používanie nástavcov
nožové listy nástroj na
prípravu cesta
Nožové listy sú najuniverzálnejším
doplnkom. Doba spracovania určuje
dosiahnutú štruktúru ingrediencií.
Na dosiahnutie hrubšej štruktúry
používajte ovládač impulzov.
Nožové listy používajte na prípravu cesta
na koláče, na sekanie surového a
vareného mäsa, zeleniny, orechov,
paštét, na prípravu omáčok, kaše,
polievok, a tiež pri strúhaní chleba a
pečiva na strúhanku.
Na miešanie kvaseného cesta používajte
nástroje na cesto.
tipy
nožové listy
●
Potraviny, ako napríklad mäso, chlieb, alebo zeleninu pred
spracovaním nakrájajte na kocky s veľkosťou približne 2 cm.
●
Pečivo treba najskôr nalámať na kúsky a potom vkladať do
plniacej trubice počas prevádzky stroja.
●
Pri príprave cesta používajte tuk priamo z chladničky a narežte
ho na kocky veľkosti 2 cm.
●
Dávajte pozor, aby ste spracovanie neprehnali.
nástroj na prípravu cesta
●
Do nádoby vložte suché ingrediencie a počas prevádzky
pridávajte tekutiny do plniacej trubice počas prevádzky stroja.
Nechajte stroj bežať, kým sa nevytvorí elastická guľa z cesta,
čo bude trvať 60-90 sekúnd.
●
Opakované premiesenie cesta môžete urobiť len rukami.
Opakované premiesenie na stroji a neodporúča, pretože to
môže spôsobiť nestabilitu zariadenia.
šľahač s dvojitými metličkami a
prevodovkou
Používa sa len na ľahké zmesi, ako vaječné bielka, krémy,
kondenzované mlieko a na šľahanie vajec s cukrom na
prípravu kysnutého cesta bez tuku. Ťažšie zmesi, ako tuk a
múka, by mohli šľahač poškodiť.
použitie šľahača
1 Založte pohonný hriadeľ a nádobu na
pohonnú jednotku.
2 Založte každú metličku do pohonnej
hlavy .
3 Založte šľahač opatrným otáčaním, až
kým nezapadne na pohonný hriadeľ.
4 Vložte ingrediencie do nádoby.
5 Založte veko tak, aby koniec hriadeľa
bol v strede veka.
6 Zapnite zariadenie.
dôležité upozornenie
●
Tento šľahač nie je vhodný na prípravu
cesta na koláče ani na prípravu ťažkých tukových krémov s
cukrom, pretože by sa mohol poškodiť. Pri príprave cesta na
koláče používajte nože.
tipy
●
Najlepšie výsledky sa dosiahnu vtedy, keď majú vajcia teplotu
okolia.
●
Pred šľahaním skontrolujte, či sú nádoba a šľahacie metličky
čisté a či nie sú mastné.
kopula maxi-blend
Pri miešaní tekutín použite kopulu
maxiblend spolu s nožovou čepeľou.
Umožní vám zvýšiť kapacitu
spracúvanej tekutiny z 1 litra na 1,5 litra,
zabráni vytečeniu a zlepší sekací výkon
čepele.
1 Založte pohonný hriadeľ a nádobu na
pohonnú jednotku.
2 Nasaďte čepeľ noža.
3 Pridajte prísady na spracovanie.
4 Nasaďte kopulu na vrchnú časť noža tak,
aby sedela na výstupku nádoby .
Netlačte na kopulu, zariadenie držte za
strednú rukoväť.
5 Nasaďte veko a zapnite zariadenie.
kotúče na krájanie/strúhanie
obojstranné kotúče na
krájanie/strúhanie
- hrubý , tenký
Krájaciu stranu kotúča používajte na
krájanie syra, mrkvy, zemiakov a
podobných potravín.
Strúhaciu stranu kotúča používajte na
strúhanie syra, mrkvy, zemiakov,
kapusty, uhoriek, cukety, repy a cibule.
jemný sekací kotúč (typ Julienne)
Slúži na sekanie: zemiakov na spôsob
Julienne hranolčeky; tuhých ingrediencií
na šaláty, oblohy, zmesí na prípravu
duseného mäsa so zeleninou a prudké
opraženie (napr. mrkva, červená repa,
cuketa a uhorka).
škrabací kotúč
Slúži na strúhanie parmezánu a zemiakov na prípravu
nemeckých zemiakových knedličiek.
bezpečnosť
●
Nikdy neskladajte veko, kým sa rezacie kotúče celkom
nezastavia.
●
S rezacími kotúčmi manipulujte opatrne, pretože sú
extrémne ostré
52