Russell Hobbs 22240-56 Používateľská príručka

Kategória
Mixéry
Typ
Používateľská príručka

Nižšie nájdete stručné informácie o ponornom mixéri Russell Hobbs 22240-56. Tento mixér je ideálny na prípravu polievok, omáčok, smoothies a iných jedál. Ponúka dve rýchlosti, je jednoduchý na používanie a čistenie. Vďaka kompaktnému dizajnu sa ľahko skladuje.

Nižšie nájdete stručné informácie o ponornom mixéri Russell Hobbs 22240-56. Tento mixér je ideálny na prípravu polievok, omáčok, smoothies a iných jedál. Ponúka dve rýchlosti, je jednoduchý na používanie a čistenie. Vďaka kompaktnému dizajnu sa ľahko skladuje.

44
Prečítajte si pokyny a odložte tak, aby ste ich mohli priložiť pri prípadnom odovzdaní výrobku niekomu
inému. Pred použitím odstráňte všetky obaly.
DÔLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA
Dodržujte základné bezpečnostné opatrenia, vrátane:
Tento prístroj môžu používať osoby so zníženými fyzickými, zmyslovými
alebo duševnými schopnosťami alebo nedostatkom skúseností a znalostí
ak sú pod dozorom/vedením a uvedomujú si s tým spojené riziká.
Deti sa s prístrojom nesmú hrať, ani ho používať.
Uchovávajte prístroj a kábel mimo dosahu detí.
Nesprávne používanie spotrebiča môže viesť k poraneniu.
Spotrebič vytiahnite zo zásuvky pred zložením, rozložením alebo čistením.
Nenecvajte prístroj bez dozoru, keď je zapnutý v elektrickej sieti.
h Nikdy nespracovávajte horúce alebo vriace tekutiny.
Ak je prívodný kábel poškodený, musí byť vymenený výrobcom, jeho
servisným technikom alebo iným kvalifikovaným odborníkom, aby nedlo
k riziku.
b Nepoužívajte tento prístroj v blízkosti vane, sprchy, umývadla alebo iných nádob s vodou.
Nepoužívajte tyčový mixér v horúcom oleji – aj mierne horúci olej môže spôsobiť ťažké popáleniny.
Nepokúšajte sa drviť ľad, nepokúšajte sa sekať surové mäso, a dávajte veľký pozor na nože.
Spotrebič nepoužívajte na iný účel než na ten, ktorý je popísaný v týchto inštrukciách.
Nepoužívajte tento spotrebič, keď je poškodený alebo má poruchu.
Nepúšťajte motor viac ako 1 minútu naraz, môže sa prehriať. Po 1 minúte ho nechajte vypnutý
najmenej 2 minúty, aby mohol vychladnúť.
Pri miešaní horúcich tekutín v hrnci vždy odložte hrniec z tepelného zdroja a nechajte ho pred
miešaním trochu vychladnúť.
Nikdy nenechávajte mixér v hrnci, pretože dno hrnca by mohlo byť stále veľmi horúce a mohlo by
poškodiť mixér.
POUŽITIE LEN PRE DOMÁCNOSŤ
NÁKRESY
1. Nízka (i)
2. Vysoká (ii)
3. Rukoväť
4. Tyč
5. Nôž
ZAKLADANIE/ZLOŽENIE NÁSTAVCOV
1. Odpojte prístroj z elektrickej siete.
2. Tyč založíte jej zatlačením do koncovej časti rukoväte a pootočením proti smeru hodinových ručičiek.
3. Tyč odstránite jej pootočením v smere hodinových ručičiek a jej vytiahnutím z rukoväte.
TLAČIDLÁ NA OVLÁDANIE RÝCHLOSTI
1. Vložte zástrčku do zásuvky na stene.
2. Vrchným tlačidlom zapnete prístroj na nízku rýchlosť, uvoľnením tlačidla ho vypnete.
3. Spodným tlačidlom zapnete prístroj na vysokú rýchlosť, uvoľnením vypnete.
45
Vo všeobecnosti veľké množstvá, husté zmesi a vysoký podiel pevných častí v pomere k tekutinám
vadujú dlhší čas a nižšie rýchlosti.
Nižšie množstvá, redšie zmesi, a viac tekutín ako pevných častí vadujú kratšie časy a vyššie rýchlosti.
TYČOVÝ MIXÉR
Vo všeobecnosti dokáže tyčový mixér urobiť všetko, čo obyčajný mixér, ale rýchlejšie a s menej
riadom – majonézu, mliečne koktaily, nátierky, alebo ovocné nápoje vo vysokej odmerke. Prísady
môžete rozmixovať do požadovanej konzistencie v rajnici alebo nádobe, v ktorej ich budete variť.
Bez ohľadu na to, akú nádobu použijete, dbajte na to, aby bola položená na pevnom, rovnom
podklade, a držte ju druhou rukou, aby ste zabránili jej pohybu po pracovnom povrchu.
Neponárajte tyč nižšie, ako je miesto spojenia s rukoväťou.
Pri používaní v horúcich tekutinách nedovoľte, aby sa nôž dotkol povrchu v uhle, inak sa môže stať,
že tekutina vystrekne von z misy/rajnice/nádoby.
Nezapínajte ho, kým nie je nôž v nádobe s potravinou.
Vypnite ho pred vybratím z nádoby.
STAROSTLIVOSŤ A ÚDRŽBA
1. Prístroj vypnite a odpojte zo siete.
2. Dávajte veľký pozor na nože – nedotýkajte sa ich priamo, použite nylonovú kefku na umývanie riadu.
3. Povrch rukoväte vytrite mäkkou vlhkou handrou.
4. Koncovku tyčového mixéra s nožmi vyčistite v horúcej vode so saponátom, s nylonovou kefkou.
5. Nevkladajte žiadne časti spotrebiča do umývačky riadu.
RECYKLÁCIA
W
Aby nedochádzalo k ohrozeniu zdravia a životného prostredia vplyvom nebezpečných
látok, prístroje a nabíjacie a nenabíjacie batérie označené niektorým z týchto
symbolov nesmú byť likvidované s netriedeným komunálnym odpadom. Elektrické a
elektronické výrobky a prípadne nabíjacie a nenabíjacie batérie vždy odovzdajte na
príslušnom oficiálnom mieste pre recykláciu / zber.
RECEPTY
h = za hr T = polievková
lyžica (15ml) g = gramov
b = trs, strapec t = čajová
lyžička (5ml) m = mililitrov
c = strúčik (ov)
PÓROVOZEMIAKOVÁ POLIEVKA
150 g pór
150 g zemiaky
2 bujóny
800 m voda
soľ a čierne korenie
Pór a zemiaky mixujte 2 sekundy. Preložte do veľkej rajnice. Pridajte vodu a bujóny. Priveďte do varu, za
stáleho miešania. Znížte oheň. Rajnicu prikryte pokrievkou. Varte na miernom ohni 20 minút. Odložte z
ohňa. Nechajte vychladnúť 30 minút. Zmixujte do hladka. Priveďte do teploty vhodnej na podávanie (nie
až do varu). Dochuťte korením. Podávajte s chlebom.
Ak chcete Vichyssoise, pridajte trochu pažítky k póru a zemiakom, pred zohriatím pridajte do rajnice malú
hrudku masla, polievku namiesto opätovného zohrievania nechajte vychladnúť, a pred podávaním na
studeno do nej prišľahajte 150ml smotany.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
46
PIKANTNÁ TEKVICOVÁ POLIEVKA
900 g tekvica
2 T zeleninový olej
2 pór 2 c cesnak
900 m kurací/zeleninový bujón
1 t pomletý zázvor
2 T smotana na varenie/ crème fraiche
1 t pomletý koriander
1 b koriandrové lístky
soľ a čierne korenie
Tekvicu ošúpajte, zbavte semien a nakrájajte na kusy. V panvici zohrejte olej. Pridajte pór, cesnak a korenia.
Miešajte 3 minúty. Pridajte bujón a tekvicu. Priveďte do varu, za stáleho miešania. Znížte oheň. Rajnicu
prikryte pokrievkou. Varte na miernom ohni 20-30 minút. Odložte z ohňa. Vmiešajte koriander a smotanu.
Nechajte vychladnúť 30 minút. Zmixujte do hladka. Priveďte do teploty vhodnej na podávanie (nie až do
varu). Dochuťte korením. Podávajte s chlebom.
KORIANDROVÉ PESTO
2 h koriandrové lístky
2 c cesnak
60 g píniové oriešky
125 m olivový olej
60 g parmezán, nastrúhaný
Pomixujte koriander, cesnak, píniové oriešky a polovicu oleja do hladkej hmoty. Preložte do veľkej misy.
Vmiešajte do hmoty parmezán. Pridajte olej a upravte konzistenciu: Na namáčanie: hustá Na polevu:
stredne hustá Na omáčku na cestoviny: riedka
OVOCNÉ KRÉMY
Všetko zmixujte do hladka.
4 T jogurt
200 m mlieko
2 T ovsená múka
1 banán
2 T med
2 jablká bez jadrovníkov
170 g čokoládová zmrzlina
300 m pomarančový džús
150 g jogurt s lieskovými orieškami
1 banán
200 m mlieko
300 m čokoládové mlieko
2 hrušky bez jadrovníkov
200 m jogurt
1 mango, bez kôstky
200 m mlieko
1 t med
300 m mlieko
1 banán
12 jahody
400 m mlieko
1 banán
4 t med
2 t vanilkový extrakt
360 m limonáda
125 g vanilková zmrzlina
70 g čučoriedky
300 m pomarančový džús
300 m borievková šťava
1 banán
4 polovice zaváraných marhúľ
80 m marhuľová šťava (zo zaváraniny)
2 broskyne, bez kôstky
4 T jogurt
200 m mlieko
2 t med
600 m jablkový džús
1 mango, bez kôstky
300 m jablkový džús
90 g maliny
12 jahody
400 m jablkový džús
1 kivi, ošúpané
150 g melón
350 m limonáda
125 m čokoládová zmrzlina
100 g čerešne, bez kôstky
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76

Russell Hobbs 22240-56 Používateľská príručka

Kategória
Mixéry
Typ
Používateľská príručka

Nižšie nájdete stručné informácie o ponornom mixéri Russell Hobbs 22240-56. Tento mixér je ideálny na prípravu polievok, omáčok, smoothies a iných jedál. Ponúka dve rýchlosti, je jednoduchý na používanie a čistenie. Vďaka kompaktnému dizajnu sa ľahko skladuje.