bp
nadstavec na spracovávanie
potravín
(ak je dodaný)
A
posúvač
B
plniaca trubica
C
v
eko
D
nožová jednotka
E
nádoba s pohonným hriadeľom
F
kotúč na hrubé krájanie/strúhanie
G
kotúč na tenké krájanie/strúhanie
H
kotúč na veľmi jemné strúhanie
I
odpojiteľný pohonný hriadeľ
používanie nadstavca na
spracovávanie potravín
1 Vyberte kryt výstupu jeho otočením v protismere
hodinových ručičiek a vytiahnutím
5
.
2 Založte nádobu
E
na výstup tak, aby jej rukoväť
smerovala doprava, a otáčajte ňou v smere
hodinových ručičiek, kým sa nezaistí do potrebnej
pozície
6
.
3 Založte nožovú jednotku alebo odpojiteľný
pohonný hriadeľ so žiadúcim príslušenstvom.
Poznámka: Odpojiteľný pohonný hriadeľ
I
treba zakladať len pri používaní kotúčov a lisu
na citrusové plody.
l
Nádobu a nástroje vždy zakladajte na zariadenie
ešte pred pridaním zložiek.
4 Založte veko
7
tak, aby vrch nožovej
jednotky/pohonného hriadeľa bol v jeho strede.
l
Nepoužívajte veko na ovládanie tohto
zariadenia, ale vždy na to používajte ovládač
rýchlosti a pulzného chodu.
5 Zapojte do elektrickej siete, zapnite a zvoľte
rýchlosť (riaďte sa tabuľkou odporúčaných
rýchlostí).
l
Ak nádoba alebo veko nebudú správne
založené do zaisťovacieho mechanizmu, toto
zariadenie nebude fungovať. Plniaca trubica a
rukoväť nádoby sa musia nachádzať vpredu.
l
Pre krátke intervaly maximálnej rýchlosti
používajte pulzný chod . Ten trvá len vtedy,
keď je ovládač držaný v danej pozícii.
6 Pri vyberaní veka, nástrojov a nádoby používajte
vyššie uvedený postup, ale v opačnom poradí.
l
Pred vybratím veka najprv vždy vypnite a
odpojte z elektrickej siete.
dôležité upozornenie
l
Toto zariadenie nie je vhodné na mletie kávových
zŕn ani kryštálového cukru na krupicový cukor.
l
P
ri pridávaní mandľovej esencie alebo príchute
do zmesí sa snažte o to, aby neprišla do styku s
p
lastom, lebo by na ňom mohla zanechať trvalé
z
afarbenie.
l
Nespracovávajte horúce zložky.
nožová jednotka
D
Nožová jednotka je najvšestrannejšia zo všetkých
súčastí. Dosiahnutá štruktúra závisí od dĺžky času
spracovávania.
Na dosahovanie hrubšej štruktúry používajte
pulzný chod.
Nožovú jednotku možno používať na prípravu
koláčov a sladkého pečiva, na sekanie surového
a vareného mäsa, zeleniny a jadrových plodov,
na prípravu nátierok a dipov, na mixovanie
polievok a na drvenie chleba a sladkého pečiva
na omrvinky.
rady
l
Potraviny, ako sú mäso, chlieb a zelenina, najprv
narežte na kocky približnej veľkosti 2 cm.
l
Sladké pečivo treba najskôr nalámať na kúsky a
potom za chodu zariadenia vkladať do plniacej
trubice.
l
Pri príprave cesta používajte tuk priamo z
chladničky, pričom ho narežte na kocky približnej
veľkosti 2 cm.
l
Dávajte si pozor na to, aby ste spracovanie
potravín neprehnali.
l
Nožovú jednotku nepoužívajte na miešanie
hustých zmesí, ako je napríklad cesto na
chlieb.
l
Nožovú jednotku nepoužívajte na drvenie kociek
ľadu ani na sekanie iných tvrdých potravín, ako
sú koreniny, lebo by to mohlo toto zariadenie
poškodiť.
kotúče na krájanie/strúhanie
používanie kotúčov
obojstranné kotúče na krájanie/strúhanie –
hrubý
F
, tenký
G
Strúhaciu stranu možno používať na strúhanie
syra, mrkvy, zemiakov a potravín podobnej
štruktúry.
Krájaciu stranu možno používať na krájanie syra,
mrkvy, zemiakov, kapusty, uhoriek, cvikly a cibule.
kotúč na veľmi jemné strúhanie
H
Slúži na strúhanie parmezánu a zemiakov na
nemecké zemiakové knedličky.
227