používanie doplnkov
viď tabuľku odporúčaných rýchlostí každého príslušenstva.
nožové listy/ nástroje na prípravu
cesta
Nožové listy sú najuniverzálnejším doplnkom. Doba
spracovania určuje dosiahnutú štruktúru ingrediencií. Na
dosiahnutie hrubšej štruktúry používajte ovládač impulzov.
Nožové listy používajte na prípravu cesta na koláče, na
sekanie surového a vareného mäsa, zeleniny, orechov,
kokosu, na prípravu omáčok, kaše, polievok, a na prípravu
omrvín z pečiva a chleba.
Na miešanie kvaseného cesta používajte nástroje na cesto.
pokyny
nožové listy
●
Potraviny, ako sú mäso, chlieb, zelenina, pred spracovaním
najskôr narežte na kocky s rozmerom približne 2cm.
●
Pečivo treba najskôr nalámať na kúsky a potom vkladať do
plniacej trubice počas prevádzky stroja.
●
Pri príprave cesta používajte tuk priamo z chladničky a narežte
ho na kocky s rozmermi 2cm.
●
Dávajte pozor, aby ste spracovanie neprehnali.
nástroj na prípravu cesta
●
Do nádoby vložte suché ingrediencie a počas prevádzky
pridávajte tekutiny cez plniacu trubicu. Nechajte stroj bežať,
kým sa nevytvorí elastická guľa z cesta, čo môže trvať 60
sekúnd.
●
Opakované premiesenie cesta môžete urobiť len rukami.
Opakované premiesenie na stroji sa neodporúča, pretože to
môže spôsobiť nestabilita zariadenia.
šľahač s dvojitými metličkami a
prevodovkou
Používa sa len na ľahké zmesi, ako vaječné bielka, krémy,
kondenzované mlieko a na šľahanie vajec s cukrom na
prípravu kysnutého cesta bez tuku. Ťažšie zmesi, ako tuk a
múka, by mohli šľahač poškodiť.
použitie šľahača
1 Založte pohonný hriadeľ a nádobu na pohonnú jednotku.
2 Založte každú metličku do pohonnej hlavy.
3 Založte šľahač opatrným otáčaním, až kým nezapadne na
pohonný hriadeľ.
4 Vložte ingrediencie do nádoby.
5 Založte veko tak, aby koniec hriadeľa bol v strede veka.
6 Zapnite zariadenie.
dôležité upozornenie
●
Tento šľahač nie je vhodný na prípravu cesta na koláče ani
na prípravu ťažkých tukových krémov s cukrom, pretože
by sa mohol poškodiť. Pri príprave cesta na koláče
používajte nože.
pokyny
●
Najlepšie výsledky sa dosiahnu vtedy, keď majú vajcia teplotu
okolia.
●
Pred šľahaním skontrolujte, či sú nádoba a šľahacie metličky
čisté a či nie sú mastné.
kotúče na krájanie/strúhanie
Používanie kotúčov.
reverzibilné kotúče na krájanie a strúhanie – hrubý ,
tenký
Krájaciu stranu kotúča používajte na krájanie syra, mrkvy,
zemiakov a podobných potravín.
Strúhaciu stranu kotúča používajte na strúhanie syra, mrkvy,
zemiakov, uhoriek, cukety, repy a cibule.
škrabací kotúč
Väčšie kusy syra parmezán a zemiaky na prípravu nemeckých
zemiakových knedlíkov.
bezpečnosť
●
Nikdy neskladajte nožovú jednotku, kým rezací kotúč
úplne nezastane.
●
S rezacími kotúčmi manipulujte opatrne, pretože sú
extrémne ostré.
používanie rezacích kotúčov.
1 Založte pohonný hriadeľ a nádobu na pohonnú jednotku.
2 Pridržte kotúč za stredové držadlo a umiestnite ho na pohonný
hriadeľ vhodnou stranou nahor.
3 Založte veko.
4 Vložte ingrediencie cez plniacu trubicu.
5 Zapnite stroj a rovnomerne vkladajte ingrediencie, v prípade
potreby aj pomocou posôvača – nikdy nestrkajte prsty do
plniacej trubice.
pokyny
●
Používajte čerstvé ingrediencie
●
Nespracúvajte príliš malé potraviny. Vyplňte úplne šírku
plniacej trubice. Zabráni sa tak kĺzaniu potravín po stranách
počas spracovania.
●
Potraviny zakladané vo zvislom smere sa narežú na kratšie
odrezky, ako potraviny zakladané horizontálne.
●
Na rezacom kotúči alebo v nádobe vždy zostanú nejaké
zvyšky potravín po ich spracovaní.
lis na citrusové plody
Lis na citrusové plody používajte na vytlačenie šťavy z
citrusových plodín (napríklad z pomarančov, citrónov, alebo
grapefruitov).
výtlačný kužeľ
sitko
používanie lisu na citrusové plody
1 Založte pohonný hriadeľ a nádobu na pohonnú jednotku.
2 Založte sitko do nádoby – postarajte sa o to, aby bola rukoväť
sitka zaistená priamo nad rukoväťou nádoby.
3 Umiestnite výtlačný kužeľ na pohonný hriadeľ a otáčajte, kým
nezapadne nadol.
4 Prerežte ovocie na polovicu. Zapnite stroj a pritlačte ovocie na
kužeľ.
●
Citrusový lis nebude pracovať, pokiaľ sitko nebude
správne založené.
68