40
C PREDHRIATIE
7 Vložte zástrčku do zásuvky na stene.
8 Svetelná kontrolka napájania svieti pokiaľ je prístroj zapojený do siete.
9 Termostat bude svietiť a potom sa cyklicky zapínať a vypínať pri udržiavaní teploty.
10 Pred prípravou jedla počkajte, kým nezhasne svetielko.
C SENDVIČE sendvičové platne
11 Zo 4 krajcov chleba urobíte 4 sendviče – najlepší je čerstvý chlieb strednej hrúbky.
12 Chlieb rozkrojte tak, aby presahoval platne po obvode asi o 0,5 cm.
13 Každý krajec natrite tenkou vrstvou masla/margarínu.
, Nepoužívajte nízkotučnú nátierku – môže na grile prihorieť.
14 Zapečené sendviče sa pripravujú natretou stranou smerom von.
15 Položte krajec chleba natretou stranou nadol na obe spodné platne.
16 Chlieb jemne zatlačte na zapekacie platne pomocou drevenej lyžice.
17 Priehlbiny vytvorené v chlebe vyplňte plnkou.
18 Použite približne jednu dezertnú lyžicu plnky na jeden sendvič. Príliš veľké množstvo vytečie
von.
19 Položte krajec chleba natretou časťou nahor na oba naplnené krajce.
20 Zatvorte veko, stlačte rúčky spolu a zatlačte západku.
21 Nechajte piecť 2-4 minúty, alebo kým vonkajšia časť chleba nezhnedne do zlatista.
pikantné náplne
slanina, šunka, saláma, uvarená klobása, ananás, šampiňóny, syr, cibuľa, zeler, jablko, paradajka,
brokolica
sladké náplne
jablko, hrozienka, maliny, ďatle, vlašské orechy a med, banán
variácie
Použite lístkové cesto, základ na pizzu, alebo ciabattu (talianske pečivo), vyskúšajte cesnakové
alebo bylinkové maslo
, Nepoužívajte v prístroji žiadne druhy surového mäsa. Všetky náplne musia byť bezpečné a
vhodné na konzumáciu pred samotnou prípravou.
C VAFLE platne na vafle
22 Pripravte si cesto a pred prípravou ho nechajte odležať.
23 Na každú stranu spodnej platne nalejte asi 40 ml zmesi.
24 Zatvorte gril. Nepoužívajte západku.
25 Grilujte vafle do zlatohneda (po 3 minútach skontrolujte).
T = polievková lyžica (15ml) g = gramov p = štipka
t = čajová lyžička (5ml) m = mililitrov e = vajce, stredné (53-63g)
základné vafle
125-250 g maslo/margarín 2 e
350 m nízkotučné mlieko 190 g čistá múka
2 T cukor 1 t prášok do pečiva
1 p soľ 1 t vanilkový extrakt
V panvici na miernom ohni rozpustite maslo. V miske zľahka vyšľahajte vajíčka. Vmiešajte
vanilkový extrakt, mlieko a roztopené maslo. Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor, prášok do
pečiva a soľ. Pridajte tekutú zložku a veľmi ľahko zamiešajte, len aby boli zmiešané. Nemiešajte
viac, ako je vyslovene nutné. 4 porcie