AKP 335
POPIS VÝROBKU
SK
5019 310 56034
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný èlánok
4. Ohrevný èlánok grilu (mono ho spustit')
5. Osvetlenie rúry
6. Ventilátor
7. Spodný ohrevný èlánok (nevidno ho)
8. Dvierka rúry
Dôleité upozornenie:
V prevádzke servisu si
môete vyiadat' doplnkovú súpravu, ktorá sa
skladá zo skleneného panelu na dvierka rúry a
prísluných èastí pre montá. Pouitie tejto
súpravy zniuje teplotu vonkajieho povrchu
dvierok rúry a odporúèa sa, ak máte deti.
Kód è.: 4819 310 39186.
PRÍSLUENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík pre výber funkcie
2. Ovládací gombík termostatu
3. Èervená kontrolka termostatu
4. Ovládacie gombíky varnej dosky
5. ltá kontrolka èinnosti dosky
Prvá
Posledná
úroveò
úroveò
Hliníkový plech na
peèenie zákuskov:
Rot:
AKO ZAPNÚ RÚRU
Otoète ovládací gombík pre výber funkcie do polohy elanej funkcie.
Zapne sa osvetlenie rúry.
Otoète ovládací gombík termostatu smerom vpravo na elanú teplotu. Rozsvieti sa èervená kontrolka
termostatu, ktorá sa vypne po dosiahnutí nastavenej teploty.
Na konci varenia:
Otoète ovládacie gombíky do polohy 0.
AKO ZAPNÚ VARNÚ DOSKU
Na ovládacom paneli rúry sú 4 ovládacie gombíky (od 0 po 6), ktorými sa ovláda èinnost'
varnej dosky.
Zapnutie elektrických platnièiek:
Otoète ovládací gombík elanej varnej zóny smerom vpravo do elanej polohy
(pozrite návod na pouitie varnej dosky).
Rozsvieti sa ltá kontrolka èinnosti varnej dosky.
Dôleité upozornenie:
Pri prvom pouití platnièiek otoète ovládacie gombíky do polohy 6 a nechajte ich v èinnosti pribline 3 minúty, aby sa
odstránil pach, prièom na kadú platnièku polote hrniec do polovice naplnený vodou, s primeraným priemerom.
Platnièky nezapínajte, ak na nich nie sú nádoby.
Odporúèame Vám pouitie nádob na varenie s plochým a hrubým dnom, ktoré sú urèené pre elektrické
platnièky.
Priemer základne nádoby sa musí zhodovat', alebo musí byt' o trochu väèí, ako je priemer elektrickej
platnièky.
Tabu¾ka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
-Vypnutá rúra
-
OSVETLENIE
Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry
STATICKÁ
Príprava akéhoko¾vek jedla.
Rúru predohrejte na elanú teplotu varenia a vlote potraviny do
vnútra hneï po zhasnutí èervenej kontrolky termostatu.
Odporúèame Vám pouívat' druhú alebo tretiu úroveò lity v rúre.
S VENTILÁTOROM
Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
Ak je to potrebné, odporúèame zmenit' polohu jedál, aby boli jedlá
uvarené rovnomernejie.
Nie je nutné rúru predohriat' (s výnimkou pizze a posúcha).
GRIL
Na grilovanie rebierok, pízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na
zapeèenie chleba.
Rúru predohrejte poèas 5 min.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie,
umiestnenej v prvej polohe, trochu vody, zníi sa tým mnostvo dymu a
tuk nebude vystrekovat'.
Poèas prípravy mäso obracajte.
TURBOGRIL
Na grilovanie ve¾kých kusov mäsa (roast beef, peèené mäsá).
Poèas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie,
umiestnenej v prvej polohe, trochu vody, zníi sa tým mnostvo dymu
a tuk nebude vystrekovat'.
Poèas prípravy mäso obracajte.
ROZMRAZOVANIE
Na rozmrazovanie potravín na izbovú teplotu.
Potraviny nechajte v pôvodnom obale, aby sa nevysuili.