AKP 120
POPIS VÝROBKU
SK
5019 310 56054
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný èlánok
4. Ohrevný èlánok grilu
5. Zadné osvetlenie
6. Miesto pre otoèný raeò
7. Spodný ohrevný èlánok (nevidno ho)
8. Dvierka rúry
Dôleité upozornenie:
V prevádzke servisu si
môete vyiadat' doplnkovú súpravu, ktorá sa
skladá zo skleneného panelu na dvierka rúry a
prísluných èastí pre montá. Pouitie tejto
súpravy zniuje teplotu vonkajieho povrchu
dvierok rúry a odporúèa sa, ak máte deti.
Kód è.: 4819 310 39186.
PRÍSLUENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík pre výber funkcie
2. Èasomiera
3. Ovládací gombík termostatu
4. Èervená kontrolka termostatu
Prvá
Posledná
úroveò
úroveò
Nádoba na odkvapkávanie:
Rot:
Otoèný raeò:
AKO ZAPNÚ RÚRU
Otoète ovládací gombík pre výber funkcie do polohy elanej funkcie.
Zapne sa osvetlenie rúry.
Otoète ovládací gombík termostatu smerom vpravo na elanú teplotu. Rozsvieti sa èervená kontrolka
termostatu, ktorá sa vypne po dosiahnutí nastavenej teploty.
Na konci varenia:
Otoète ovládacie gombíky do polohy 0.
Èasomiera
Èasomiera je mechanická a môete ju nastavit' v rozmedzí od 1 po 60 minút.
- Otoète ovládací gombík smerom vpravo do polohy elaného èasu varenia.
- Po ukonèení nastaveného èasu varenia zaznie zvukové znamenie.
Odporúèame otoèit' gombík o jednu otáèku a potom ho vrátit' do polohy elaného èasu, aby sa aktivovalo
zvukové znamenie.
Tabu¾ka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 VYPNUTÁ RÚRA
-
OSVETLENIE
Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry
SPODNÝ OHREVNÝ
ÈLÁNOK
Na ukonèenie peèenia ovocnej alebo tvarohovej torty.
Na zahustenie omáèok.
Túto funkciu pouívajte poèas posledných 10-15 minút peèenia.
STATICKÁ
Príprava akéhoko¾vek jedla.
Rúru predohrejte na elanú teplotu varenia a vlote potraviny do
vnútra hneï po zhasnutí èervenej kontrolky termostatu.
Odporúèame Vám pouívat' druhú alebo tretiu úroveò lity v rúre.
GRIL
Na grilovanie malých kúskov mäsa (rebierka, pízy, klobásky) a na
zapeèenie chleba.
Rúru predohrejte poèas 3/5 minút.
V prípade, e peèiete mäso, nalejte do nádoby na odkvapkávanie
umiestnenej pod rotom, trochu vody, zníi sa tým mnostvo dymu
a tuk nebude vystrekovat'.
Poèas grilovania mäso otáèajte.
GRIL + OTOÈNÝ RAEÒ
Na peèenie mäsa a hydiny.
Vlote driak do druhej polohy a potraviny nasuòte na raeò,
prièom ich upevnite príslunými vidlicami.
Raeò vsuòte a nadoraz na miesto na zadnej stene vpravo a oprite
ho o driak.
Do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v prvej polohe, nalejte
trochu vody, zníi sa tým mnostvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
Plastovú rukovät' vyberte pred zavretím dvierok, pamätajte na jej
umiestnenie spät' pred vybratím jedla po peèení.