používanie ručného
šľahača
●
Odviňte elektrickú šnúru z konca
k
olísky 햻.
1
Vložte mixér do kolísky a zatlačte
naň, aby ste ho zaistili do potrebnej
p
ozície .
●
P
ri vyberaní mixéra z kolísky treba
stlačiť tlačidlo na uvoľňovanie
mixéra 햺 a mixér vyťahovať z
kolísky.
2 Zatlačte nadol tlačidlo na
uvoľňovanie kolísky 햽 a mixér na
podstavci vyklopte smerom nahor
.
3 Vložte zložky do mixovacej nádoby
a tú položte na podstavec.
4 Do mixéra založte šľahače alebo
hnetacie háky – otáčajte pri tom
nimi, kým nezacítite pozitívne
zacvaknutie .
●
Pri používaní mixéra s podstavcom
doň zakladajte šľahač/hnetací hák s
plastovým ozubením tak, aby to
zapadalo do hnacieho ozubenia v
kolíske.
●
Pri používaní mixéra bez podstavca
musí byť šľahač/hnetací hák s
plastovým ozubením zasunutý do
otvoru s kovovým krúžkom.
●
Šľahače/hnetacie háky možno z
mixéra vytiahnuť len vtedy, keď je
prepínač rýchlostí 햲 vo vypnutej
pozícii „O“.
5 V prípade potreby založte ochranný
kryt proti vyšplechovaniu .
Vyklopte kolísku a ochranný kryt
proti vyšplechovaniu zasúvajte
spredu, kým úplne nevojde do
potrebnej pozície.
6 Jednou rukou držte podstavec a
druhou sklopte kolísku/mixér.
Nepoužívajte tlačidlo na
uvoľňovanie kolísky.
7 Zariadenie zapojte do elektrickej
siete.
8 Posúvaním prepínača rýchlostí
dozadu nastavte požadovanú
rýchlosť (prvá bodka na mixéri
označuje najnižšiu rýchlosť). Bodku
na strane prepínača nastavte na
príslušnú rýchlosť.
●
K
eď zmes zhustne, zvýšte rýchlosť.
●
K
eď mixér začne spomaľovať alebo
sa trápiť, zvýšte rýchlosť.
●
A
k budete chcieť dosiahnuť
m
aximálnu rýchlosť motora,
posuňte prepínač rýchlostí dopredu
d
o pozície pulznej funkcie „P“.
M
otor bude v takejto činnosti, kým
prepínač rýchlostí z tejto pozície
neuvoľníte.
9 Keď zmes dosiahne žiadanú
konzistenciu, prepínač rýchlostí
vráťte do pozície vypnutia „O“ a
mixér/kolísku nadvihnite.
●
Možno bude potrebné pravidelne
zoškrabovať steny a dno mixovacej
nádoby, aby ste mixovanie uľahčili.
10 Pred vytiahnutím nástrojov z mixéra
sa uistite o tom, že prepínač
rýchlostí je v pozícii vypnutia „O“ a
mixér odpojte z elektrickej siete.
Nástroje podržte za ich hriadele a
stlačte tlačidlo na uvoľňovanie
nástrojov 햳.
rady
●
Pri šľahaní pre zmesi na koláče
nepoužívajte tvrdé maslo alebo
tvrdý margarín – nechajte ho najprv
zmäknúť pri izbovej teplote.
●
Pri mixovaní malých množstiev
dosiahnete najlepšie výsledky, ak
budete ručný mixér používať bez
podstavca.
●
Väčšie množstvá a husté zmesi
môžu vyžadovať dlhší čas
mixovania.
●
Ak budete chcieť mixovať väčšie
množstvá alebo ťažšie zmesi,
vyberte mixér z podstavca a použite
nádobu primeranej veľkosti.
●
Pri opätovnom hnetení cesta na
chlieb vyberte mixér z podstavca
a použite ho ručne.
93