11Tipy na varenie s panvicou Wok
Tipy na varenie s panvicou Wok
Indukèný Wok sa vynikajúco hodí na prípravu minútiek, najmä èínskych špecialít.
Poèas krátkeho èasu prípravy treba obsah panvice neustále prevracat’. Vïaka
systému indukèného ohrievania možno ve¾mi rýchlo dosiahnut’ vysokú teplotu a
rýchlo pripravit’ obsah panvice Wok. Ryby a mäso tak zostanú št’avnaté a
zelenina si uchováva farbu, chut’ a vitamíny.
1 Pozor! Nebezpeèenstvo popálenia prehriatymi tukmi a olejmi.
Najmä pri výkonovom stupni 7 indukèný Wok dosahuje ve¾mi vysoký výkon a
extrémne rýchly reakèný èas. Tuk a olej sa ve¾mi rýchlo prehrievajú a keï
zaèínajú dymit’, sú príliš horúce.
Nenechávajte bez dozoru jedlo, pri príprave ktorého sa používa tuk alebo olej.
3 Teplotu fritovania možno dobre odhadnút’ pomocou drevenej lyžièky. Ponorte
rukovät’ drevenej lyžièky do horúceho tuku:
– Ak k povrchu oleja vystupujú jemné bublinky, je dosiahnutá teplota fritovania.
– Ak sa neobjavia žiadne bublinky, teplota fritovania ešte nebola dosiahnutá.
3 Upozornenie na akrylamid
Intenzívne zhnednutie potravín, hlavne ak ide o výrobky s obsahom škrobu,
môže pod¾a najnovších vedeckých poznatkov spôsobovat’ ohrozenie zdravia
akrylamidom. S oh¾adom na to odporúèame používat’ pri peèení pod¾a
možnosti nízke teploty a vylúèit’ nadmerné zhnednutie jedál.
Manipulácia s Wokom
• Panvicu Wok opatrne položte do priehlbiny varnej zóny.
Pri neopatrnej manipulácii môže držadlo panvice narazit’ na sklokeramiku a
môže ju poškodit’.
• Netraste panvicou Wok, ak je uložená na varnej platni. Povrch sklokeramiky
sa môže poškrabat’ alebo poškodit’ rukovät’ou.
Kuchynský riad pre indukèný Wok
Skúška vhodnosti
Kuchynský riad je pre indukèné varné polia vhodný ...
• ... ak sa trocha vody na indukènom varnom poli na výkonovom stupni 9
zohreje za krátky èas.
• ... ak sa magnet v dne riadu naïalej prit’ahuje.
3 Kuchynský riad môže poèas èinnosti indukèného varného po¾a spôsobovat’
hluk. Tieto hluky nie sú známkou poruchy spotrebièa a nijako neovplyvòujú jeho
funkciu.
1 Bezpeènú prevádzku spotrebièa pod¾a normy EN60335 možno zaruèit’ iba s
dodávanou panvicou Wok. Nesmie sa používat’ kuchynský riad s plochým
dnom.