06/2017
- 5 -
Copyright © 2017, Fast ČR, a.s.
SK
Sendvičovač
Návod na použitie
■ Pred použitím tohto spotrebiča sa, prosím, oboznámte snávodom
na jeho obsluhu, a to aj v prípade, že ste už oboznámení
spoužívaním spotrebičov podobného typu. Spotrebič používajte
iba tak, ako je popísané v tomto návode na použitie. Návod
uschovajte pre prípad ďalšej potreby.
■ Minimálne počas trvania zákonného práva zchybného plnenia,
prípadne záruky za akosť odporúčame uschovať originálny
prepravný kartón, baliaci materiál, pokladničný doklad
a potvrdenie o rozsahu zodpovednosti predávajúceho alebo
záručný list. V prípade prepravy odporúčame zabaliť spotrebič
opäť do originálnej škatule od výrobcu.
POPIS SPOTREBIČA
A1 Kontrolka nahrievania dosiek na pečenie
A2 Kontrolka prevádzky
signalizuje pripojenie spotrebiča ksieťovej zásuvke.
A3 Tepelne izolované rukoväti
A4 Zámok na zaistenie aodistenie rukovätí
A5 Priestor na navinutie sieťového kábla (bez vyobrazenia)
je umiestnený na spodku spotrebiča.
A6 Dosky na pečenie snepriľnavou povrchovou úpravou
na prípravu 2 štvorcových sendvičov.
A7 Protišmykové nožičky
sú umiestnené na spodku spotrebiča.
PRED PRVÝM POUŽITÍM
■ Spotrebič vyberte z obalového materiálu a odstráňte z neho
všetky propagačné štítky či etikety.
■ Dosky na pečenie A6 utrite mierne navlhčenou handričkou alebo
hubkou apotom ich utrite dosucha.
■ Pred prvým použitím spustite spotrebič na 5 až 7 minút
naprázdno, aby sa zbavil prípadného zápachu.
Poznámka:
Pri prvom uvedení spotrebiča do prevádzky sa môže objaviť
slabý dym. Tento jav je spôsobený zahriatím vnútorných
komponentov aza okamih zmizne.
POUŽITIE SPOTREBIČA
■ Sendvičovač pripojte k sieťovej zásuvke. Obe kontrolky na
hornom paneli sa rozsvietia. Červená kontrolka A2 signalizuje
pripojenie k zdroju elektrickej energie. Zelená kontrolka A1
indikuje nahrievanie dosiek na pečenie A6.
■ Dosky na pečenie A6 potrite trochou masla alebo jedlého oleja
asendvičovač zavrite, aby došlo krýchlejšiemu nahriatiu dosiek
na pečenie A6.
■ Skôr, ako sa dosky A6 nahrejú, pripravte si sendviče. Na jeden
sendvič budete potrebovať dva plátky hriankového chleba
anáplň. Náplň vkladajte presne medzi plátky hriankového chleba.
Príliš veľké množstvo náplne môže spôsobiť, že nebude možné
sendvičovač zavrieť. Vtakom prípade treba časť náplne odobrať.
Nepokúšajte sa sendvičovač zavrieť násilím, inak môže dôjsť
kjeho poškodeniu.
■ Hneď ako sa dosky na pečenie A6 zahrejú na prevádzkovú teplotu,
zelená kontrolka A1 zhasne.
Poznámka:
Zelená kontrolka A1 sa počas prevádzky striedavo
rozsvecuje a zhasína. Tým sa signalizuje udržiavanie
prevádzkovej teploty.
■ Sendvičovač otvorte spoužitím rukoväti A3 ana spodnú dosku
na pečenie položte jeden alebo dva sendviče. Sendvičovač zavrite
aspoužitím zámku A4 zaistite rukoväti A3 ksebe.
■ Po 3 až 5 minútach odistite zámok A4, s použitím rukoväti A3
odklopte hornú dosku asendvič skontrolujte. Pokiaľ je dostatočne
zapečený, vyberte ho. Vopačnom prípade predĺžte čas zapekania.
Na vybratie sendviča použite drevenú alebo inú teplovzdornú
obracačku apod. Nepoužívajte nôž alebo vidličku ani iné kovové
predmety. Mohlo by dôjsť kpoškodeniu nepriľnavej povrchovej
úpravy dosiek na pečenie A6.
Poznámka:
Čas zapekania závisí od druhu chleba, náplne avašej chuti.
■ Pred zapečením ďalších sendvičov sendvičovač zavrite avyčkajte,
kým zhasne zelená kontrolka A1.
■ Po ukončení používania odpojte sieťový kábel od zásuvky.
Sendvičovač nechajte vychladnúť a vyčistite ho podľa pokynov
uvedených vkapitole Čistenie aúdržba.
TIPY NA PRÍPRAVU SENDVIČOV
■ Ako základ náplne sendvičov môžete použiť mäso, ryby, syry,
údeniny, plátky varených vajec, huby aleboovocie azeleninu, ako
napríklad banány, jablká, ananás alebo paradajky. Nepoužívajte
príliš veľké množstvo náplne, aby nevytekala na dosky na pečenie
A6.
■ Náplň môžete dochutiť korením, bylinkami, kečupom apod.
■ Aby sendviče získali zlatistú farbu, pred zapekaním môžete potrieť
hornú stranu hriankového chleba tenkou vrstvou masla.
RECEPTY
Sendvič so šunkou, syrom aananásom (2 ks)
4 plátky hriankového chleba
2 plátky syra
4 plátky šunky
2 plátky ananásu
Dosky na pečenie A6 nechajte predhriať. Medzi dva plátky
hriankového chleba vložte dva plátky šunky, plátok syra aananásu.
Rovnakým spôsobom pripravte druhý sendvič. Zapečenie
sendvičov trvá zhruba 3 až 5 minút.
Sendvič sparadajkami asyrom (2 ks)
4 plátky hriankového chleba
1 stredná paradajka nakrájaná na plátky
2 lyžice strúhaného syra
mletá sladká paprika na dochutenie
Dosky na pečenie A6 nechajte predhriať. Medzi dva plátky
hriankového chleba vložte niekoľko plátkov paradajky a posypte
ich strúhaným syrom. Náplň dochuťte mletou paprikou arovnakým
spôsobom pripravte druhý sendvič. Zapečenie sendvičov trvá
zhruba 3 až 5 minút.
Sendvič sčokoládovou nátierkou abanánmi (2 ks)
4 plátky hriankového chleba
1/2 banána nakrájaného na tenké plátky
čokoládová nátierka
Dosky na pečenie A6 nechajte predhriať. Dva plátky hriankového
chleba tenko natrite čokoládovou nátierkou a položte na ne
niekoľko plátkov banánu. Natretou stranou priklopte plátky chleba
ksebe arovnakým spôsobom pripravte druhý sendvič. Zapečenie
sendvičov trvá zhruba 3 až 5 minút.