86
pred zapnutím zariadenia
l
Overte, či má vaša elektrická
sieť rovnaké parametre, aké
sú uvedené na spodnej strane
zariadenia.
l
Toto zariadenie spĺňa požiadavky
nariadenia Európskeho parlamentu
a Rady (ES) č. 1935/2004 o
materiáloch a predmetoch určených
na styk s potravinami.
pred prvým použitím ručného
šľahača
l
Poumývajte jednotlivé časti (pozri
časť „čistenie“).
popis súčastí
a prepínač rýchlostí
HM520 – 3 rýchlosti
HM530 – 5 rýchlostí
b tlačidlo na uvoľnenie nástroja
c šľahače
d hnetací hák s prstencom (ak je
súčasťou dodávky)
e hnetací hák bez prstenca (ak je
súčasťou dodávky)
f nadstavec na odkladanie
nástrojov
g spona na upínanie elektrickej
šnúry
používanie ručného
šľahača
1 Odviňte elektrickú šnúru a uistite sa
o tom, že ovládač rýchlosti a je v
pozícii vypnutia („O“). Nadstavec na
odkladanie nástrojov f odpojte z
mixéra.
2 Založte metličky alebo hnetacie
háky 1 – pootočte ich a tlačte
na ne, kým nezacítite pozitívne
zacvaknutie.
Dôležité upozornenie: Hnetací
hák s prstencom d možno založiť
len do väčšieho otvoru.
3 Zapojte do elektrickej siete.
4 Metličky/hnetacie háky vložte do
mixovacej nádoby vhodnej veľkosti
obsahujúcej dané zložky.
5 Ovládač rýchlosti potiahnite
dozadu, aby ste dosiahli
požadovanú rýchlosť (prvá bodka
na telese ručného mixéra označuje
najpomalšiu rýchlosť). Zvoľte
pomalšiu rýchlosť.
l
Keď zmes zhustne, zvýšte rýchlosť.
l
Keď mixér začne spomaľovať alebo
sa trápiť, zvýšte rýchlosť.
l
Posuňte ovládač rýchlosti dopredu
do pozície pulznej funkcie „P“, v
ktorej motor dosahuje maximálnu
rýchlosť. Motor bude v takejto
činnosti, kým ovládač rýchlosti z
tejto pozície neuvoľníte.
6 Keď zmes dosiahne požadovanú
konzistenciu, ovládač rýchlosti
vráťte do pozície vypnutia „O“ a
metličky/hnetacie háky vytiahnite z
mixovacej nádoby.
7 Uistite sa o tom, že ovládač
rýchlosti je v pozícii vypnutia „O“,
ručný mixér odpojte z elektrickej
siete a vyberte z neho nástroje
stlačením tlačidla na uvoľňovanie
nástrojov b. Nástroje pri tom držte
za ich hriadele.
Dôležité upozornenia:
l
Hnetacie háky: Pri príprave cesta
na chlieb odporúčame to, aby v
ňom nebolo viac než 450 g múky.
rady
l
Pri šľahaní pre zmesi na koláče
nepoužívajte tvrdé maslo alebo
tvrdý margarín – nechajte ho najprv
zmäknúť pri izbovej teplote.
l
Mixovacia nádoba musí byť
vhodnej veľkosti, aby pri mixovaní
jej obsahu nedošlo z dôvodu jeho
nadmernej veľkosti k preťaženiu
ručného mixéra.
l
Väčšie množstvá a husté zmesi
môžu vyžadovať dlhší čas
mixovania.
l
Pri šľahaní smotany používajte
mixovaciu nádobu s vysokými
stenami, aby ste zminimalizovali
mieru špliechania.
l
Akonáhle dosiahnete správnu
konzistenciu obsahu, vypnite ho.