DO913DV
74
HÝBANIE S MRAZNIČKOU
Ak sa prístroj z akéhokoľvek dôvodu vypol, tak počkajte aspoň 10 min pred
jeho opätovným zapnutím. Chladiaci systém potrebuje vyrovnať tlaky vo vnútri
chladiaceho okruhu.
• Prístroj vypnite a vypojte z el. siete. Z mrazničky vyberte všetko jedlo. Vyberte
alebo zabezpečte všetky voľné poličky a regály proti pohybu.
• Premiestnite na nové miesto a uveďte znovu do prevádzky. Po sťahovaní
mrazničku nechajte aspoň 10 min v kľude stáť, a až potom ho zapojte.
• Mraznička používa chladivo R600a. Chladivo R600a je izobután, ktorý je šetrný
k životnému prostrediu, ale zároveň náchylný k vznieteniu. Preto by ste mali
byť veľmi opatrní a dbať na to, aby sa chladiaci systém nepoškodil. V prípade
poškodenia a nechceného úniku chladiva, zamedzte styku s otvoreným ohňom či
so zdrojom tepla a miestnosť rýchlo vyvetrajte.
ZAMRAZOVANIE A SKLADOVANIE V MRAZNIČKE
Prístroj môžete využiť:
• uchovávať hlboko zamrazené potraviny
• výroba kociek ľadu
• zamrazovať potraviny
UPOZORNENIE: vždy sa presvedčte, že ste dôkladne zavreli dvere.
Uchovanie zmrazených potravín
• Obal ani krabička potravín nesmie byť poškodený
• Popisujte si balíčky s informáciami o dátumom trvanlivosti / vloženie atd ...
• Pokiaľ možno, všetky zmrazené potraviny prenášajte z obchodu v chladiacej
taške a čo najrýchlejšie ich vložte do mrazničky.
• Uchovávajte v chlade nižším ako -18 ° C. Zbytočne neotvárajte dvere mrazničky.
Zamrazovanie čerstvých potravin
Zamrazujte iba čerstvé ovocie v 100% kvalite. Aby sa zachovala čo najlepšiu chuť,
farba i výživová hodnota, odporúčame všetku zeleninu pred zmrazením ľahko z
blanšírovať.
Baklažán, papriky, cukety ani špargľa blanšírovanie nepotrebujú.
POZNÁMKA: Potraviny, ktoré sa chystáte mraziť, držte mimo už zamrazené
suroviny.
• Nasledujúce potraviny sú vhodné na zmrazenie: cukrárske výrobky, ryby, mäso,
hydina, ovocie, zelenina, syry, maslo, zvyšky varených jedál, polievky, dusená
mäsa atď ...
• Nasledujúce potraviny nie sú vhodné na zmrazenie: Druhy zeleniny, ktoré sa
konzumujú surové (ako napr. Ľadový šalát, reďkev, hrozno, celé jablká, hrušky,
broskyne), varené vajcia natvrdo, jogurt, majonéza, smotana, atď ...