používanie mixéra
1
Upevnite tesniaci krúžok do nožovej jednotky –
z
abezpečte, aby bolo tesnenie správne uložené. Pokiaľ
by bolo tesnenie poškodené, alebo zle uložené,
v
znikne presakovanie mixovaného materiálu.
2
Naskrutkujte nádobu na nožovú jednotku.
3 Vložte ingrediencie do nádoby.
4
Vložte plniacu zátku do veka a otočte.
5
Otáčajte veko v smere hodinových ručičiek, kým sa
nezaistí na nádobe.
6
Umiestnite mixér na pohonnú jednotku a otáčajte ho, kým
s
a nezaistí .
7 Výber rýchlosti (pozrite si tabuľku odporúčaných rýchlostí)
a
lebo použitie ovládača impulzov.
●
T
ekutiny musia byť pred mixovaním ochladené na
teplotu okolia.
pokyny
●
Pri výrobe majonézy vložte do mixéra všetky potrebné
ingrediencie, okrem oleja. Potom počas chodu zariadenia
pridávajte pomaly olej do plniacej zátky a nechajte ho
pretiecť cez otvor.
●
Husté mixované zmesi, ako sú paštéty a omáčky, si môžu
vyžadovať oškrabávanie zo stien nádoby. Pokiaľ sa zmes
ťažko mixuje, musíte pridať viac tekutiny.
●
Drvenie ľadu – mixér pracuje v krátkych impulzoch, kým
sa ľad nerozdrví na požadovanú konzistenciu.
●
V záujme zachovania dlhej životnosti vášho mixéra ho
nikdy nespúšťajte na dobu dlhšiu než 60 sekúnd.
●
Mixovanie korenín sa neodporúča, lebo by mohli poškodiť
plastové diely.
●
Zariadenie nemôže pracovať, kým mixér nie je riadne
namontovaný.
●
Pri mixovaní suchých ingrediencií rozrezaných na kúsky,
zložte plniacu zátku, potom počas chodu stroja vkladajte
dovnútra jednotlivé kúsky jeden za druhým. Držte ruku nad
otvorom. V záujme dobrých výsledkov pravidelne
vyprázdňujte nádobu.
●
Nepoužívajte mixér ako nádobu na skladovanie. Po použití
ho udržiavajte prázdny.
●
Nikdy nemixujte viac, než 1.5 litrov. Ešte menej treba pri
mixovaní penivých tekutín, ako sú napríklad mliečne
kokteily.
používanie príslušenstva
nože/ nástroj na prípravu cesta
Nože patria medzi najuniverzálnejšie
p
ríslušenstvo. Doba spracovania
určuje dosiahnutú štruktúru. Na
dosiahnutie hrubšej štruktúry
p
oužívajte ovládač impulzov.
Nože môžete použiť pri príprave cesta
na koláče, sekaní surového a
v
areného mäsa, zeleniny, orechov, pri
príprave paštét, omáčok, kašovitých
polievok a tiež pri strúhaní pečiva a
c
hleba na strúhanku. Ak nie je
dodaný nástroj na prípravu cesta,
dajú sa použiť aj na miesenie
kysnutého cesta.
Nástroj na cesto používajte na
miesenie kysnutého cesta.
pokyny
nože
●
Potraviny, ako sú mäso, chlieb, zelenina, pred
spracovaním najskôr narežte na kocky s veľkosťou
približne 2 cm.
●
Pečivo treba najskôr nalámať na kúsky a potom vkladať do
plniacej trubice počas prevádzky stroja.
●
Pri príprave cesta používajte tuk priamo z chladničky
nakrájaný na kocky s veľkosťou približne 2 cm.
●
Dávajte pozor, aby ste nemixovali príliš dlho.
nástroj na prípravu cesta
●
Do nádoby vložte suché ingrediencie a tekutinu pridávajte
cez plniacu trubicu počas prevádzky zariadenia.
Zariadenie nechajte bežať, kým sa nevytvorí hladká
elastická guľa z cesta, čo môže trvať 60 – 90 sekúnd.
●
Opakované premiesenie môžete urobiť len rukami.
Opakované premiesenie v nádobe sa neodporúča, pretože
to môže spôsobiť nestabilitu robota.
šľahač s dvojitými metličkami a
prevodovkou
Používa sa len na ľahké zmesi ako vaječné bielka,
smotanu, kondenzované mlieko a na šľahanie vajec s
cukrom na prípravu kysnutého cesta bez tuku.
Ťažšie zmesi, ako je tuk a múka, by mohli šľahač
poškodiť.
používanie šľahača
1 Založte pohonný hriadeľ a nádobu
na pohonnú jednotku.
2 Založte každú metličku do pohonnej
hlavy .
3 Založte šľahač opatrným otáčaním,
až kým nezapadne na pohonný
hriadeľ.
4 Vložte ingrediencie.
5 Založte veko tak, aby sa koniec
hriadeľa nachádzal v strede veka.
6 Zapnite zariadenie.
57