vzdialenosť, aby mohla para prúdiť
okolo každej nádoby.
• Po každom použití vylejte vodu zo
zásuvky na vodu, pričom prepojte hadice
a výrobník pary. Pozrite si kapitolu
„Ošetrovanie a čistenie“.
• V tabuľke sú uvedené údaje pre typické
jedlá.
• Ak nie je v tabuľke uvedené inak, vložte
pokrm do studenej rúry (nepredhrievajte
ju).
• Ak nemôžete nájsť nastavenia pre váš
recept, použite údaje pre podobný
recept.
• Pri varení ryže používajte pomer 1,5 : 1 –
2 : 1 (voda : ryža), pretože ryža vodu
absorbuje.
Tabuľka varenia v pare
Čas (min) Voda v nádržke na vodu (ml)
15 - 20 300
30 - 40 600
50 - 60 800
Vlhká para / EKO parné pečenie
VAROVANIE! Spotrebič
neotvárajte, keď je táto funkcia
aktívna. Hrozí riziko popálenia.
Funkcia je vhodná pre všetky typy pokrmov,
čerstvé a mrazené. Môžete ju použiť na
tepelnú úpravu, zohrievanie,
rozmrazovanie, varenie vo vodnom kúpeli
alebo blanšírovanie zeleniny, mäsa, rýb,
cestovín, ryže, kukurice, krupice a vajec.
Môžete pripraviť naraz celé jedlo. Aby sa
každý pokrm pripravil správne, zvoľte také
pokrmy, ktoré majú takmer rovnaký čas
prípravy. Prilejte najväčšie množstvo vody,
aké je potrebné na prípravu niektorého z
pokrmov. Pokrmy dajte do správneho riadu
a umiestnite na rošty rúry. Medzeru medzi
riadom upravte tak, aby mohla cirkulovať
para.
Sterilizácia pomocou funkcie: Vlhká para
• Pomocou tejto funkcie môžete
sterilizovať nádoby (napr. detské fľašky).
• Čisté nádoby umiestnite do stredu roštu
zasunutého do 1. úrovne. Uistite sa, že
otvory nádob sú orientované smerom
nadol v miernom uhle.
• Zásuvku na vodu naplňte maximálnym
množstvom vody a nastavte čas 40
minút.
Zelenina
Pokrm Teplota (°C) Čas (min) Úroveň v rúre Voda v nádržke
na vodu (ml)
Artičoky 96 50 - 60 1 800
Baklažán 96 15 - 25 1 450
Karfiol, vcelku 96 35 - 45 1 600
SLOVENSKY 4