AKP 369 POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 310 56792
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný článok
4. Ohrevný článok grilu (dá sa znížiť)
5. Osvetlenie rúry
6. Okrúhly ohrevný článok (nevidno ho)
7. Ventilátor
8. Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
9. Dvierka rúry
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládacie gombíky na ovládanie varnej dosky
2. Ovládací gombík termostatu rúry
3. Červená kontrolka termostatu rúry
4. Tlačidlo na zapnutie
5. Ovládací gombík pre výber funkcie
Posledná
Prvá
úroveň
úroveň
Plech na pečenie:
Nádoba na
odkvapkávanie:
Katalytické panely:
Rošt:
2
4
1
5
3
AKO ZAPNÚŤ RÚRU
• Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želanú funkciu.
Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
• Gombík termostatu otočte smerom vpravo do polohy želanej teploty. Rozsvieti sa červená
kontrolka termostatu, ktorá zhasne po dosiahnutí nastavenej teploty.
Po ukončení prípravy jedla:
• Otočte ovládacie gombíky do polohy “0”.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
- Vypnutá rúra -
OSVETLENIE
• Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
STATICKÁ
• Na pečenie mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
• Rúru predohrejte na želanú teplotu varenia a vložte potraviny do
vnútra hneď po zhasnutí červenej kontrolky termostatu.
• Odporúča sa používať druhú alebo tretiu úroveň.
KONVENČNÉ
PEČENIE
• Na pečenie na max. 2 úrovniach.
• Ak je to potrebné, odporúčame zmeniť polohu jedál, aby boli jedlá
uvarené rovnomernejšie.
• Rúru netreba predohriať (s výnimkou pizze a posúcha).
GRIL
• Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na
zapečenie chleba.
• Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
• Počas varenia musia ostať dvierka rúry zatvorené.
• V prípade prípravy mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie
(umiestnenej v prvej polohe) trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu
a tuk nebude vystrekovať.
• Odporúčame otočiť potraviny počas prípravy.
TURBO GRIL
• Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá).
• Počas varenia musia ostať dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie,
umiestnenej v prvej polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu
a tuk nebude vystrekovať.
• Počas prípravy mäso obracajte.
ROZMRAZOVANIE
• Na rozmrazovanie potravín na izbovú teplotu.
• Potraviny nechajte v pôvodnom obale, aby sa nevysušili.
TURBOVENTILÁTOR
• Na prípravu jedla na jednej úrovni (napr: ovocie, torty, bábovky,
zelenina, pizza, hydina).
PRÚDENIE
VZDUCHU
• Na prípravu jedál, ktoré vyžadujú rovnakú teplotu v rúre, bez
predohrevu, na jednej alebo viacerých úrovniach (napr: ryby, zelenina,
koláč) bez prenosu vône z jedného jedla na druhé
SPODNÝ OHREVNÝ
ČLÁNOK
• Na ukončenie pečenia ovocnej alebo tvarohovej torty.
• Na zahustenie omáčok.
• Túto funkciu používajte počas posledných 10-15 minút prípravy jedál.