6
Pri skladaní veka, doplnkov a nádoby postupujte v opačnom
poradí.
●
Pred zložením veka stroj vypnite a vytiahnite zástrčku zo
z
ásuvky.
d
ôležité upozornenie
●
Robot nie je vhodný na spracovanie alebo mletie zrnkovej
kávy, ani na mletie kryštálového cukru.
●
P
ri pridávaní mandľovej esencie alebo iných príchutí do zmesi
sa treba vyhnúť priamemu kontaktu s plastovými dielmi, lebo
by to mohlo zanechať trvalé stopy na povrchu týchto dielov.
používanie mixéra
1 Upevnite tesniaci krúžok do nožovej jednotky –
zabezpečte, aby bolo tesnenie správne uložené. Pokiaľ by
b
olo tesnenie poškodené, alebo zle uložené, vznikne
presakovanie mixovaného materiálu.
2 Podržte dolnú časť nožovej jednotky a založte nože do
mixovacej nádoby – otáčajte proti smeru hodinových ručičiek,
kým sa nezaistí.
3 Vložte ingrediencie do nádoby.
4 Založte veko na nádobu a otáčajte ho v smere hodinových
ručičiek, kým sa nezaistí . Založte plniacu zátku.
5 Umiestnite mixér na pohonnú jednotku a otáčajte ho, kým sa
nezaistí .
6 Vyberte rýchlosť alebo použite ovládač impulzu.
pokyny
●
Pri výrobe majonézy vložte do mixéra všetky potrebné
ingrediencie, okrem oleja. Potom počas chodu zariadenia
pridávajte pomaly olej do plniacej zátky a nechajte ho pretiecť
cez otvor.
●
Husté mixované zmesi, ako sú paštéty a omáčky, si môžu
vyžadovať oškrabávanie zo stien nádoby. Pokiaľ sa zmes
ťažko mixuje, musíte pridať viac tekutiny.
●
Pri drvení ľadu použite krátke impulzy.
dôležité upozornenie
●
Pred naliatím tekutiny do mixéra ju nechajte vychladnúť
na izbovú teplotu.
●
V záujme zachovania dlhej životnosti vášho mixéra ho
nenechávajte nepretržite spustený dlhšie ako 60 sekúnd. Hneď
ako dosiahnete správnu konzistenciu, vypnite zariadenie.
●
Nespracúvajte koreniny – mohli by poškodiť plastové súčasti.
●
Zariadenie nebude pracovať, keď bude mixér nasadený
nesprávne.
●
Do mixéra nevkladajte suché ingrediencie skôr, ako ho
zapnete. V prípade potreby ich nakrájajte na kúsky, zložte
plniacu zátku, potom počas chodu stroja vkladajte dovnútra
jednotlivé kúsky jeden za druhým.
●
Nepoužívajte mixér ako nádobu na skladovanie. Po použití ho
udržiavajte prázdny.
●
Nikdy nemixujte viac, než 1,2 litra. Ešte menej treba pri
mixovaní penivých tekutín, ako sú napríklad mliečne kokteily.
výber rýchlosti pre všetky funkcie
nástroj/nástavec funkcia rýchlosť
nožové listy Príprava koláčov 1 – 2
Vtieranie tuku do múky 2
P
ridávanie vody na zmiešanie
ingrediencií na prípravu cesta
n
a sladké pečivo 1 – 2
S
ekanie, príprava pyré a pasty 2
M
iešanie kysnutého cesta 2
M
iešanie hustých polievok 1
(500 ml tekutiny na 500 g
s
uchých ingrediencií)
Redšie polievky a mlieko
(
max 600 ml) 1 – 2
n
ástroj na Vaječné bielka 2
emulzifikáciu
/šľahač Krém (max. 250 ml) 1 -2
kotúče na krájanie Tuhé druhy potravín, ako
a strúhanie je mrkva, tvrdé syry 2
Mäkké druhy potravín, ako sú
uhorky, rajčiny 1
lis na citrusové citrusové plody 1
plody
mixér všetky druhy 2
maximálne množstvá
●
hmotnosť múky na krehké pečivo 250 g
●
hmotnosť múky na kysnuté cesto 340 g
●
cesto na koláče 1 kg
●
celková hmotnosť čistého mäso na sekanie 400 g
●
miešanie hustých polievok 1 l
Redšie polievky a mlieko 600 ml
●
šľahanie vaječných bielok 6
●
Mixér 1,2 litra
používanie nástavcov
viď tabuľku odporúčaných rýchlostí každého príslušenstva.
nožové listy
Nožové listy sú najuniverzálnejším doplnkom. Doba
spracovania určuje dosiahnutú štruktúru ingrediencií.
Na dosiahnutie hrubšej štruktúry používajte ovládač impulzov.
Nožové listy používajte na prípravu cesta na koláče, na
sekanie surového a vareného mäsa, zeleniny, orechov, paštét,
na prípravu omáčok, kaše, polievok, a tiež pri strúhaní chleba
a pečiva na strúhanku.
Možno ich použiť aj na kysnuté cesto.
tipy
nožové listy
●
Potraviny, ako napríklad mäso, chlieb, alebo zeleninu pred
spracovaním nakrájajte na kocky s veľkosťou približne 2 cm.
●
Pečivo treba najskôr nalámať na kúsky a potom vkladať do
plniacej trubice počas prevádzky stroja.
●
Pri príprave cesta používajte tuk priamo z chladničky a narežte
ho na kocky veľkosti 2 cm.
●
Dávajte pozor, aby ste spracovanie neprehnali.
63