79
UVEDENIE DO PREVÁDZKY
1. Zarovnajte d na separátore odšťavovača s na podstavci s motorom. Otočte separátor v smere
hodinových ručičiek, aby ste zarovnali d s .
2. Vložte do separátora sitko a zatlačte ho nadol na pohonný hriadeľ.
3. Zarovnajte d na veku s na podstavci s motorom. Otočte separátorom v smere hodinových
ručičiek, aby ste zarovnali d s .
4. Upevnite nádobu na dužinu pod ľavú stranu veka.
5. Viacúčelovú nádobu umiestnite pod výlevku, aby ste zachytili šťavu.
6. Piest vložte do trubice.
POUŽÍVANIE
1. Uistite sa, či je prístroj vypnutý (O).
2. Vložte zástrčku do zásuvky na stene.
3. Zapnite prístroj (I).
4. Piest vyberte a suroviny pridávajte cez trubicu.
5. Trubica je dostatočne široká pre väčšinu celého ovocia a zeleniny, ale väčšie kusy je potrebné
nakrájať, aby cez ňu prešli.
6. Vráťte piest na miesto a použite ho na jemné potlačenie surovín dolu trubicou.
7. Po dokončení prístroj vypnite (O).
8. Výlevka sa dá otočiť smerom nahor, aby po skončení používania prístroja nedochádzalo ku kvapkaniu.
9. Na viacúčelovú nádobu môžete upevniť uzatvárateľný kryt, ak je to potrebné, pre účely uskladnenia
alebo využitia nádoby ako fľaše na pitie.
TIPY
• Kupujte ekologicky pestované plodiny, aby ste znížili príjem zvyškov instekticídov a hnojív.
• Z ovocia ako broskyne, slivky, mango a pod. odstráňte kôstky.
• Používajte kvalitné, čerstvé a zrelé ovocie a zeleninu. Mäkká zelenina alebo prezreté ovocie môžu
spôsobiť, že šťava bude hustá, kalná a zvláštnej chuti.
• Všetko ovocie a zeleninu pred použitím umyte. Na silné znečistenie použite kefku. Z plodín, ktoré nie
sú pestované ekologicky, odstráňte vrchné listy. Neekologicky pestované alebo navoskované ovocie
a zeleninu ošúpte. Vykrojte a zahoďte všetky otlačené miesta a škvrny, keďže môžu ovplyvniť chuť
šťavy.
• Neodšťavujte nič s ostrou a silnou chuťou, ako je cibuľa alebo cesnak. Bez ohľadu na to, ako dobre
odšťavovač vyčistíte, nikdy sa týchto chutí úplne nezbavíte.
• Z listovej zeleniny, petržlenovej vňate, klíčkov a podobne vytvorte malú guľu a potlačte dolu
trubicou pomocou piesta.
UPOZORNENIE! Listy rebarbory sú jedovaté, obsahujú kyselinu oxalicylovú – nesmú sa
odšťavovať ani jesť.
LIS NA CITRUSY OBR. B
Nadstavec s lisom na citrusy sa dá použiť na vytláčanie šťavy z pomarančov, grapefruitov, citrónov,
limetiek a pod.
UVEDENIE DO PREVÁDZKY
1. Spojku pripevnite na pohonný hriadeľ.
2. Zarovnajte d na separátore citrusového ovocia s na podstavci s motorom. Otočte
separátorom v smere hodinových ručičiek, aby ste zarovnali d s .
3. Na spojku pripevnite hrot.
4. Viacúčelovú nádobu umiestnite pod výlevku, aby ste zachytili šťavu.
POUŽÍVANIE
1. Uistite sa, či je prístroj vypnutý (O).
2. Vložte zástrčku do zásuvky na stene.
3. Zapnite prístroj (I).
4. Položte jednu polovicu ovocia reznou plochou na vrchnú časť odšťavovača a zatlačte nadol.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE