Electrolux EOB8751AOX Recipe book

Kategória
Meranie, testovanie
Typ
Recipe book
.......................................................... .......................................................
SK PARNÁ RÚRA KNIHA RECEPTOV
AUTOMATICKÉ PROGRAMY
Číslo programu Názov programu
1 TRADIČNÁ ZELENINA
2 ZAPEČENÉ ZEMIAKY
3 BIELY CHLIEB
4 POŠÍROVANÁ RYBA (PSTRUH)
5 HOVÄDZIE PEČENÉ
6 CELÉ KURA
7 PIZZA
8 MUFFINY
9 SLANÝ LOTRINSKÝ KOLÁČ
1 - TRADIČNÁ ZELENINA
Kuchynský riad:
Používať možno každý kuchynský riad, ktorý
je tepelne odolný najmenej do 100 °C.
Prísady:
400 g karfiolu
200 g mrkvy
200 g kalerábu
200 g žltej a červenej papriky
Príprava:
Opláchnite karfiol a rozdeľte ho na ružičky.
Mrkvu a kaleráby očistite a nakrájajte na kú‐
sky vhodné do úst. Papriku umyte a nakrájajte
na prúžky. Všetku zeleninu dajte do otvorenej
nádoby a varte bez pridania vody. Pri tejto
metóde prípravy nemusíte používať korenie
ani soľ.
Úroveň v rúre: 1
2 - ZAPEČENÉ ZEMIAKY
Prísady:
1 000 g zemiakov
1 čajová lyžička soli, rovnaké množstvo čier
neho korenia a muškátového orecha
2 strúčiky cesnaku
200 g nastrúhaného syra
200 ml mlieka
200 ml smotany
4 polievkové lyžice masla
Príprava:
Zemiaky očistite, nakrájajte na tenké plátky,
usušte a okoreňte. Teplovzdornú zapekaciu
nádobu vytrite strúčikmi cesnaku a vymastite
ju trochou masla. Polovicu okorenených ze‐
miakových plátkov rozložte na dno misy a po‐
sypte ich strúhaným syrom. Zvyšok zemiako‐
vých plátkov uložte do ďalšej vrstvy a tú po‐
sypte zvyškom nastrúhaného syra. Druhý
strúčik cesnaku rozpučte a rozmiešajte s mlie‐
kom a smotanou. Zemiaky polejte touto zme‐
sou a zvyšok masla vo vločkách rozložte po
povrchu.
Úroveň v rúre: 2
Do nádržky na vodu pridajte 200 ml vody.
Čas varenia: 65 minút
2
www.electrolux.com
3 - BIELY CHLIEB
Prísady:
1 000 g múky
40 g čerstvého droždia alebo 2 balenia suše‐
ného droždia (20 g)
650 ml mlieka
15 g soli
Iné:
Plech na pečenie vymastený alebo vystlaný
papierom na pečenie.
Príprava:
Múku a soľ vysypte do veľkej misy. Droždie
rozpustite vo vlažnom mlieku a pridajte do
múky. Všetky prísady vymieste na vláčne ce‐
sto. V závislosti od kvality múky možno bude
treba kvôli spracovateľnosti cesta pridať tro‐
chu mlieka. Cesto nechajte vykysnúť, kým ne‐
dosiahne dvojnásobný objem. Cesto rozdeľte
na dve časti, vytvarujte z nich dva pozdĺžne
bochníky a položte ich na vymastený plech na
pečenie alebo na plech na pečenie pokrytý
papierom na pečenie. Nechajte bochníky ešte
raz poriadne nakysnúť. Pred pečením posypte
trochou múky a ostrým nožom ich po uhlo‐
priečke narežte 3 – 4 rezmi do hĺbky 1 cm.
Úroveň v rúre: 2
Do nádržky na vodu pridajte 200 ml vody.
Čas varenia: 55 minút
4 - POŠÍROVANÉ RYBY (PSTRUH)
Prísady:
4 pstruhy, 250 – 300 g na kus
citrónová šťava, čierne korenie, soľ
Príprava:
Pstruhy dôkladne umyte znútra i zvonku, po‐
kvapkajte citrónovou šťavou, okoreňte a vlož‐
te po 2 do antikorovej formy s perforovanou
vložkou. Servírujte s opraženými mandľovými
vločkami. Variant Pstruh na modro: Pred vlo‐
žením pstruha do antikorovej formy s perforo‐
vanou vložkou ho oblejte horúcou vodou a oc‐
tom.
5 - HOVÄDZIE PEČENÉ
Nastavenia:
Automatická teplotná sonda. Vnútorná teplota
pečeného mäsa: 65 °C
Príprava:
Mäso okoreňte podľa chuti, teplotnú sondu za‐
suňte do vnútra mäsa a mäso vložte do teplu
odolnej nádoby.
Úroveň v rúre: 1
6 - CELÉ KURA
Nastavenia:
Automatické programy, pri ktorých sa zadáva
hmotnosť Nastavenie hmotnosti medzi 900 a
2 100 g.
Príprava:
Kura vložte do teplovzdornej nádoby a oko‐
reňte podľa chuti. Mäso otočte asi po 30 minú‐
tach. Na displeji sa rozsvieti pripomienka.
Úroveň v rúre: 1
7 - PIZZA
SLOVENSKY 3
Prísady na cesto:
14 g droždia
200 ml vody
•300 g múky
•3 g soli
1 polievková lyžica oleja
Prísady do obloženia:
1/2 malej plechovky krájaných paradajok
200 g nastrúhaného syra
100 g salámy
100 g varenej šunky
150 g húb (konzervovaných)
150 g syra Feta
oregano
Iné:
Vymastený plech na pečenie
Príprava:
Droždie rozdrvte v miske a rozpustite vo vode.
Pridajte múku s primiešanou soľou a olej. Prí‐
sady mieste až dovtedy, kým cesto nie je vláč‐
ne a neoddeľuje sa od misy. Cesto potom ne‐
chajte vykysnúť na teplom mieste, kým nebu‐
de mať dvojnásobný objem. Cesto vyvaľkajte
a položte ho na vymastený plech na pečenie.
Vidličkou poprepichujte. Postupne ukladajte
na cesto prísady obloženia.
Úroveň v rúre: 1
Čas varenia: 25 minút
8 - MUFFINY
Suroviny
•150 g masla
•150 g cukru
1 balenie vanilkového cukru (približne 8 g)
1 štipka soli
kôra z jedného nenavoskovaného citróna
•2 vajcia
•50 ml mlieka
25 g kukuričného škrobu
•225 g múky
10 g prášku na pečenie
1 fľaša višní (375 g)
225 g čokoládových lupienkov
Iné:
Papierové formičky s priemerom približne 7
cm
Príprava:
Maslo, cukor, vanilkový cukor, soľ a kôru z
jedného nenavoskovaného citróna vymiešajte
na krémovú zmes. Pridajte vajcia a znovu dô‐
kladne vymiešajte. Zmiešajte kukuričný škrob,
múku a prášok na pečenie a primiešajte do
zmesi spolu s mliekom. Višne sceďte a vmie‐
šajte ich do zmesi spolu s čokoládovými lu‐
pienkami. Zmes nalejte do papierových formi‐
čiek, tie naukladajte na plech na pečenie a
plech vložte do spotrebiča. Ak je k dispozícii,
použite plech na muffiny.
Úroveň v rúre: 3
Čas varenia: 40 minút
9 - SLANÝ LOTRINSKÝ KOLÁČ
Prísady do cesta:
•200 g múky
•2 vajcia
•100 g masla
1/2 čajovej lyžičky soli
trocha čierneho korenia
1 štipka muškátového orecha
Prísady do obloženia:
150 g nastrúhaného syra
200 g varenej šunky alebo chudej slaniny
•2 vajcia
250 g kyslej smotany
soľ, čierne korenie a muškátový orech
Iné:
Čierna vymastená forma na pečenie s prieme‐
rom 28 cm
Príprava:
Múku, maslo, vajcia a korenie vložte do vhod‐
nej nádoby a vymiešajte na hladké cesto. Ce‐
sto nechajte niekoľko hodín postáť v chlade.
Potom cesto vyvaľkajte a vložte do vymaste‐
nej čiernej formy. Spodok prepichnite vidlič‐
kou. Slaninku rozložte na ceste. Na polevu
4
www.electrolux.com
zmiešajte vajcia, kyslú smotanu a korenie. Po‐
tom pridajte syr.
Úroveň v rúre: 1
Čas varenia: 40 minút
SLOVENSKY 5
6
www.electrolux.com
SLOVENSKY 7
www.electrolux.com/shop 892960266-A-052013
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Electrolux EOB8751AOX Recipe book

Kategória
Meranie, testovanie
Typ
Recipe book