením
zaistite.
7 Zapnite. Miešaciu misku pevne
držte. Potom stlačte tlačidlo Turbo.
Alebo v krátkych intervaloch
stláčajte tlačidlo Turbo, a sekáč
bude pracovať v krátkych
impulzoch.
8 Po skončení práce, sekáč odpojte
zo siete a zostavu rozoberte.
návod na sekanie
spôsob používania miagača (ak
je dodaný)
●
Miagač sa môže používať na
miaganie varenej zeleniny ako
zemiaky, repa a mrkva.
●
Nesmú sa miagať tvrdé alebo
surové potraviny - mohlo by sa tým
poškodiť spotrebič.
1 Zeleninu uvarte a zlejte vodu.
2 Na podstavec miagača založte
objímku miagača jej otočením
doprava .
3 Miagač obráťte hornou časťou dolu,
lopatku založte na stredový náboj
otočením doľava zaistite . (Ak sa
nezaloží objímka, lopatka sa
nezaistí v mieste).
4 Miagač pripojte na rukoväť s
elektromotorom – zatlačením
zaistite.
5 Zapojte.
93
potravina max. pribl. doba
množstvo (v sek.)
Mäso 250g 10-15
Bylinky 30g 10
Orechy 200g 10-15
Chlieb 1 skyva 5-10
Vajcia varené
natvrdo 3 3-5
Cibuľa 200g impulz