Hluk počas prevádzky
Môžete počuť zvukový signál
• Praskanie: pri používaní kuchynského riadu z rôznych materiálov (sendvičová štruktúra).
• pískanie: pri používaní jednej alebo viacerých varných zón s nastavením najvyššieho výkonu
a ak je riad vyrobený z rôznych materiálov (sendvičová štruktúra).
•bzučanie pri používaní vysokých úrovní výkonu.
• klikanie: pri spínaní elektrických kontaktov.
•svišťanie, bzučanie: počas činnosti ventilátora.
Zvuky sú normálne a neznamenajú žiadne poruchy.
Úspora energie
•Podľa možnosti riad vždy prikryte pokrievkou.
• Riad položte na varnú zónu predtým, ako ju zapnete.
• Varné zóny vypínajte pred skončením času varenia, aby ste využili zvyškové teplo.
• Dná hrncov a varné zóny musia mať rovnakú veľkosť.
Príklady použitia na varenie
Údaje uvedené v tabuľke sú iba orientačné.
Varný
stupeň
Použitie: Čas Rady
1
Udržiavanie teploty hotových jedál podľa
potreby
Prikryte
1-2 Holandská omáčka, roztápanie: maslo,
čokoláda, želatína
5 - 25
min
Podľa potreby premiešajte
1-2 Zahustenie: kypré omelety, praženica 10 - 40
min
Varte s pokrievkou
2-3 Dusenie ryže a jedál s mliečnym zákla-
dom, prihrievanie hotových jedál
25 - 50
min
Pridajte aspoň dvakrát toľko kvapali-
ny ako ryže, mliečne jedlá premiešaj-
te
3-4 Dusenie zeleniny, rýb, mäsa 20 - 45
min
Pridajte niekoľko polievkových lyžíc
tekutiny
4-5 Varenie zemiakov 20 - 60
min
Použite max. 1/4 l vody na 750 g ze-
miakov
4-5 Varenie väčšieho množstva jedla, omáčok
a polievok
60 - 150
min
Až 3 l kvapaliny a suroviny
6-7 Mierne vyprážanie: rezne, teľacie cordon
bleu, kotlety, mäsové guľky, klobásky, pe-
čeň, zásmažka, vajíčka, lievance, šišky
podľa
potreby
V polovici doby prípravy obráťte
7-8 Vypráženie pri vyššej teplote, zemiakové
placky, rezne z karé, rezne
5 - 15
min
V polovici doby prípravy obráťte
9 Varenie veľkého množstva vody, varenie cestovín, pečenie mäsa (guláš, pečenie na panvici),
prudko vyprážané hranolčeky
Funkcia Power je vhodná na ohrev veľkého množstva vody.
Indukčné varné zóny sú rýchlejšie a energeticky účinnejšie ako tradičné varné povrchy.
Užitočné rady a tipy
11