d
ôležité upozornenie
G
Tento šľahač nie je vhodný na prípravu cesta na
koláče ani na prípravu hustých tukových krémov s
c
ukrom, pretože by sa mohol pri nej poškodiť. Na
prípravu cesta na koláče používajte vždy nožové listy.
rady
G
Najlepšie výsledky dosiahnete vtedy, keď vajcia budú
i
zbovej teploty.
G
Pred šľahaním sa uistite, že nádoba a šľahacie metličky sú
čisté a nie sú mastné.
G
P
ri príprave ľahkého cesta bez tuku na snehové pusinky a
iné ľahké koláče opatrne rukou pridávajte múku a cukor
pomocou kovovej lyžičky.
krájacie/strúhacie kotúče
Používanie kotúčov.
obojstranné krájacie/strúhacie kotúče – hrubý ,
tenký
Krájaciu stranu kotúča používajte na krájanie syra, mrkvy,
zemiakov, kapusty, uhoriek, cukety, cvikly a cibule.
Strúhaciu stranu kotúča používajte na strúhanie syra,
mrkvy, zemiakov a potravín podobnej štruktúry.
kotúč na strúhanie Parmezánu
Strúha syr Parmezán, ale aj zemiaky na nemecké
zemiakové knedličky.
používanie rezacích kotúčov
1 Na pohonnú jednotku založte nádobu a pridajte odpojiteľný
pohonný hriadeľ .
2 Kotúč držte za jeho stredové držadlo a založte ho na
pohonný hriadeľ príslušnou stranou nahor.
3 Založte veko.
4 Vložte zložky do plniacej trubice.
5 Zariadenie zapnite a zložky tlačte posúvačom rovnomerne
nadol – nikdy nevkladajte doplniacej trubice prsty.
rady
G
Používajte čerstvé potraviny.
G
Nerežte potraviny na príliš malé kúsky. Vyplňte úplne šírku
plniacej trubice. To zabráni potravinám v tom, aby sa
počas spracovávania kĺzali po stranách.
G
Potraviny vkladané zvisle vychádzajú von kratšie než
potraviny vkladané horizontálne.
G
Na kotúči alebo v nádobe vždy zostanú po spracovaní
nejaké zvyšky potravín.
lis na citrusové plody (ak je dodaný)
Používajte ho na vytláčanie šťavy z citrusových plodov
(ako sú napríklad pomaranče, citróny, limety a grepy).
výtlačný kužeľ
sitko
používanie lisu na citrusové plody
1 Na pohonnú jednotku založte nádobu a pridajte odpojiteľný
pohonný hriadeľ.
2 Do nádoby založte sitko – pričom rukoväť sitka musí byť
zaistená do potrebnej pozície priamo nad rukoväťou
nádoby.
3
Výtlačný kužeľ umiestnite na pohonný hriadeľ a otáčajte
ním, kým nespadne celkom dolu.
4 Narežte ovocie na polovice. Zariadenie zapnite a ovocie
p
ritláčajte na výtlačný kužeľ.
G
Ak sitko nebude riadne zaistené v potrebnej pozícii, lis
na citrusové plody nebude fungovať.
G
A
k budete chcieť dosiahnuť najlepšie výsledky
odšťavovania, ovocie určené na odšťavovanie držte a
odšťavujte v izbovej teplote a pred odšťavením ho rukou
p
ogúľajte po stole.
G
Pri odšťavovaní ovocia ním hýbte zo strany na stranu, lebo
to pomáha vytláčať z neho šťavu.
G
P
ri odšťavovaní väčšieho množstva ovocia sitko
pravidelne vyprázdňujte, aby sa neupchávalo dužinou a
jadierkami.
ošetrovanie a čistenie
G
Stroj pred čistením vždy vypnite a vytiahnite zástrčku zo
zásuvky.
G
S rezacími nožmi a kotúčmi manipulujte opatrne,
pretože sú extrémne ostré.
G
Niektoré potraviny môžu zapríčiniť odfarbenie plastov.
Tento jav je normálny a nezhoršuje kvalitu plastov, ani
neovplyvní chuť potravín. Odfarbené miesta pretrite
handričkou, namočenou v rastlinnom oleji a odfarbenie by
malo zmiznúť.
pohonná jednotka
G
Poutierajte vlhkou utierkou a vysušte. Postarajte sa o to,
aby priestor blokovacieho zariadenia (zámku) bol čistý a
bez zvyškov potravín.
G
Pohonnú jednotku neponárajte do vody.
G
Prebytočnú šnúru uložte do priestoru v zadnej časti
pohonnej jednotky .
mixér/mlynček
1 Vyprázdnite mixovaciu nádobu/nádobu mlynčeka a
odskrutkujte nožovú jednotku mixéra jej pootočením do
pozície odistenia .
2 Nádobu/nádobu poumývajte ručne.
3 Z nožovej jednotky zložte tesniaci krúžok a umyte ho.
4 Nedotýkajte sa rezných hrán nožov – vykartáčujte ich v
mydlovej vode, potom ich opláchnite tečúcou vodou.
Nožovú jednotku neponárajte do vody.
5 Nechajte vyschnúť hornou časťou nadol.
kovový šľahač s dvojitými metličkami a prevodovkou
G
Jemným potiahnutím vyberte metličky z pohonnej jednotky.
Poumývajte ich v teplej mydlovej vode.
G
Poutierajte pohonnú hlavu vlhkou utierkou a vysušte.
Pohonnú hlavu neponárajte do vody.
126