používanie ručného
mixéra
1 Odviňte elektrickú šnúru z drážky
d a uistite sa o tom, že ovládač
rýchlosti a je v pozícii vypnutia
„O“.
2 Založte metličky alebo hnetacie
háky 1 – pootočte ich a tlačte
na ne, kým nezacítite pozitívne
zacvaknutie.
Dôležité upozornenie: Hnetací
hák s ďalším prstencom e možno
založiť len do väčšieho otvoru.
3 Zapojte do elektrickej siete.
4 Metličky/hnetacie háky vložte
do mixovacej nádoby vhodnej
veľkosti obsahujúcej dané zložky.
5 Prepínač rýchlostí a potiahnite
dozadu, aby ste dosiahli
požadovanú rýchlosť (prvá
bodka na telese ručného mixéra
označuje najpomalšiu rýchlosť).
Bodka na strane prepínača
rýchlostí musí lícovať s bodkou
požadovanej rýchlosti.
l
Keď zmes zhustne, zvýšte
rýchlosť.
l
Keď mixér začne spomaľovať
alebo sa trápiť, zvýšte rýchlosť.
l
Posuňte ovládač rýchlosti dopredu
do pozície pulznej funkcie „P“, v
ktorej motor dosahuje maximálnu
rýchlosť. Motor bude v takejto
činnosti, kým ovládač rýchlosti z
tejto pozície neuvoľníte.
6 Keď zmes dosiahne žiadanú
konzistenciu, prepínač rýchlostí a
vráťte do pozície vypnutia „O“ a
metličky/hnetacie háky nadvihnite
z nádoby.
7 Uistite sa o tom, že prepínač
rýchlostí a je v pozícii vypnutia
„O“, ručný mixér odpojte z
elektrickej siete a vyberte z
neho nástroje stlačením tlačidla
na uvoľňovanie nástrojov b.
Nástroje pri tom držte za ich
hriadele.
Dôležité upozornenia:
l
Hnetacie háky: Pri príprave cesta
na chlieb odporúčame to, aby v
ňom nebolo viac než 450 g múky.
l
V záujme ochrany tohto ručného
mixéra ho pri príprave cesta,
ťažkých zmesí na koláče a
podobných zmesí nepoužívajte v
rámci akéhokoľvek 5-minútového
časového úseku dlhšie než 3
minúty. Akonáhle dosiahnete
správnu konzistenciu obsahu,
vypnite ho.
rady
l
Pri šľahaní pre zmesi na koláče
nepoužívajte tvrdé maslo alebo
tvrdý margarín – nechajte ho
najprv zmäknúť pri izbovej teplote.
l
Mixovacia nádoba musí byť
vhodnej veľkosti, aby pri mixovaní
jej obsahu nedošlo z dôvodu jeho
nadmernej veľkosti k preťaženiu
ručného mixéra.
l
Väčšie množstvá a husté zmesi
môžu vyžadovať dlhší čas
mixovania.
l
Pri šľahaní smotany používajte
mixovaciu nádobu s vysokými
stenami, aby ste zminimalizovali
mieru špliechania.
104