treba kvôli spracovateľnosti cesta pridať tro‐
chu mlieka. Cesto nechajte vykysnúť, kým ne‐
dosiahne dvojnásobný objem. Cesto rozdeľte
na dve časti, vytvarujte z nich dva pozdĺžne
bochníky a položte ich na vymastený plech na
pečenie alebo na plech na pečenie pokrytý
papierom na pečenie. Pred pečením posypte
trochou múky a ostrým nožom ich po uhlo‐
priečke narežte 3 – 4 rezmi do hĺbky 1 cm.
• Čas: 55 minút
• Úroveň v rúre: 1
• Do nádržky na vodu pridajte 100 ml vody.
4 - POŠÍROVANÉ RYBY (PSTRUH)
Prísady:
• 4 pstruhy, 250 – 300 g na kus
• citrónová šťava, čierne korenie, soľ
Príprava:
• Pstruhy dôkladne umyte znútra i zvonku, po‐
kvapkajte citrónovou šťavou, okoreňte a vlož‐
te po 2 do antikorovej formy s perforovanou
vložkou. Servírujte s opraženými mandľovými
vločkami. Variant Pstruh na modro: Pred vlo‐
žením pstruha do antikorovej formy s perforo‐
vanou vložkou ho oblejte horúcou vodou a oc‐
tom.
• Čas: 30 minút
• Úroveň v rúre: 1
5 - HOVÄDZIE PEČENÉ
Nastavenia:
Automatická teplotná sonda. Teplota vo vnútri
mäsa:
• medium – 65 °C
Príprava:
Mäso okoreňte podľa chuti, teplotnú sondu na
meranie teploty zasuňte do vnútra mäsa a vložte
ho do teplu odolného pekáča.
– Úroveň v rúre: 1
6 - CELÉ KURA
Nastavenia:
• Automatické programy, pri ktorých sa zadáva
hmotnosť Nastavenie hmotnosti medzi 900 a
2 100 g.
Príprava:
• Kura vložte do ohňovzdornej nádoby a oko‐
reňte podľa chuti. Asi po 30 minútach mäso
obráťte. Na displeji sa rozsvieti pripomienka.
– Úroveň v rúre: 1
7 - PIZZA
Prísady na cesto:
• 14 g droždia
• 200 ml vlažnej vody
• 300 g múky
• 3 g soli
• 1 polievková lyžica oleja
Prísady do obloženia:
• 1/2 malej plechovky krájaných paradajok
• 200 g nastrúhaného ementálu
• 100 g salámy
• 100 g varenej šunky
• 150 g húb (konzervovaných)
• 150 g syra Feta
• oregano
Príprava:
• Droždie rozdrvte v miske a rozpustite vo vlaž‐
nej vode. Pridajte múku s primiešanou soľou a
olej. Prísady mieste až dovtedy, kým cesto nie
je vláčne a neoddeľuje sa od misy. Cesto po‐
tom nechajte vykysnúť, kým nebude mať dvoj‐
násobný objem. Cesto vyvaľkajte a položte ho
na vymastený plech na pečenie. Vidličkou po‐
prepichujte.
• Použite vymastený plech na pečenie.
• Čas: 25 minút
• Úroveň v rúre: 1
8 - MUFFINY
Prísady:
• 150 g masla
• 150 g cukru
• 1 balenie vanilkového cukru (približne 8 g)
• 1 štipka soli
• kôra z jedného nenavoskovaného citróna
•2 vajcia
• 50 ml mlieka
• 25 g škrobu
• 225 g múky
• 10 g prášku na pečenie
• 1 fľaša višní (375 g)
• 225 g čokoládových lupienkov
Iné:
• Papierové formičky, priemer približne 7 cm
SLOVENSKY 3