8 Zariadenie zapnete tak, že stlačíte a podržíte stlačené tlačidlo normálnej alebo turbo
rýchlosti (Obr. 4).
Poznámka: Ak sa suroviny nalepia na stenu misy, vypnite zariadenie uvoľnením tlačidla a zoškrabte
suroviny zo steny pomocou varešky, prípadne pridajte trochu tekutiny.
Poznámka: Po sekaní mäsa pomocou nástavca s čepeľami nechajte zariadenie vždy vychladnúť.
9 Po spracovaní potravín uvoľnite tlačidlo normálnej alebo turbo rýchlosti, čím zariadenie
vypnete, a počkajte, kým sa čepele nástavca prestanú otáčať.
10 Stlačte tlačidlo na uvoľnenie veka na mise (1) a potom otočte vekom v smere pohybu
hodinových ručičiek, aby ste ho demontovali (2) (Obr. 10).
- Zariadenie seká veľmi rýchlo. Použite tlačidlo normálnej alebo turbo rýchlosti. Ak používate
tlačidlo turbo rýchlosti, stlačte ho iba na krátky čas, aby sa potraviny neposekali príliš na jemno.
- Ak sekáte (tvrdý) syr alebo čokoládu, nikdy nenechajte zariadenie pracovať príliš dlho. V
opačnom prípade sa tieto suroviny príliš zohrejú, začnú sa topiť a vytvoria sa hrudky.
- Nástavec s čepeľami nepoužívajte na sekanie veľmi tvrdých surovín, akými sú kávové zrná,
kurkuma, muškátový orech či kocky ľadu. Mohli by ste ho tým zatupiť.
Disk na jemné/stredné krájanie a disk na strúhanie/granulovanie sú určené na krájanie a strúhanie
zeleniny, napríklad uhoriek, mrkvy, zemiakov, póru a cibule a určitých druhov syra. Jedna strana disku
na krájanie je určená na jemné krájanie, a druhá strana na stredne hrubé krájanie. Jedna strana disku
na strúhanie/granulovanie je určená na strúhanie, a druhá na granulovanie. Ak chcete použiť jednu z
dvoch funkcií, stačí daný disk otočiť na príslušnú stranu.
Nikdy nepoužívajte tieto disky na spracovanie tvrdých surovín, ako napr. kociek ľadu.
Rezné hrany na diskoch sú veľmi ostré. Nedotýkajte sa ich!
1 Do misy vložte nosič nástrojov (Obr. 6).
2 Do nosiča nástrojov vložte disk na jemné/stredné krájanie a disk na strúhanie/granulovanie,
pričom požadovaná strana musí smerovať nahor (Obr. 11).
3 Na misu nasaďte veko (1). Otočte ním proti smeru pohybu hodinových ručičiek (2), aby ste
ho upevnili („kliknutie“) (Obr. 8).
4 Do dávkovacej trubice vložte suroviny.
- Väčšie suroviny vopred nakrájajte na kúsky, ktoré sa zmestia do dávkovacej trubice.
- Dávkovaciu trubicu napĺňajte rovnomerne, aby ste dosiahli najlepšie výsledky.
- Ak máte spracovať veľké množstvo surovín, spracujte ho po menších dávkach a po každej dávke
vyprázdnite nádobu.
- Pri strúhaní syra, ako napr. syra Parmezán, Gouda alebo Emmentaler, syr má mať teplotu ako pri
vybratí z chladničky.
5 Pohonnú jednotku namontujte na veko misy („kliknutie“) (Obr. 9).
6 Zariadenie zapnete tak, že stlačíte a podržíte stlačené tlačidlo normálnej alebo turbo
rýchlosti.
7 Piestom jemne potlačte potraviny nadol do dávkovacej trubice.
Metlička je určená na šľahanie smotany, vaječných bielkov, dezertov a pod.
1 Metličku nasaďte na spojovací nástavec (Obr. 12).
84