21
Zmrazovanie
V priestore sa dosahuje teplota -18°C,
ktorá umožňuje zmrazenie najviac 1,5 kg
potravín počas 24 hodín. Odporúčame Vám
počas zmrazovania nastavit’ ovládací gombík
termostatu do polohy 2-3. Potraviny určené na
zmrazovanie zabaľte do alobalu, plastovej
fólie a na obal nalepte nálepku s dátumom
zmrazovania a s označením obsahu balíčka.
Dávajte pozor, aby sa už zmrazené potraviny
nedotýkali potravín určených na zmrazenie.
Nikdy nevkladajte do nízkoteplotného priestoru
teplé potraviny, nezmrazujte znovu čiastočne
rozmrazené potraviny, ale ich do 24 hodín
spotrebujte. Nevkladajte tekutiny v sklenených
nádobách.
Príprava kociek ľadu
Misky na ľad naplňte do 2/3 vodou a vložte
ich do nízkoteplotného priestoru. V prípade,
že sa misky pri zmrazovaní prilepia na dno
nízkoteplotného priestoru, nesnažte sa ich
vybrat’ pomocou ostrých alebo špicatých
predmetov, ktoré by mohli poškodit’ spotrebič,
ale použite rukovät’ lyžice.
Pozor:
Nejedzte kocky ľadu ani nanuky ihneď po
ich vybratí z nízkoteplotného priestoru. Hrozí
nebezpečenstvo “studených popálenín”.
Rozmrazovanie
Niekoľko rád:
Strukoviny:
nerozmrazujte, ale vložte do vriacej
vody a varte ako pri bežnom postupe.
Mäso všeobecne (veľké kusy):
rozmrazujte v
chladničke, bez toho, aby ste odstránili pôvodný
obal. Pred varením nechajte niekoľko hodín
odpočívat’ pri izbovej teplote.
(malé kúsky):
rozmrazujte pri izbovej teplote
alebo priamo varte.
Ryby:
rozmrazujte v chladničke bez toho, aby
ste odstránili pôvodný obal, alebo varte keď sú
na polovicu rozmrazené.
Predvarené jedlá:
ukončite varenie priamo v
rúre bez toho, aby ste ich vybrali z nádoby z
hliníkovej fólie.
Ovocie:
rozmrazujte v chladničke.
Odmrazovanie mrazničky
-
Ak chladnička nemá priestor označený
alebo , odmrazovanie je automatické.
Počas cyklu odmrazovania stekajú kvapky
vody po zadnej stene chladničky. Voda vteká
do odtokového kanálika a odtiaľ do nádobky
umiestnenej na kompresore, odkiaľ sa
odparuje.
-
Ak má chladnička priestor označený
alebo , odporúčame Vám pravidelne
odstraňovat’ námrazu, aby ste predišli
zvýšenej spotrebe elektrickej energie. Pri
čistení nikdy nepoužívajte ostré predmety
alebo kovové pomôcky. Odporúčame Vám
odmrazovat’ nízkoteplotný priestor vždy, keď
námraza dosiahla hrúbku 3 mm.
Pri odmrazovaní postupujte nasledovne:
-
vytiahnite zástrčku zo zásuvky elektrickej
siete;
-
vyberte potraviny z priestorov označených
alebo ;
-
otočte ovládací gombík termostatu do
polohy z;
-
rozmrazenú vodu zachytávajte špongiou
alebo handrou;
Po ukončení odmrazovania osušte steny
priestoru, zasuňte zástrčku do zásuvky a otočte
ovládací gombík do želanej polohy, pozrite aj
čast’ “Nastavenie teploty”.
Aj pri tomto modeli je odmrazovanie
chladiaceho priestoru automatické.
Pozor:
Zvýšenie teploty zmrazených potravín
počas odmrazovania môže skrátit’ dobu ich
skladovania.
POUŽITIE CHLADNIČKY
37050Ask.fm5 Page 21 Thursday, July 22, 1999 7:01 PM