montáž
1
Namontujte špirálu do tela
mlynčeka na mäso.
2 Namontujte krájač – čepeľou
n
ajďalej . Uistite sa, že je
správne osadený – v opačnom
prípade by ste mohli poškodiť
v
áš mlynček na mäso.
3 Namontujte sito mlynčeka na
mäso . Zárez umiestnite nad
kolík.
G
Jemné sito používajte na surové
mäso, ryby, malé orechy alebo
uvarené mäso na pastiersky koláč
alebo sekanú.
G
Stredné a hrubé sito používajte
na surové mäso a orechy.
4 Voľne namontujte kruhovú maticu.
používanie mlynčeka
na mäso
1 Uvoľnite upevňovaciu skrutku jej
otáčaním proti smeru hodinových
ručičiek , potom zasuňte
príslušenstvo do výstupu .
2 Otáčajte ho do oboch smerov,
kým nezapadne na miesto. Potom
ho zaistite otáčaním upevňovacej
skrutky v smere hodinových
ručičiek.
3 Manuálne utiahnite kruhovú
maticu.
4 Namontujte tácku. Položte
misu/kryt pod mlynček na mäso,
aby zachytila potraviny.
5 Pred pomletím nechajte
mrazené potraviny riadne
rozmraziť. Mäso nakrájajte na
2,5 cm široké prúžky.
6 Zapnite zariadenie . Pomocou
posúvača zľahka pretlačte
potraviny, naraz len jeden kúsok.
Netlačte silno – mohli by ste
poškodiť mlynček na mäso.
G
Ak sa zariadenie počas
používania zastaví alebo upchá,
vypnite ho. Niekoľko sekúnd
podržte prepínač spätného chodu
pre uvoľnenie upchatých
potravín. Vytiahnite zástrčku a
odstráňte všetok upchatý
materiál.
plnička klobás
p
odkladová doska*
veľký násadec* (pre hrubé
klobásy)
m
alý násadec* (pre tenké
klobásy)
* Uložené v posúvači
N
a veľký násadec použite
bravčovú kožu a na malý násadec
použite ovčiu/jahňaciu kožu.
Alebo namiesto použitia kože
nasypte pred varením strúhanku
alebo ochutenú múku.
používanie plničky
klobás
1 Ak používate kožu, najskôr ju na
30 minút namočte do studenej
vody.
2 Uvoľnite upevňovaciu skrutku jej
otáčaním proti smeru hodinových
ručičiek , potom zasuňte
príslušenstvo do výstupu .
3 Otáčajte ho do oboch smerov,
kým nezapadne na miesto. Potom
ho zaistite otáčaním upevňovacej
skrutky v smere hodinových
ručičiek.
4 Namontujte špirálu do tela
mlynčeka na mäso.
5 Namontujte podkladovú dosku
– umiestnite zárez nad kolík.
6 Ak používate kožu, roztvorte ju
prúdom vody. Potom umiestnite
vybraný nadstavec pod pustený
kohútik a navlečte kožu na
nadstavec.
7 Držte nadstavec na mlynčeku na
mäso a naskrutkujte kruhovú
maticu .
8 Namontujte tácku.
9 Zapnite zariadenie. Pomocou
posúvača pretlačte potraviny.
Netlačte silno – mohli by ste
poškodiť mlynček na mäso. Ako
sa koža plní, uvoľňujte ju z
nadstavca. Nepreplňte ju.
10 Krútením vytvarujte klobásy.
93