18
•
Používajte hrnce a panvice, ktorých spodný
priemer je rovnaký, alebo o trochu väčší ako
priemer varnej zóny.
•
Používajte iba hrnce a panvice s rovným
dnom.
•
Ak je to možné, majte pri varení hrnce
prikryté.
•
Zeleninu, zemiaky a pod. varte v malom
množstve vody, aby ste skrátili čas varenia.
•
Tlakový hrniec Vám umožňuje šetrit’ energiu
a čas.
.
1. Balenie
•
Obalový materiál je 100% recyklovateľný, ako
to potvrdzuje symbol recyklácie ( ).
2. Spotrebiče
•
Spotrebiče sú vyrobené z recyklovateľných
materiálov. Ak sa rozhodnete odovzdat’ ich do
zberu, postupujte podľa platných noriem o
likvidácii odpadu. Odrežte prívodné šnúry, aby
spotrebiče nebolo možné pripojit’ ku sieti.
Prehlásenie o zhode
•
Tieto spotrebiče môžu prichádzat’ do styku s
potravinami a sú vyrobené v súlade s
Direktívou 89/109/EEC.
•
Spotrebiče sú určené výhradne pre varenie.
Akékoľvek iné použitie spotrebičov (napr. pre
vykurovanie prostredia) je považované za
neprimerané použitie a môže byt’ nebezpečné.
•
Spotrebiče boli navrhnuté, vyrobené a
predané v súlade s:
-
Bezpečnostnými požiadavkami
“Nízkonapät’ovej vyhlášky” 73/23/EEC.
-
Ochrannými požiadavkami direktívy
89/336/EEC.
-
Požiadavkami direktívy 93/68/EEC.
-
Tento spotrebič vyhovuje triede “
Y
”
protipožiarnej ochrannej kategórie.
.
•
Pre akoukoľvek údržbou spotrebiča ho
odpojte od elektrickej siete.
•
Nedovoľte det’om približovat’ sa ku
spotrebičom, ak sú v prevádzke.
•
Servis a opravy spotrebiča môže vykonávat’
výhradne zaškolený servisný technik.
•
Ubezpečte sa, že elektrické káble iných
elektrických spotrebičov v blízkosti varnej
dosky neprídu do kontaktu s horúcimi
čast’ami.
• Nezapínajte platničky/varné zóny, keď na
nich nie je žiadna nádoba.
Varná doska Vám umožňuje použitie platničiek/
varných zón rôznej veľkosti. Používajte nádoby,
ktorých priemer dna je rovný alebo o málo väčší
ako priemer varnej platne.
Aby ste predišli trvalému poškodeniu
sklokeramickej varnej dosky, nepoužívajte:
- Nádoby, s dnom, ktoré nie je úplne ploché.
- Kovové nádoby s emailovým dnom.
•
Nepoužívajte varnú dosku ako pracovnú
alebo odkladaciu plochu.
•
Nenechávajte spotrebič bez dozoru pri
smažení potravín - nebezpečenstvo požiaru.
•
Ak by sa sklokeramická plocha zlomila alebo
praskla dôsledkom prudkého úderu
(padnutie predmetu a pod.), nepoužívajte ju,
ale ihneď zavolajte servis.
•
Na horúce varné platne neklaďte potraviny
zabalené v hliníkovej fólii, v plastových
nádobách alebo obaloch.
•
Neposúvajte nádoby po sklokeramickom
povrchu - nebezpečenstvo poškriabania.
•
Dávajte pozor, aby ste nevyliali mlieko a
podobné látky na povrch varnej dosky. Ak je
to potrebné, okamžite varnú dosku očistite,
postupujte podľa rád pre starostlivost’ a
údržbu v tomto návode.
AKO ŠETRIT’ ENERGIOU
NE!
OK!
OCHRANA ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA
RADY A VŠEOBECNÉ POKYNY
58922ask.fm5 Page 18 Thursday, January 11, 2001 11:13 AM