Slovenčina – 19
funkcie varenia
Táto rúra ponúka rôzne funkcie, ktoré uvádzame nižšie.
Symbol
Teplotný rozsah funkcie
Použitie
Bežný
40-250°C
Teplo sála z horného a z dolného ohrevného systému. Túto
funkciu by ste mali použiť na bežné pečenie a opekanie takmer
všetkých typov jedál.
Odporúčaná teplota: 200 °C
Prúdenie tepla
40-250°C
Teplo vytvorené prúdením sa vrúre rovnomerne šíri pomocou
ventilátorov. Túto funkciu môžete používať na zamrazené jedlá a
pečenie.
Odporúčaná teplota: 170 °C
Horný ohrev + prúdenie tepla
40-250°C
Teplo vytvorené horným ohrevným systémom a prúdením sa
vrúre rovnomerne šíri pomocou ventilátorov. Táto funkcia sa
používa na pečenie jedál, ktoré vyžadujú chrumkavú vrchnú
vrstvu, napríklad mäso alebo lasagne.
Odporúčaná teplota: 190 °C
Spodný ohrev + prúdenie tepla
40-250°C
Teplo vytvorené spodným ohrevným systémom a prúdením sa
vrúre rovnomerne šíri pomocou ventilátorov. Túto funkciu možno
použiť na prípravu jedál ako pizza, chlieb a koláče.
Odporúčaná teplota: 190 °C
Veľký gril
40-270°C
Teplo je vyžarované z veľkého grilu. Táto funkcia sa používa na
zapečenie vrchnej vrstvy jedál, ako sú lasagne, mäso, zapekané
jedlá.
Odporúčaná teplota: 240 °C
Eko gril
40-270°C
Teplo je vyžarované z malého grilu. Túto funkciu možno používať
na menšie jedlá, ktoré potrebujú menej tepla, ako napríklad ryby
a plnené bagety.
Odporúčaná teplota: 240 °C
Grilovanie pomocou ventilátora
40-270°C
Teplo, ktoré produkujú dva ohrevné prvky v hornej časti, sa
rozširuje pomocou ventilátora.
Tento režim sa môže používať na grilovanie mäsa a rýb.
Odporúčaná teplota: 240 °C
Intenzívne varenie
40-250°C
V tomto režime sa striedavo aktivujú všetky ohrevné prvky (horné
aj dolné) a ventilátor na prúdenie tepla.
Teplo sa v rúre rovnomerne šíri. Tento režim je vhodný na veľké
množstvá jedla, ktoré potrebuje teplo, napríklad zapekané jedlá
vo veľkých misách a koláče.
Odporúčaná teplota: 170 °C
Pečenie spredhrievaním
40-150°C
Súčasťou tohto režimu je cyklus automatického predhriatia na
220°C.
Horný ohrevný prvok aventilátor na prúdenie tepla sú
vprevádzke počas procesu opekania mäsa. Po tejto fáze sa jedlo
pomaly dovarí na nízkej teplote, ktorú vopred nastavíte.
Počas tohto cyklu je vprevádzke horný aj dolný ohrevný prvok.
Tento režim je vhodný na opekanie mäsa, hydiny arýb.
Odporúčaná teplota: 100 °C
Začnite variť bez predhriatia.
07 ĎALŠIE NASTAVENIA A FUNKCIE VARENIA
Neo Lite_NV70H3350RS_EO_DG68-00591E-00_SK.indd 19 2014-06-02 �� 5:05:46