Ignis AKS 200/NB/01 Program Chart

Typ
Program Chart

Tento návod je vhodný aj pre

AKS 200/01 POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 510 56064
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný článok
4. Zadné osvetlenie
5. Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
6. Chladné dvierka rúry
UPOZORNENIE
Počas pečenia sa môže chladiaci ventilátor striedavo zapínat’ a vypínat’, aby sa znížila spotreba
energie.
Chladiaci ventilátor môže ostat’ v činnosti určitú dobu aj po ukončení pečenia a vypnutí rúry.
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík pre výber funkcie
2. Červená kontrolka termostatu
3. Ovládací gombík termostatu
4. Ovládacie gombíky varnej dosky
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Drôtený rošt:
Hliníkový plech na
pečenie zákuskov:
3
1
2
4
AKO ZAPNÚŤ RÚRU
Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želanú funkciu.
Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
Gombík termostatu otočte smerom vpravo do polohy želanej teploty. Rozsvieti sa červená
kontrolka termostatu, ktorá zhasne po dosiahnutí nastavenej teploty.
Po ukončení prípravy jedla:
Otočte ovládacie gombíky do polohy "0".
AKO POUŽÍVAŤ VARNÚ DOSKU
Ovládací panel rúry je vybavený 4 nastaviteľnými ovládacími gombíkmi (od 0 po 6),
ktorými sa ovláda činnost’ varnej dosky.
Zapnutie elektrických varných platničiek:
Otočte ovládací gombík želanej varnej platničky smerom vpravo do polohy želaného
výkonu (pozrite návod na použitie varnej dosky).
Dôležité upozornenie:
Pri prvom použití platničiek otočte ovládacie gombíky do polohy 6 a nechajte ich zapnuté pribl. 3
minúty, aby sa odstránili pachy, pričom na každú položte hrniec s vhodným priemerom, ktorý
naplňte do polovice vodou.
Platničky nezapínajte, ak na nich nie je varná nádoba.
Odporúčame vám používat’ nádoby s plochým a hrubým dnom, špeciálne určené pre var
platničky.
Priemer dna varnej nádoby musí byt’ rovnaký alebo mierne väčší ako priemer elektrickej
platničky.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 VYPNUTÁ RÚRA
-
OSVETLENIE
Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
SPODNÝ OHREVNÝ
ČLÁNOK
Na ukončenie pečenia ovocných alebo tvarohových tort, na zahustenie omáčky.
Používajte túto funkciu počas posledných 10/15 min pečenia.
TRADIČNÉ PEČENIE
Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
Rúru predohrejte na želanú teplotu a potraviny vložte do vnútra ihneď po
zhasnutí červenej kontrolky termostatu.
Odporúčame Vám používat’ druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
VRCHNÝ OHREVNÝ
ČLÁNOK
Na ukončenie pečenia ovocných alebo tvarohových tort, na zahustenie omáčky.
Používajte túto funkciu počas posledných 10/15 min pečenia.
TABUĽKY PRÍPRAVY JEDLA
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba prípravy
jedla
min.
MÄSO
Jahňa, kozľa,
baranina
X 2 200 90 - 110
Tacie, hovädzie,
bravčové
X 2 200 90 - 110
Kurča, králik, kačica X 2 200 70 - 80
Morka (3-5
kg)
X 2 210 160 - 180
Hus
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
RYBY (1 kg)
Ostriež, okúň,
tuniak, losos, treska
X 2 200 60 - 80
RYBY
(<1 kg - filé)
Mečúň, tuniak
X 2 190 50 - 60
Zelenina
Paprika, paradajky,
pečené zemiaky
X 2
190
50 - 60
KOLÁČE,
ZÁKUSKY A POD.
Kysnuté koláče
X 2
180 40 - 50
Plnené koláče
s tvarohom
X 2
190 60 - 90
Linecké koláče
X 2
190 40 - 50
Záviny, palacinky
X 2
200 50 - 60
Sušienky, bábovky,
zákusky
X 2
180 20 - 30
Odpaľované cesto,
piškótové rolády
X 2
180 35 - 45
Poznámka: Teploty a doby varenia sú iba približné.
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba prípravy
jedla
min.
Slané torty, plnené
ovocné torty napr. s
ananásom,
broskyňami
X 2
200 50 - 60
Lasagne, zapekané
zemiaky, plnené
cestovinové závitky,
zapečené cestoviny
X 2
200 40 - 50
Chlieb
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
Zákusky z lístkového
cesta
X 2
210 20 - 30
Suflé
X 2
200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Ignis AKS 200/NB/01 Program Chart

Typ
Program Chart
Tento návod je vhodný aj pre