AKP 235
POPIS VÝROBKU
SK
5019 310 56247
1.
Ovládací panel
2.
Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3.
Vrchný ohrevný èlánok
4.
Ohrevný èlánok grilu
5.
Zadné osvetlenie
6.
Ventilátor
7.
Spodný ohrevný èlánok (nevidno ho)
8.
Dvierka rúry*
*Dôleité upozornenie:
V prevádzke servisu si
môete vyiadat' doplnkovú súpravu, ktorá sa
skladá zo skleneného panelu na dvierka rúry a
prísluných èastí pre montá. Pouitie tejto
súpravy zniuje teplotu vonkajieho povrchu
dvierok rúry a odporúèa sa, ak máte deti.
Kód è.
4819 310 39186
.
PRÍSLUENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík pre výber funkcie
2. Èasomiera
3. Ovládací gombík termostatov
4. Èervená kontrolka termostatu.
Prvá
Posledná
úroveò
úroveò
Rot:
Nádoba na
odkvapkávanie:
AKO ZAPNÚ RÚRU
Otoète ovládací gombík pre výber funkcie do polohy elanej funkcie.
Zapne sa osvetlenie rúry.
Otoète ovládací gombík termostatu smerom vpravo na elanú teplotu. Rozsvieti sa èervená
kontrolka termostatu, ktorá sa vypne po dosiahnutí nastavenej teploty.
Na konci varenia:
Otoète ovládacie gombíky do polohy
0
.
ÈASOMIERA
Èasomiera umoòuje nastavenie doby v rozmedzí od 1 po 60 minút. Pri nastavení èasomiery
odporúèame otoèit' ovládací gombík o jednu úplnú otáèku smerom vpravo a vrátit' ho do polohy
elaného èasu. Po vypraní vopred nastaveného èasu zaznie zvukové znamenie.
Tabu¾ka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 VYPNUTÁ RÚRA
-
OSVETLENIE
Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry
STATICKÁ
Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
Rúru predohrejte na elanú teplotu varenia a vlote potraviny do vnútra hneï po
zhasnutí èervenej kontrolky termostatu.
Odporúèame Vám pouívat' druhú alebo tretiu úroveò lity v rúre.
S VENTILÁTOROM
Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
Ak je to potrebné, odporúèame zmenit' polohu jedál, aby boli jedlá uvarené
rovnomernejie.
Nie je nutné rúru predohriat' (s výnimkou pizze a posúcha).
GRIL
Na grilovanie rebierok, pízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapeèenie
chleba.
Rúru predohrejte poèas 3 - 5 min.
Poèas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v prvej
polohe, trochu vody, zníi sa tým mnostvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
Odporúèame otoèit' potraviny poèas prípravy.
TURBOGRIL
Na grilovanie ve¾kých kusov mäsa (roast beef, peèené mäsá).
Poèas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v
prvej polohe, trochu vody, zníi sa tým mnostvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
Poèas prípravy mäso obracajte.
ROZMRAZOVANIE
Na rozmrazovanie potravín na izbovú teplotu.
Potraviny nechajte v pôvodnom obale, aby sa nevysuili.