Whirlpool AKP 235 NB Program Chart

Typ
Program Chart
AKP 235
POPIS VÝROBKU
SK
5019 310 56019
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný èlánok
4. Ohrevný èlánok grilu
5. Zadné osvetlenie
6. Ventilátor
7. Spodný ohrevný èlánok (nevidno ho)
8. Dvierka rúry*
*Dôleité upozornenie:
V prevádzke servisu si
môete vyiadat' doplnkovú súpravu, ktorá sa
skladá zo skleneného panelu na dvierka rúry a
prísluných èastí pre montá. Pouitie tejto
súpravy zniuje teplotu vonkajieho povrchu
dvierok rúry a odporúèa sa, ak máte deti.
Kód è.
4819 310 39186
.
PRÍSLUENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík pre výber funkcie
2. Èasomiera
3. Ovládací gombík termostatov
4. Èervená kontrolka termostatu.
Prvá
Posledná
úroveò
úroveò
Rot:
Nádoba na
odkvapkávanie:
AKO ZAPNÚ RÚRU
Otoète ovládací gombík pre výber funkcie do polohy elanej funkcie.
Zapne sa osvetlenie rúry.
Otoète ovládací gombík termostatu smerom vpravo na elanú teplotu. Rozsvieti sa èervená
kontrolka termostatu, ktorá sa vypne po dosiahnutí nastavenej teploty.
Na konci varenia:
Otoète ovládacie gombíky do polohy
0
.
ÈASOMIERA
Èasomiera umoòuje nastavenie doby v rozmedzí od 1 po 60 minút. Pri nastavení èasomiery
odporúèame otoèit' ovládací gombík o jednu úplnú otáèku smerom vpravo a vrátit' ho do polohy
elaného èasu. Po vypraní vopred nastaveného èasu zaznie zvukové znamenie.
Tabu¾ka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 VYPNUTÁ RÚRA
-
OSVETLENIE
Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry
STATICKÁ
Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
Rúru predohrejte na elanú teplotu varenia a vlote potraviny do vnútra hneï po
zhasnutí èervenej kontrolky termostatu.
Odporúèame Vám pouívat' druhú alebo tretiu úroveò lity v rúre.
S VENTILÁTOROM
Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
Ak je to potrebné, odporúèame zmenit' polohu jedál, aby boli jedlá uvarené
rovnomernejie.
Nie je nutné rúru predohriat' (s výnimkou pizze a posúcha).
GRIL
Na grilovanie rebierok, pízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapeèenie
chleba.
Rúru predohrejte poèas 3 - 5 min.
Poèas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v prvej
polohe, trochu vody, zníi sa tým mnostvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
Odporúèame otoèit' potraviny poèas prípravy.
TURBOGRIL
Na grilovanie ve¾kých kusov mäsa (roast beef, peèené mäsá).
Poèas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v
prvej polohe, trochu vody, zníi sa tým mnostvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
Poèas prípravy mäso obracajte.
ROZMRAZOVANIE
Na rozmrazovanie potravín na izbovú teplotu.
Potraviny nechajte v pôvodnom obale, aby sa nevysuili.
TABU¼KA GRILOVANIA
Poznámka:
Doby varenia a teploty sú iba pribliné.
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveò
od spodu
Teplota
(°C)
Dåka varenia
min
To a s ty X 3-4 200-225 10 - 15
Rebierka X 3-4 200-225 30 - 40
Kotlety X 3-4 200-225 30 - 40
Klobásky X 3 200-225 30 - 40
Rotenka X 3 200-225 30 - 40
Ryby (filé) X 3 200-225 30 - 40
Kuracie stehná X 3 200-225 40 - 50
pízy X 3 200-225 40 - 50
Rebierka X 3 200-225 40 - 50
1/2 kurèat'a X 3 200-225 40 - 50
1/2 kurèat'a - 3 200-225 40 - 50
Kurèa vcelku - 2-3 200-225 60 - 70
Peèenéso,
bravèové, hovädzie
- 2-3 200-225 60 - 80
Kaèica - 1-2 200-225 60 - 80
Jahòacie stehno - 1-2 200-225 80 - 100
Roast beef - 2 200-225 60 - 70
Peèené zemiaky - 2-3 200-225 40 - 50
Ryby napr. okúò, pstruh - 3 190-200 40 - 50
TABU¼KY VARENIA
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveò
od spodu
Teplota
(°C)
Dåka varenia
min
MÄSO
Jahòa, koz¾a, baranina
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Tacie, hovädzie, bravèové
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kurèa,
králik,
kaèica
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Morka
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Hus
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
RYBY
(1 kg)
Ostrie, okúò, tuniak, losos, treska
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
RYBY
(<1 kg - filé)
Meèúò, tuniak
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
ZELENINA
Paprika, paradajky, peèené zemiaky
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
KOLÁÈE, ZÁKUSKY A POD.
Kysnuté koláèe
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Plnené koláèe
s tvarohom
X 2
190 60 - 90
X 2
180 60 - 90
Linecké koláèe
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
viny, palacinky
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Suienky, bábovky, zákusky
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Odpa¾ované cesto, rolády
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Slané torty, plnené ovocné torty
napr. s ananásom, broskyòami
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne, zapekané zemiaky, plnená
cestovina, zapeèená cestovina
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Chlieb
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Zákusky z lístkového cesta
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Suflé
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 235 NB Program Chart

Typ
Program Chart