Whirlpool AKP 369/IX Program Chart

Typ
Program Chart
AKP 369 POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 310 56792
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný článok
4. Ohrevný článok grilu (dá sa znížiť)
5. Osvetlenie rúry
6. Okrúhly ohrevný článok (nevidno ho)
7. Ventilátor
8. Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
9. Dvierka rúry
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládacie gombíky na ovládanie varnej dosky
2. Ovládací gombík termostatu rúry
3. Červená kontrolka termostatu rúry
4. Tlačidlo na zapnutie
5. Ovládací gombík pre výber funkcie
Posledná
Prvá
úroveň
úroveň
Plech na pečenie:
Nádoba na
odkvapkávanie:
Katalytické panely:
Rošt:
2
4
1
5
3
AKO ZAPNÚŤ RÚRU
Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želanú funkciu.
Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
Gombík termostatu otočte smerom vpravo do polohy želanej teploty. Rozsvieti sa červená
kontrolka termostatu, ktorá zhasne po dosiahnutí nastavenej teploty.
Po ukončení prípravy jedla:
Otočte ovládacie gombíky do polohy “0”.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
- Vypnutá rúra -
OSVETLENIE
Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
STATICKÁ
Na pečenie mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
Rúru predohrejte na želanú teplotu varenia a vložte potraviny do
vnútra hneď po zhasnutí červenej kontrolky termostatu.
Odporúča sa používať druhú alebo tretiu úroveň.
KONVENČNÉ
PEČENIE
Na pečenie na max. 2 úrovniach.
Ak je to potrebné, odporúčame zmeniť polohu jedál, aby boli jedlá
uvarené rovnomernejšie.
Rúru netreba predohriať (s výnimkou pizze a posúcha).
GRIL
Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na
zapečenie chleba.
Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
Počas varenia musia ostať dvierka rúry zatvorené.
V prípade prípravy mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie
(umiestnenej v prvej polohe) trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu
a tuk nebude vystrekovať.
Odporúčame otočiť potraviny počas prípravy.
TURBO GRIL
Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá).
Počas varenia musia ostať dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie,
umiestnenej v prvej polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu
a tuk nebude vystrekovať.
Počas prípravy mäso obracajte.
ROZMRAZOVANIE
Na rozmrazovanie potravín na izbovú teplotu.
Potraviny nechajte v pôvodnom obale, aby sa nevysušili.
TURBOVENTILÁTOR
Na prípravu jedla na jednej úrovni (napr: ovocie, torty, bábovky,
zelenina, pizza, hydina).
PRÚDENIE
VZDUCHU
Na prípravu jedál, ktoré vyžadujú rovnakú teplotu v rúre, bez
predohrevu, na jednej alebo viacerých úrovniach (napr: ryby, zelenina,
koláč) bez prenosu vône z jedného jedla na dru
SPODNÝ OHREVNÝ
ČLÁNOK
Na ukončenie pečenia ovocnej alebo tvarohovej torty.
Na zahustenie omáčok.
Túto funkciu používajte počas posledných 10-15 minút prípravy jedál.
TABUĽKY PRÍPRAVY JEDLA
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba prípravy jedla
min.
MÄSO
Jahňa, kozľa, baranina
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
X 2 200 100 - 110
Teľacie, hovädzie, bravčové
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kurča,
králik,
kačica
X 2 200 70 - 80
- 2 190 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Morka
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
X 2 200 170 - 180
Hus
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
X 2 200 100 - 130
RYBY (1 kg)
Ostriež, okúň, tuniak, losos,
treska
X 2 200 60 - 80
- 2 190 60 - 80
X 2 190 60 - 80
RYBY
(<1 kg - filé)
Mečúň, tuniak
X 2 190 50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
Zelenina
Paprika, paradajky, pečené
zemiaky
X 2
190
50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2
190
50 - 60
KOLÁČE, ZÁKUSKY A
POD.
Kysnuté koláče
X 2
180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Plnené koláče
s tvarohom
X 2
190 60 - 90
- 2 180 60 - 90
- 2
180 60 - 90
Ovocný koláč z krehkého
cesta
X 2
190 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Záviny, palacinky
X 2
200 50 - 60
X 1-3 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Sušienky, bábovky, koláčiky
z krehkého cesta
X 2
180 20 - 30
X 1-3 180 30 - 40
X 2
180 30 - 40
Odpaľované cesto, rolády
X 2
180 35 - 45
X 1-3 180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
TABUĽKA GRILOVANIA
Poznámka: Doby prípravy jedla a teploty sú iba približné.
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba prípravy jedla
min.
Slané torty, plnené ovocné torty napr.
s. ananásom, broskyňami
X 2
200 50 - 60
X 2 190 45 - 55
X 2
190 45 - 55
Lasagne, zapekané zemiaky, plnené
cestovinové závitky, zapečené
cestoviny
X 2
200 40 - 50
X 2 190 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Chlieb
X 2
210 30 - 40
X 1-3 210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 1-3 210 20 - 30
X 2
210 20 - 30
Zákusky z lístkoho cesta
X 2
210 20 - 30
X 1-3 200 30 - 40
X 2
200 30 - 40
Suflé
X 2
200 40 - 50
X 2 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba prípravy jedla
min.
To as ty X 3-4 200-225 10 - 15
Rebierka X 3-4 200-225 30 - 40
Kotlety X 3-4 200-225 30 - 40
Klobásky X 3 200-225 30 - 40
Roštenka X 3 200-225 30 - 40
Ryby (filé) X 3 200-225 30 - 40
Kuracie stehná X 3 200-225 40 - 50
Kebab X 3 200-225 40 - 50
Rebierka X 3 200-225 40 - 50
1/2 kurčaťa X 3 200-225 40 - 50
1/2 kurčaťa - 3 200-225 40 - 50
Kurča vcelku - 2-3 200-225 60 - 70
Pečené mäso (bravčové, hovädzie) - 2-3 200-225 60 - 80
Kačica - 1-2 200-225 60 - 80
Jahňacie stehno - 1-2 200-225 80 - 100
Rozbíf - 2 200-225 60 - 70
Pečené zemiaky - 2-3 200-225 40 - 50
Ryby napr. okúň, pstruh - 3 190-200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 369/IX Program Chart

Typ
Program Chart