Whirlpool AKP 282 NA Program Chart

Typ
Program Chart
AKP 282
POPIS VÝROBKU
SK
5019 310 56056
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný èlánok
4. Ohrevný èlánok grilu
5. Zadné osvetlenie
6. Okrúhly ohrevný èlánok (nevidno ho)
7. Ventilátor
8. Spodný ohrevný èlánok (nevidno ho)
9. Chladné dvierka rúry
PRÍSLUENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík pre výber funkcie
2. Analógové hodiny
3. Ovládací gombík termostatu
4. Èervená kontrolka termostatu
ANALÓGOVÉ HODINY
Tento elektromechanický programátor umoòuje:
1. Zobrazenie presného èasu. Aby ste nastavili èas, stlaète gombík
(B)
a otoète
ho smerom v¾avo.
2. Naprogramovanie èasu zaèiatku varenia s max. 12 hodinovým predstihom
(napr. NIE JE moné o 7.00 ráno naprogramovat' zaèiatok varenia na 8.00
veèer, pretoe varenie by sa zaplo o 8.00 ráno).
3. Naprogramovanie doby varenia v dåke od min. 5 minút po max. 180 minút.
Prvá
Posledná
úroveò
úroveò
2 roty: Nádoba na odkvapkávanie:
ZAPNUTIE RÚRY
a) MANUÁLNE VARENIE
1. Otoète tlaèidlo
(B)
smerom v¾avo (bez stlaèenia), kým sa symbol neobajví v okienku
(C)
.
2. Stlaète tlaèidlo
(A)
a otoète ho
smerom v¾avo
, kým trojuholník
(D)
nebude v polohe indikovanej hodiny (ruèièky hodín).
Po otoèení do správnej polohy gombík klikne.
3. Otoète ovládací gombík funkcie do polohy elanej funkcie. Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
4. Otoète ovládací gombík termostatu smerom vpravo do polohy elanej teploty. Èervená kontrolka termostatu sa rozsvieti.
5. Na konci varenia otoète ovládacie gombíky (pre výber funkcie a termostatu) do polohy OFF-0, alebo  (v závislosti od modelu).
b) MANUÁLNE VARENIE S NAPROGRAMOVANÝM ÈASOM ZAPNUTIA VARENIA
1. Otoète tlaèidlo
(B)
smerom v¾avo (bez stlaèenia), kým sa symbol neobjaví v okienku
(C)
.
2. Stlaète tlaèidlo
(A)
a otoète ho
smerom v¾avo
, kým trojuholník
(D)
nebude v polohe zodpovedajúcej hodine, kedy chcete, aby zaèal
proces varenia (napr. na obrázku zobrazené 11.30).
3. Otoète ovládací gombík funkcie do polohy elanej funkcie. Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
4. Otoète ovládací gombík termostatu smerom vpravo do polohy elanej teploty. Èervená kontrolka termostatu sa rozsvieti.
5. Na konci varenia otoète ovládacie gombíky (pre výber funkcie a termostatu) do polohy OFF-0, alebo  (v závislosti od modelu).
c) VARENIE S NAPROGRAMOVANÝM ÈASOM ZAPNUTIA A DOBOU VARENIA
1. Otoète tlaèidlo
(B)
smerom
avo
(bez stlaèenia), kým sa neobjaví v okienku
(C)
doba varenia (5 -180 min.).
2. Stlaète tlaèidlo
(A)
a otoète ho
smerom v¾avo
, kým trojuholník
(D)
nebude v polohe zodpovedajúcej hodine, kedy chcete, aby zaèal
proces varenia (napr. na obrázku zobrazené 11.30).
3. Otoète ovládací gombík funkcie do polohy elanej funkcie.
4. Otoète ovládací gombík termostatu smerom vpravo do polohy elanej teploty.
5. Na konci varenia zaznie zvukové znamenie a
rúra sa vypne automaticky
. Aby ste zvukové znamenie zruili, otoète tlaèidlo
(B)
smerom
v¾avo
(bez stlaèenia), kým sa neobjaví symbol v okienku.
6. Ak po ukonèení varenia ete chcete predåit' vopred naprogramované varenie, postupujte pod¾a horeuvedených pokynov pre
programovanie alebo pod¾a pokynov pre manuálne varenie.
d) PROGRAMOVANÉ VARENIE S NAPROGRAMOVANOU DOBOU VARENIA
1. Otoète tlaèidlo
(B)
smerom
avo
(bez stlaèenia), kým sa v okienku
(C)
neobjaví doba varenia (5 -180 min).
2. Stlaète tlaèidlo
(A)
a otoète ho
smerom v¾avo
, kým trojuholník
(D)
nebude v polohe indikovanej hodiny (ruèièky hodín).
Po otoèení do správnej polohy gombík klikne.
3. Otoète ovládací gombík funkcie do polohy elanej funkcie. Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
4. Otoète ovládací gombík termostatu smerom vpravo do polohy elanej teploty. Èervená kontrolka termostatu sa rozsvieti.
5. Na konci varenia zaznie zvukové znamenie a
rúra sa vypne automaticky.
Aby ste zvukové znamenie zruili, otoète tlaèidlo
(B)
smerom
v¾avo
(bez stlaèenia), kým sa neobjaví symbol v okienku.
6. Ak po ukonèení varenia ete chcete predåit' vopred naprogramované varenie, postupujte pod¾a horeuvedených pokynov pre
programovanie alebo pod¾a pokynov pre manuálne varenie.
Tabu¾ka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 VYPNUTÁ RÚRA
-
OSVETLENIE
Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry
STATICKÁ
Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
Rúru predohrejte na elanú teplotu varenia a vlote potraviny do vnútra hneï po
zhasnutí èervenej kontrolky termostatu.
Odporúèame Vám pouívat' druhú alebo tretiu úroveò lity v rúre.
STATICKÁ + VENTILÁTOR
Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
Ak je to potrebné, odporúèame zmenit' polohu jedál, aby boli jedlá uvarené
rovnomernejie.
Nie je nutné rúru predohriat' (s výnimkou pizze a posúcha).
GRIL
Na grilovanie rebierok, pízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapeèenie chleba.
Rúru predohrejte poèas 3 - 5 min.
Poèas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v prvej
polohe, trochu vody, zníi sa tým mnostvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
Odporúèame otoèit' potraviny poèas prípravy.
TURBOGRIL
Na grilovanie ve¾kých kusov mäsa (roast beef, peèené mäsá).
Poèas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v prvej
polohe, trochu vody, zníi sa tým mnostvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
Poèas prípravy mäso obracajte.
ROZMRAZOVANIE
Na rozmrazovanie potravín na izbovú teplotu.
Potraviny nechajte v pôvodnom obale, aby sa nevysuili.
S VENTILÁTOROM
Na varenie jedál, ktoré vyadujú rovnakú teplotu v rúre, bez predohrevu, na jednej alebo
viacerých úrovniach (napr.: ryby, zelenina, koláè) bez prenosu vône z jedného jedla na
druhé
TURBOVENTILÁTOR
Na prípravu jedla na jednej úrovni (napr.: ovocie, torty, bábovky, zelenina, pizza, hydina).
TABU¼KY VARENIA
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveò
(od spodu)
Úroveò
Zhnednutie
Teplota
(°C)
Doba varenia
(minúty)
MÄSO
Jahòa, koz¾a, baranina
X 2 2 200 95 - 110
X 3 2 200 100 - 110
X 2 - 200 100 - 110
Peèené mäso
(te¾acie, bravèové, hovädzie)
(kg 1)
X 2 2 200 95 - 110
X 3 3 200 100 - 110
X 2 - 200 90 - 100
Kurèa, králik,
kaèica
X 2 3 200 80 - 90
X 2 3 190 80 - 90
X 2 - 200 85 - 95
Moriak
(kg 4-6) + úroveò 3
zhnednutie
X 1 3 200 160 - 180
X 1 3 200 160 - 180
X 1 - 210 180 - 190
Hus (kg 2)
X 2 3 210 100 - 130
X 1 3 200 100 - 130
X 2 - 200 100 - 130
RYBY
(VCELKU)
(1-2 kg)
Ostrie, okúò, tuniak,
losos, treska
X 2 1 200 45 - 55
X 3 1 190 45 - 55
X 2 - 200 50 - 60
RYBY
(FILÉ)
(1 kg)
Meèúò, tuniak
X 2 2 200 40 - 50
X 3 2 190 40 - 50
X 3 - 200 40 - 50
ZELENINA
Paprika a plnené paradajky
X 2 - 220 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
Peèené zemiaky
X 2 3 220 50 - 60
X 2 3 200 50 - 60
KOLÁÈE, ZÁKUSKY A POD.
Kysnuté koláèe
X 2 - 190 40 - 50
X 1 - 180 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Plnené koláèe
(s tvarohom)
X 2 - 190 80 - 90
X 2 - 180 70 - 80
X 2 - 180 80 - 90
Linecké koláèe
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Záviny
X 2 - 200 50 - 55
X 1 - 3 - 200 50 - 55
X 2 - 200 50 - 55
Suienky
X 2 - 170 20 - 30
X 1 - 3 - 200 20 - 30
X 2 - 200 20 - 30
Odpa¾ované cesto
X 2 - 180 35 - 45
X 1 - 3 - 180 35 - 45
X 2 - 180 40 - 50
TABU¼KA GRILOVANIA
Poznámka:
Pri príprave mäsa pri funkcii s ventilátorom a pri statickej funkcii Vám odporúèame pridat' funkciu Extra
zapekanie, s úrovòou 1 a 3.
Teploty a doby varenia sú iba pribliné.
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveò
(od spodu)
Úroveò
Zhnednutie
Teplota
(°C)
Doba varenia
(minúty)
Slané torty
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Lasagne
X 2 1 200 45 - 60
X 2 1 200 45 - 60
X 2 - 200 45 - 60
Plnené ovocné torty
napr. s ananásom, broskyòami
X 2 - 190 50 - 60
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Snehové suienky
X 2 - 120 120 - 150
- 1 - 3 - 120 120 - 150
- 2 - 120 120 - 150
Zákusky z lístkového cesta
X 2 - 200 35 - 45
X 1 - 3 - 190 35 - 45
X 2 - 190 35 - 45
Suflé
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 45 - 55
X 2 - 190 45 - 55
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveò
(od spodu)
Úroveò
výkonu
Doba varenia
(minúty)
Rebierka X 4 5 35 - 45
Kotlety X 4 5 30 - 40
Klobásky X 3 - 4 5 30 - 40
Rotenka X 4 5 35 - 45
Ryby (filé) X 3 - 4 5 35 - 45
Kuracie stehná X 3 - 4 5 40 - 50
pízy X 3 - 4 5 40 - 50
Rebierka X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 kurèat'a X 3 5 45 - 55
1/2 kurèat'a X 3 5 45 - 55
Kurèa vcelku X 3 5 60 - 70
Peèené mäso
(bravèové, hovädzie)
X 2 5 60 - 70
Kaèica X 2 5 70 - 80
Jahòacie stehno X 3 5 70 - 80
Roast beef X 3 5 50 - 60
Peèené zemiaky X 3 5 50 - 60
Ryby (okúò, pstruh) X 3 5 50 - 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 282 NA Program Chart

Typ
Program Chart