OBI B00 POPIS SPOTREBIÈA
SK
5019 610 56010
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný èlánok
4. Ohrevný èlánok grilu (mono ho spustit')
5. Osvetlenie rúry
6. Ventilátor
7. Spodný ohrevný èlánok (nevidno ho)
8. Chladné dvierka rúry
PRÍSLUENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík pre výber funkcie
2. Ovládací gombík programátora doby varenia
3. Ovládací gombík termostatu rúry
4. Èervená kontrolka termostatu rúry
Prvá
Posledná
úroveò
úroveò
Plech na peèenie
zákuskov:
Rot:
Nádoba na
odkvapkávanie:
AKO ZAPNÚ RÚRU
Otoète ovládací gombík pre výber funkcie do polohy elanej funkcie.
Zapne sa osvetlenie rúry.
Otoète ovládací gombík termostatu smerom vpravo na elanú teplotu. Rozsvieti sa èervená
kontrolka termostatu, ktorá sa vypne po dosiahnutí nastavenej teploty.
Na konci varenia:
Otoète ovládacie gombíky do polohy
0
.
PROGRAMÁTOR DOBY VARENIA
Tento programátor umoòuje nastavenie doby varenia od 1 do 120 minút.
Aby ste nastavili dobu varenia, po výbere funkcie varenia otoète ovládací gombík
úplne vpravo a vrát'te ho do polohy elanej doby varenia, otoèením smerom v¾avo.
Po uplynutí nastavenej doby varenia sa rúry automaticky vypne a programátor
ostane v polohe 0. Pri manuálnom pouití rúry, teda bez nastavenia doby varenia,
skontrolujte, èi je ovládací gombík programátora na symbole .
Upozornenie:
Keï
je programátor v polohe 0, rúra sa nezapne.
Aby ste rúru zapli, otoète gombík programátora na symbol , alebo nastavte dobu
varenia.
Tabu¾ka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
- Vypnutá rúra
-
OSVETLENIE
Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry
STATICKÁ
Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
Rúru predohrejte na elanú teplotu varenia a vlote potraviny do vnútra hneï po
zhasnutí èervenej kontrolky termostatu.
Odporúèame Vám pouívat' druhú alebo tretiu úroveò lity v rúre.
S VENTILÁTOROM
Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
Ak je to potrebné, odporúèame zmenit' polohu jedál, aby boli jedlá uvarené
rovnomernejie.
Nie je nutné rúru predohriat' (s výnimkou pizze a posúcha).
GRIL
Na grilovanie rebierok, pízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapeèenie
chleba.
Rúru predohrejte poèas 3 - 5 min.
Poèas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v
prvej polohe, trochu vody, zníi sa tým mnostvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
Odporúèame otoèit' potraviny poèas prípravy.
TURBOGRIL
Na grilovanie ve¾kých kusov mäsa (roast beef, peèené mäsá).
Poèas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v
prvej polohe, trochu vody, zníi sa tým mnostvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
Poèas prípravy mäso obracajte.
ROZMRAZOVANIE
Na rozmrazovanie potravín na izbovú teplotu.
Potraviny nechajte v pôvodnom obale, aby sa nevysuili.