UŽITOČNÉ RADY A TIPY
VAROVANIE
Pozrite si príslušné bezpečnostné poky‐
ny.
Pre zabudovateľné sporáky:
PRÍKLADY POUŽITIA PRI VARENÍ
NA VARNOM PANELI
Údaje uvedené v tabuľke sú iba orientačné.
Varný
stupeň
Použitie: Čas Rady
1 Na udržiavanie jedla v teple. podľa po‐
treby
Na kuchynský riad položte po‐
krievku.
1-2 Na prípravu holandskej omáčky a to‐
penie masla, čokolády a želatíny.
5 – 25
min
Priebežne premiešajte.
1-2 Na prípravu nadýchaných omeliet a
zapekaných vajec.
10 – 40
min
Varte s pokrievkou.
2-3 Na varenie ryže a mliečnych pokrmov
a na zohrievanie pripravených jedál.
25 – 50
min
Pridajte aspoň dvojnásobné
množstvo vody než je množstvo
ryže. Mliečne pokrmy v polovici
času premiešajte.
3-4 Dusenie zeleniny, rýb, mäsa. 20 – 45
min
Pridajte niekoľko polievkových ly‐
žíc tekutiny.
4-5 Na prípravu zemiakov v pare. 20 – 60
min
Použite max. ¼ l vody na 750 g
zemiakov.
4-5 Varenie väčšieho množstva jedla,
omáčok a polievok.
60 – 150
min
K prísadám pridajte maximálne 3
litre tekutiny.
6-7 Jemné vysmážanie rezňov, teľacieho
cordon bleu, kotliet, mäsových guliek,
klobás, pečienky, zásmažky, vajíčok,
lievancov, šišiek.
podľa po‐
treby
Po uplynutí polovice času obráť‐
te.
7-8 Vyprážanie zemiakových placiek,
steakov a rezňov.
5 – 15
min
Po uplynutí polovice času obráť‐
te.
9 Varenie veľkého množstva vody, varenie cestovín, príprava mäsa (guláš, ragú), frito‐
vané hranolčeky
VNÚTORNÁ STRANA DVIEROK
Pri niektorých modeloch môžete na vnútornej
strane dvierok nájsť:
• čísla úrovní roštov,
• informácie o funkciách ohrevu, odporúčané
úrovne a teploty pre typické jedlá.
Teplota a časy pečenia uvedené v ta‐
buľke sú iba orientačné. Závisia od kon‐
krétneho receptu, množstva a kvality
použitých prísad.
PEČENIE MÚČNYCH POKRMOV
Všeobecné pokyny
• Vaša nová rúra na pečenie môže pri pečení
fungovať inak ako spotrebič, ktorý ste použí‐
vali doteraz. Prispôsobte svoje zvyčajné na‐
stavenia (teplota, čas prípravy jedla) a úrovne
v rúre hodnotám v tabuľkách.
• Pri dlhších časoch pečenia môžete približne
10 minút pred uplynutím času pečenia rúru vy‐
pnúť a využiť tak zvyškové teplo rúry.
Keď pripravujete mrazený pokrm, plechy v rúre
sa môžu počas pečenia zdeformovať. Keď ple‐
chy znova vychladnú, deformácia zmizne.
2
www.electrolux.com