12 GW26-007_v08
Počas ďalšieho používania sendvičovača:
●
umiestnite ho na suchom, rovnom povrchu blízko napá-
jacej zásuvky,
●
vložte zástrčku napájacieho kábla do sieťovej zásuvky
(rozsvieti sa červená kontrolka),
●
počkajte, kým sa nerozsvieti zelená kontrolka (po cca.
3–4 minútach), čo znamená, že dosky dosiahli teplotu,
ktorá umožňuje opekať sendviče v sendvičovači,
●
otvorte sendvičovač,
●
krajec hriankového pečiva hrúbky cca. 1 cm uložte na
dolnej ohrievacej platničke sendvičovača, strana, ktorú
ste natreli maslom alebo iným tukom sa musí dotýkať
ohrievacej platničky,
●
na takto uložený krajec položte obloženie,
●
obloženie prikryte druhým krajcom, strana s maslom sa
má nachádzať smerom hore,
●
opatrne zatvorte sendvičovač; v prípade problémov pri
zatváraní sendvičovača, odstráňte nadmerné obloženie;
sendvičovač sa nesmie zatvárať ťažko, pretože sa takto
môže poškodiť,
●
po niekoľkých minútach (doba opekania závisí od
receptu, podľa ktorého sa pripravujú sendviče, a od
používateľa) otvorte sendvičovač a vyberte sendvič. Pri
vyberaní sendviča zo sendvičovača dávajte pozor:
● aby ste sa nepopálili (ohrievacie platničky sú horúce),
● aby ste nepoškodili teónový povrch ohrievacích
platničiek – používajte drevený alebo plastový príbor
odolný voči vysokej teplote,
●
po ukončení opekania vypnite sendvičovač: vytiahnite
zástrčku napájacieho kábla zo sieťovej zásuvky.
pri požívaní sendvičov hneď po opekaní si
dávajte pozor, aby ste sa nepopálili, sendviče
a obloženie môžu byť horúce.
Čistenie a údržba sendvičovača
●
Sendvičovač si nevyžaduje špeciálnu údržbu.
●
Sendvičovač udržiavajte a uchovávajte čistý, pretože pri-
chádza do styku s potravinami.
●
Pred začatím čistenia sendvičovača vytiahnite zástrčku
napájacieho kábla zo zásuvky a nechajte sendvičovač
úplne vychladnúť.
●
Najprv ho utrite mäkkou navlhčenou prachovkou a potom
utrite dosucha mäkkou čistou prachovkou.
●
Nepoužívajte abrazívne čistiace prostriedky, ktoré môžu
poškriabať alebo poškodiť vonkajšie povrchy a teónovú
vrstvu ohrievacích platničiek.
●
Pred každým použitím sendvičovača odstráňte z ohrie-
vacích platničiek omrvinky a zvyšky.
Vybrané recepty
JABLKOVÉ ROŽKY (1 porcia)
1 lyžica jablkového džemu,
1 lyžička práškového cukru,
1 lyžičky škorice,
2 krajce hriankového chleba.
Vložte krajec hriankového chleba do sendvičovača,
strana natretá maslom smerom dole. Natrite krajec
1 lyžicou džemu. Oprášte cukrom a škoricou. Prikryte
druhým krajcom, strana s maslom sa má nachádzať
smerom hore. Zamknite sendvičovač a opekajte cca.
5 minút. Počas jedenia sendviča si dávajte pozor, aby
ste sa nepopálili, pretože plnka môže byť veľmi horúca.
BANÁNOVÁ POCHÚŤKA (2 porcie)
1 lyžička práškového cukru,
1 banán bez šupky,
4 krajce hriankového chleba.
Vložte dva krajce hriankového chleba do sendvičovača
(strana natretá maslom smerom dole). Rozrežte banán
napol, polovičky uložte na chlieb. Oprášte cukrom. Pri-
kryte krajcom chleba (strana s maslom sa má nachádzať
smerom hore). Zamknite sendvičovač a opekajte cca.
5 minút. Podávajte po vychladnutí plnky.
WALESKÁ HRIANKA SO SYROM (1 porcia)
1 lyžička ostrej horčice,
1–2 plátky tvrdého syra,
2 krajce hriankového chleba.
Vložte krajec hriankového chleba do sendvičovača,
strana natretá maslom smerom dole. Na krajec chleba
položte plátok syra. Natrite syr horčicou. Prikryte kraj-
com chleba (strana s maslom sa má nachádzať smerom
hore). Zamknite sendvičovač a opekajte cca. 5 minút.
Príliš horúci sendvič sa nesmie jesť.
POCHÚŤKA S BÔČIKOM A PARADAJKAMI (1 porcia)
2 plátky bôčika,
1 pokrájaná paradajka,
1 lyžička nakrájanej nadrobno petržlenovej vňate,
2 krajce hriankového chleba.
Na panvici vypražte bôčik. Odrežte kožu a nakrájajte
bôčik na kúsky. Vymiešajte bôčik, paradajky a petržle-
novú vňať.
Krajec chleba namočte v tuku z bôčika a položte ho do
sendvičovača (strana s tukom smerom dole). Na krajci
chleba položte plnku. Prikryte druhým krajcom (strana
namočená v tuku smerom hore). Zamknite sendvičovač
a opekajte cca. 5 minút. Podávajte po vychladnutí plnky.