48
3. Platne odoberte a umyte v teplej vode so saponátom.
Nepoužívajte škrabky, drôtenky alebo hubky na umývanie so saponátom.
V miestach, kde dochádza k dotyku medzi spodnou a vrchnou platňou môžu nelepivé povrchy vykazovať
známky opotrebenia. Jedná sa o čisto kozmetickú vec a neovplyvňuje to prevádzku spotrebiča.
RECYKLÁCIA
W
Aby nedochádzalo k ohrozeniu zdravia a životného prostredia vplyvom nebezpečných
látok, prístroje a nabíjacie a nenabíjacie batérie označené niektorým z týchto
symbolov nesmú byť likvidované s netriedeným komunálnym odpadom. Elektrické a
elektronické výrobky a prípadne nabíjacie a nenabíjacie batérie vždy odovzdajte na
príslušnom oficiálnom mieste pre recykláciu / zber.
Šišky (Približne 24 kusov)
• 170 g hladká múka
• 110 g práškový cukor
• 7 g prášok do pečiva
• 2 g soľ
• 120 g obyčajné maslo, zmäknuté
• 1 veľké vajce z voľného chovu
• 175 ml plnotučné mlieko
1. Zmiešajte spolu múku, cukor, prášok do pečiva a soľ, a potom to preosejte do misky.
2. Zmiešajte spolu maslo, vajce a mlieko, potom to primiešajte k suchým prísadám. Vymiešajte do
hladka. Zmes sa najlepšie používa pri izbovej teplote.
Základné cesto na koláčiky (Približne 25 kusov)
• 120 g práškový cukor
• 120 g obyčajné maslo, zmäknuté
• 2 veľké vajcia z voľného chovu
• 7 ml vanilková esencia
• 120 g múka s práškom do pečiva, preosiata
1. V miske vymiešajte maslo s cukrom, kým nevybledne a nenarastie skoro o polovicu. Pridajte vanilku.
2. Zľahka vymiešajte vajíčka. Postupne ich pridávajte k maslu s cukrom, pričom stále miešate metličkou,
až kým sa zakaždým dobre nezapracujú. Pokračujte, kým nezapracujete všetky vajíčka.
3. Jemne zapracujte do cesta múku a dobre zamiešajte. Nemiešajte príliš dlho.
Variácie
Čokoláda: znížte hmotnosť múky na 110 g a pridajte 20 g kakaového prášku
Citrón: vanilku nahraďte jemne nastrúhanou kôrou z 1 citróna
Základné cesto na vafle (Približne 4 kusy)
• 170 g hladká múka
• 15 g prášok do pečiva
• 2 g soľ
• 30 g práškový cukor
• 2 veľké vajcia z voľného chovu
• 250 ml plnotučné mlieko
• 5 ml vanilková esencia
1. Preosejte múku, soľ, prášok do pečiva a cukor do misky.
2. Oddeľte vaječné žĺtka a bielka a v jednej miske zmiešajte žĺtka s mliekom a vanilkou. Toto dobre
zamiešajte do suchých prísad.
3. Z vaječných bielkov vyšľahajte sneh, až kým sa netvoria jemné špičky. Jemne ho zapracujte do zmesi,
pričom sa snažíte udržať v zmesi čo najviac vzduchu. Zmes sa najlepšie používa pri izbovej teplote.
Bezlepkové vafle
(Približne 4 kusy)
• 280 g zmes bezlepkovej múky
• 15 g prášok do pečiva
• 2 g soľ
• 60 g práškový cukor
• 2 veľké vajcia z voľného chovu
• 200 ml plnotučné mlieko
• 2,5 ml vanilková esencia
Postupujte podľa návodu na prípravu základného cesta na vafle.