— Na prípravu potravín môžete použiť iba jednu, dve alebo všetky tri varné misy.
— Pri použití iba jednej naparovacej misy sa pokrm naparuje kratší čas než pri použití
2 alebo 3 naparovacích mís.
— Pokrm v mise 1 sa uvarí rýchlejšie než pokrm vo vyššie položených misách 2 a 3.
Pokiaľ používate viac než jednu misu, varte pokrm v mise 2 a 3 o 5 – 10 minút dlhšie.
— Ak je čas potrebný na uvarenie potravín v jednotlivých misách rôzny, začnite varením
potravín s dlhším časom varenia v mise 1 a potom počas varenia pridajte misu 2,
prípadne misu 3 a dokončite varný cyklus.
— Objemovo veľké potraviny pripravujte v mise č. 1, prípadne ich umiestňujte bližšie
k okraju misy, naopak najmenšie potraviny v mise č. 3 a bližšie k stredu misy.
— Pri príprave jedla, ktoré počas varenia naberá objem, naplňte misu maximálne do 3/5.
— Nevyplňujte priestor v mise veľkým množstvom potravín, ponechajte dostatočný priestor
na maximálny prechod pary.
— Tekutiny zachytené v odkvapkávacej miske môžete následne použiť na prípravu
polievok, vývarov, omáčok atď.
— Mäso, ryby a morské produkty riadne prevarte. Pred varením ich vždy nechajte
rozmraziť.
— Ak budete variť vo všetkých troch misách naraz, mäso, hydinu, ryby vložte vždy do
spodnej misy a zeleniny do horných misiek, aby šťava zo surového alebo nedostatočne
uvareného mäsa a hydiny nekvapkala na ostatné pokrmy.
— Kvapkajúca skondenzovaná para z hornej misy môže ovplyvňovať chuť potravín
v dolnej mise. Dbajte na to, aby sa dobre znášali chute pokrmov v rôznych
naparovacích misách.
— Po celý čas prípravy vychádza z otvoru vo veku para, čo je sprevádzané
charakteristickým zvukovým prejavom „syčaním“. Tento jav je úplne normálny a nie je
dôvodom na reklamáciu spotrebiča.
— Pokiaľ v priebehu varenia potrebujete z akéhokoľvek dôvodu odobrať veko, misu
(napr. doplniť/dokoreniť/premiešať potraviny) použite vždy držadlá a vhodné ochranné
pomôcky (napr. utierku, ochranné rukavice).
— Varené jedlá ochucujte až po uvarení. Pokiaľ by sa korenie, bylinky alebo chuťové
prísady dostali do vody, mohli by poškodiť ohrievacie teleso.
— Ak zistíte počas varenia, že je v zásobníku nedostatočné množstvo vody, môžete vodu
ľahko doplniť pomocou vhodnej nádoby cez plniaci otvor A6.
— Ak varíte dve jedlá následne po sebe, vyprázdnite odkvapkávaciu misku a pokiaľ je to
potrebné, doplňte hladinu vody v zásobníku.
— V prípade, že viackrát zdvihnete veko, unikne para a varenie potom potrvá dlhšie.
— Pred konzumáciou skontrolujte dostatočné tepelné spracovanie pokrmu. Pokiaľ
pripravované pokrmy nie sú dostatočne uvarené, nastavte znovu čas varenia. Zároveň
skontrolujte a prípadne doplňte dostatočné množstvo vody do zásobníka.
— Ak nie je veko správne položené na mise alebo pokiaľ celkom chýba, nebude sa
pokrm správne naparovať.
— Na vnútornej ploche veka, misy, odkvapovej miske môžu zostať zvyšky horúcej vody!
Horúca voda tiež zostane v zásobníku, napriek tomu, že ostatné diely sú už chladné.
Pozor, aby ste sa nezranili (neoparili a nespálili). Použite vhodné ochranné pomôcky
(napr. utierku, ochranné rukavice).
19
SK
/ 60