Tipy a rady
VAROVANIE!
Pozrite si kapitoly ohľadne
bezpečnosti.
Teploty a časy pečenia
uvedené v tabuľkách sú iba
orientačné. Závisia od
konkrétneho receptu,
množstva a kvality použitých
prísad.
Odporúčania pre pečenie
Vaša rúra môže pri pečení fungovať inak
ako rúra, ktorú ste používali doteraz.
Tabuľky nižšie zobrazujú odporúčané
nastavenia teploty, času pečenia a
úrovne v rúre pre konkrétne druhy jedál.
Ak nie je k dispozícii nastavenie pre
konkrétny recept, vyhľadajte nastavenie
pre podobný recept.
Viac odporúčaní týkajúcich sa pečenia
nájdete v tabuľkách pečenia na našej
webovej lokalite. Pri hľadaní tipov pre
pečenie budete potrebovať číslo výrobku
(PNC) uvedené na typovom štítku na
prednom ráme dutiny rúry.
Tipy pre špeciálne funkcie
ohrevu rúry
Uchovať teplé
Táto funkcia vám umožňuje uchovať
jedlo teplé. Teplota sa automaticky
nastaví na 80 °C.
Ohrev tanierov
Táto funkcia vám umožňuje nahriať
taniere a riad pred podávaním. Teplota
sa automaticky nastaví na 70 °C.
Na drôtený rošt rovnomerne umiestnite
taniere a riad nad seba. Použite prvú
úroveň v rúre. Po polovici času ohriatia
vymeňte ich miesta.
Kysnutie cesta
Táto funkcia vám umožňuje kysnutie
cesta. Cesto vložte do veľkej nádoby.
Použite prvú úroveň v rúre. Nastavte
funkciu: Kysnutie cesta a čas pečenia.
Rozmrazovanie
Jedlo vyberte z obalu a položte ho na
tanier. Jedlo nezakrývajte, môže sa tým
predĺžiť čas rozmrazovania. Použite prvú
úroveň v rúre.
Varenie metódou SousVide
Táto funkcia používa nižšie teploty ako
pri normálnej príprave jedla.
Varenie metódou SousVide
Odporúčania
Použite vysoko kvalitné a čerstvé surové
potraviny. Potraviny pred varením vždy
očistite. Buďte opatrní pri použití
surových vajec.
Nízke teploty sú vhodné iba pre druhy
potravín, ktoré môžu byť konzumované
surové.
Potraviny nevarte príliš dlho keď
používate teplotu pod 60 °C.
Suroviny s obsahom alkoholu pred
vákuovým zabalením prevarte.
Vákuové vrecká položte na mriežku
vedľa seba.
V chladničke môžete uverené jedlo
skladovať 2 – 3 dni. Jedlo rýchlo
ochlaďte (pomocou ľadového kúpeľa).
Nepoužívajte túto funkciu na ohrievanie
zvyškov jedla.
Vákuové balenie
Použite iba vákuové vrecká a komorovú
vákuovú baličku odporúčané na varenie
metódou Sous Vide. Iba tento typ
vákuovej baličky dokáže vákuovo zabaliť
kvapaliny.
Vrecká nepoužívajte opakovane.
Pre rýchlejšie a lepšie výsledky nastavte
maximálny stupeň vákua.
Aby ste zaručili bezpečné uzavretie
vákuového vrecka, uistite sa, že je oblasť
určená na zatavenie čistá.
Ešte predtým ako vrecko zatavíte sa
uistite, že sú okraje jeho vnútornej strany
čisté.
2